III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът или негов подизпълнител следва да е изпълнил дейности с предмет идентичен или сходен с този на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1 от ЗОП); 2. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП); 3. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да разполага със специализирани транспортни средства, отговарящи на условието за транспортиране на храни, съгласно Закона за храните и Наредба №1/26.01.2016г. за хигиената на храните, оборудвани за превоз на готова храна, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания /закрит, тип хладилен/, превоз на хранителни продукти от животински произход и притежаващи изискуемата от закона регистрация (чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП); 4. Участникът следва да притежава регистрация от Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ за обект тип - кухня - майка кетъринг, в която се приготвя храната за съответните обособени позиции съгласно чл.12 от Закона за храните, с обхват на регистрацията - производство и търговия с храни по група храни по параграф 1, т.12, буква "ф" от ДР към Закона за храните, а именно: "храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация" и да отговарят на нормативните изискванията на Наредба №1 от 26.01.2016г. за хигиената на храните; 5. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005 или еквивалент (чл.63, ал.1, т.3 от ЗОП). 1. Участникът или негов подизпълнител следва да е изпълнил дейности с предмет идентичен или сходен с този на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1 от ЗОП); 2. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката (чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП); 3. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да разполага със специализирани транспортни средства, отговарящи на условието за транспортиране на храни, съгласно Закона за храните и Наредба №1/26.01.2016г. за хигиената на храните, оборудвани за превоз на готова храна, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания /закрит, тип хладилен/, превоз на хранителни продукти от животински произход и притежаващи изискуемата от закона регистрация (чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП); 4. Участникът следва да притежава регистрация от Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ за обект тип - кухня - майка кетъринг, в която се приготвя храната за съответните обособени позиции съгласно чл.12 от Закона за храните, с обхват на регистрацията - производство и търговия с храни по група храни по параграф 1, т.12, буква "ф" от ДР към Закона за храните, а именно: "храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация" и да отговарят на нормативните изискванията на Наредба №1 от 26.01.2016г. за хигиената на храните; 5. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005 или еквивалент (чл.63, ал.1, т.3 от ЗОП).
1. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да е изпълнил минимум две услуги, които са идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. Под „услуги, еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка“ следва да се разбира приготвяне и доставка на храна на болнични, детски, социални и/или други обществени заведения, които независимо от датата на сключването им, са приключили в посочения по-горе период; 2. Участникът да разполага с минимум 1 главен готвач и минимум 1 специалист – инструктор хранене; 3. Участникът да разполага с минимум един брой транспортно средство, отговарящо на посоченото по-горе за превоз на храни, за всяка от обособените позиции; 4. Участникът да разполага с минимум един брой регистриран обект, отговарящ на посоченото по-горе (ако участникът подава оферта и за двете обособени позиции, достатъчно е да притежава един такъв обект).
|