ОДОБРЯВАМ:  
  Миглена Павлова
изпълнителен директор на АОП
СТАНОВИЩЕ*
за осъществен предварителен контрол

по чл. 19, ал. 2, т. 24 от ЗОП
РАЗДЕЛ I
ВЪЗЛОЖИТЕЛ
Официално наименование Община град Добрич
Адрес Добрич 9300, ул. "България" № 12
Партиден номер в РОП 383
 
РАЗДЕЛ II
ПРОЦЕДУРА
Уникален номер в РОП 00383-2014-0044
Основание за откриване чл. 90 ал. 1, т. 3 от ЗОП
Обект на поръчката Услуги
Предмет: „Актуализация на технически проект на обект „Площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата на територията на Община град Добрич“. Във връзка с изпълнение разпоредбите на чл. 19, ал. 3, т. 11 от Закона за управление на отпадъците Община град Добрич е задължена да изгради площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата. Поради новите дадености на терена, подземни и надземни комуникации се налага актуализация на техническия проект за обект „Площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата на територията на Община град Добрич”.
 
РАЗДЕЛ III
СТАНОВИЩЕ

Процедурата не подлежи на контрол, тъй като не отговаря на изискването в чл. 19, ал. 2, т. 24 „б” от ЗОП. Прогнозната й стойност е 4 800 лв. с ДДС, което е видно от поле V.1) на решение № Р-97 от 27.11.2014 г. на кмета на Община град Добрич за откриване на процедура на договаряне без обявление.

 
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Не е изразено становище

* Забележка:В съответствие с чл. 50, ал. 6 от ППЗОП становището на АОП не е задължително за възложителя, който съгласно закона носи отговорността за провеждане на процедурата. В случай че възложителят приеме за основателно негативното становище на АОП, той може да прекрати процедурата на основанията, посочени в закона. Ако възложителят счита, че разполага с неопровержими доказателства относно законосъобразността на избора на процедура, няма пречка тя да продължи независимо от становището на АОП.