ОДОБРЯВАМ:  
  Миглена Павлова
изпълнителен директор на АОП
СТАНОВИЩЕ*
за осъществен предварителен контрол

по чл. 19, ал. 2, т. 24 от ЗОП
РАЗДЕЛ I
ВЪЗЛОЖИТЕЛ
Официално наименование Община Бургас
Адрес Бургас 8000, ул. Александровска 26
Партиден номер в РОП 797
 
РАЗДЕЛ II
ПРОЦЕДУРА
Уникален номер в РОП 00797-2014-0074
Основание за откриване чл. 90 ал. 1, т. 4 от ЗОП
Обект на поръчката Строителство
Предмет: „НЕОТЛОЖНО ПРЕВАНТИВНО ПОЧИСТВАНЕ НА РЕЧНИ КОРИТА И ДЕРЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС В ГРАНИЦИТЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ПО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ:Обособена позиция 1 – „НЕОТЛОЖНО ПОЧИСТВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩОТО РЕЧНО КОРИТО ПО Р.ОТМАНЛИЙСКА В УЧАСТЪКА ОТ ХИЖА СТРАНДЖА ДО ГРАНИЦАТА НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ“. Обособена позиция 2 – НЕОТЛОЖНО ПОЧИСТВАНЕ НА СЪЩЕСТВУВАЩОТО РЕЧНО КОРИТО НА Р.МАРИНКА В ЗОНАТА ОТ ЯЗ.МАРИНКА ДО ОХРАНИТЕЛНАТА ДИГА НА ЛУКОЙЛ, НАМИРАЩА СЕ ЮЖНО ОТ С.О.ЧЕРНИЦИТЕ-УЧИЛИЩНОТО.
 
РАЗДЕЛ III
СТАНОВИЩЕ
Процедурата не подлежи на контрол, тъй като не отговаря на изискването в чл. 19, ал. 2, т. 24 „б” от ЗОП. Общата прогнозна стойност е 240 000 лв. без ДДС, което е видно от поле VІІІ. „Друга информация“ на Решение № 2962 от 30.10.2014 г. на зам.-кмета на община Бургас за откриване на процедурата.
 
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Не е изразено становище

* Забележка:В съответствие с чл. 50, ал. 6 от ППЗОП становището на АОП не е задължително за възложителя, който съгласно закона носи отговорността за провеждане на процедурата. В случай че възложителят приеме за основателно негативното становище на АОП, той може да прекрати процедурата на основанията, посочени в закона. Ако възложителят счита, че разполага с неопровержими доказателства относно законосъобразността на избора на процедура, няма пречка тя да продължи независимо от становището на АОП.