III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участника е необходимо да докаже, че разполага с обект за приготвяне на готова храна (обекти тип – кухня – майка /кетъринг), в които ще се извършва приготвянето на храната, отговарящи на действащите санитарно – хигиенни изисквания, притежаващи документи за регистрация в съответствие с чл.12 от Закона за храните, като представи копие на удостоверение за регистрация на обект по Закона за храните. участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в ЕЕДОП (Образец № 1), попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел А – Годност, т.1) и се представя копие от удостоверението за регистрация на обект по ЗХ. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът следва да има опит при изпълнението на доставки с предмет, сходен с предмета на поръчката, като в 3 (три) годишен предходен период, считано от крайния срок за подаване на офертите назад, трябва да има изпълнени минимум една дейност, свързани с приготвяне и доставка на готови храни. Участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в ЕЕДОП (Образец № 1), попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел В, т.1б. и се представят един или няколко от следните документи и доказателства, във връзка с поставените изисквания, удостоверени с референции или други еквивалентни документи, издадени от възложителите на съответните дейности/доставки; Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. 2. Участника е необходимо да докаже, че разполага с обект за приготвяне на готова храна (обекти тип – кухня – майка /кетъринг), в които ще се извършва приготвянето на храната, отговарящи на действащите санитарно – хигиенни изисквания, притежаващи документи за регистрация в съответствие с чл.12 от Закона за храните, като представи копие на удостоверение за регистрация на обект по Закона за храните. участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в ЕЕДОП (Образец № 1), попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел А – Годност, т.1) и се представя копие от удостоверението за регистрация на обект по ЗХ. Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Съгласно чл.60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва доставките, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела на поръчката, който ще изпълняват. Участниците декларират съответното обстоятелството в ЕЕДОП - Образец №1. Участникът ще бъде отстранен от участие в процедурата за възлагане на настоящата обществена поръчка, ако не отговаря на някое от горните изисквания.
1. Участникът следва да има изпълнена минимум една дейност, свързани с приготвяне и доставка на готови храни. 2. Участника да разполага с обект за приготвяне на готова храна (обекти тип – кухня – майка /кетъринг), в които ще се извършва приготвянето на храната, отговарящи на действащите санитарно – хигиенни изисквания.
|