ОДОБРЯВАМ:  
  Миглена Павлова
изпълнителен директор на АОП
СТАНОВИЩЕ*
за осъществен предварителен контрол

по чл. 19, ал. 2, т. 24 от ЗОП
РАЗДЕЛ I
ВЪЗЛОЖИТЕЛ
Официално наименование Община Ихтиман
Адрес Ихтиман 2050, ул. Цар Освободител 123
Партиден номер в РОП 140
 
РАЗДЕЛ II
ПРОЦЕДУРА
Уникален номер в РОП 00140-2014-0011
Основание за откриване чл. 90 ал. 1, т. 4 от ЗОП
Обект на поръчката Строителство
Предмет: Неотложни възстановителни работи по сградата на детска ясла към ОДЗ "Здравец", гр.Ихтиман, съгласно КСС.І Част "АС" - доставка и полагане на армиран бетон клас В20 за подова настилка-15см; изработка и монтаж на армировка-обикн. и ср. сложност ф6-12; доставка и полагане на дрениращ баластрен слой-10см; изолация под паркет от твърд стиропор с перлитобетон; изолационно полиетиленово покритие; настилка от теракотни плочи на лепило; фаянсова облицовка с лепило по стени-фуга 2мм; пердашена циментова замазка по подове-2см; настилка от базалтови плочи на циментов разтвор; доставка и редене на ламелен паркет; доставка и монтаж на алуминиеви прозорци и врати-обикновен тип; облицовка на стени с гипсофазер на дюбели; топлоизолация на външни стени с пенополистирол XPS 40мм лепена; покривни конструкции от бичен дървен материал; обшивка на покриви с нерендосани иглолистни дъски 2,5см; покриване с битумни керемиди; наковаване на челни рендосани дъски на покрив; хидроизолация с 1 усилен пласт воалит на топло битумно лепило; облицовка с гипсокартон и топлоизолация на дървена конструкция директно закрепена; външна силикатна мазилка; водоплътна външна гладка мазилка при ремонти; вътрешна топлоизолация от минерална вата 40мм лепена при ремонти; гипсова шпакловка по стени и тавани; постно боядисване по шпакловани стени и тавани. Ремонт отоплителна инсталация. Ремонт ВиК инсталация. Ремонт електроинсталация/вкл. осветителна инсталация, силова инсталация, мълниезащитна инсталация, аварийно и евакуационно осветление/.
 
РАЗДЕЛ III
СТАНОВИЩЕ

Процедурата не подлежи на контрол, тъй като не отговаря на изискването в чл. 19, ал. 2, т. 24 „б” от ЗОП. Прогнозната й стойност е 190 521.67 лв. лез ДДС, което е видно от поле V.1) на Решението за откриване на процедурата.

 
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Не е изразено становище

* Забележка:В съответствие с чл. 50, ал. 6 от ППЗОП становището на АОП не е задължително за възложителя, който съгласно закона носи отговорността за провеждане на процедурата. В случай че възложителят приеме за основателно негативното становище на АОП, той може да прекрати процедурата на основанията, посочени в закона. Ако възложителят счита, че разполага с неопровержими доказателства относно законосъобразността на избора на процедура, няма пречка тя да продължи независимо от становището на АОП.