ОДОБРЯВАМ:  
  Миглена Павлова
изпълнителен директор на АОП
СТАНОВИЩЕ*
за осъществен предварителен контрол

по чл. 19, ал. 2, т. 24 от ЗОП
РАЗДЕЛ I
ВЪЗЛОЖИТЕЛ
Официално наименование Община Поморие
Адрес Поморие 8200, ул. Солна 5
Партиден номер в РОП 712
 
РАЗДЕЛ II
ПРОЦЕДУРА
Уникален номер в РОП 00712-2014-0017
Основание за откриване чл. 90 ал. 1, т. 3 от ЗОП
Обект на поръчката Услуги
Предмет: Избор на изпълнител за упражняване на авторски надзор на обект: "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище - гр. Поморие”, във връзка с изпълнение на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 367/03.07.2014г., сключен между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Община Поморие и финансиран по „Оперативна програма за развитие на сектор рибарство” (ОПРСР), приоритетна ос 3, мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки”, финансирана от Европейския фонд за рибарство (ЕФР)
 
РАЗДЕЛ III
СТАНОВИЩЕ
Процедурата не подлежи на контрол, тъй като не отговаря на изискването в чл. 19, ал. 2, т. 24 „б” от ЗОП. Прогнозната й стойност е 41 794,92 лв., което е видно от съдържанието на поле VIII „Друга информация“ на Решение № ОП-053 от 27.11.2014 г. на кмета на община Поморие за откриване на процедура на договаряне без обявление по чл. 90, ал. 1, т. 3 ЗОП.
 
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Не е изразено становище

* Забележка:В съответствие с чл. 50, ал. 6 от ППЗОП становището на АОП не е задължително за възложителя, който съгласно закона носи отговорността за провеждане на процедурата. В случай че възложителят приеме за основателно негативното становище на АОП, той може да прекрати процедурата на основанията, посочени в закона. Ако възложителят счита, че разполага с неопровержими доказателства относно законосъобразността на избора на процедура, няма пречка тя да продължи независимо от становището на АОП.