00887-2019-0001
Технически редакции | ||
27.02.2019 16:09 ч. : | промяна преди публикуване | |
затвори |
Технически редакции | ||
27.02.2019 16:07 ч. : | 27/02/2019 15:23 | промяна преди публикуване |
затвори |
Технически редакции | ||
27.02.2019 16:07 ч. : | 27/02/2019 15:23 | промяна преди публикуване |
затвори |
BG-Първомай:
Решение за откриване на процедура
75. Храни, хранене и диетика.
І: Възложител
Публичен
BG42, Многопрофилна болница за активно лечение – Първомай ЕООД, ул. Княз Борис І №51, За: Гинка Балева, България 4270, Първомай, Тел.: 0896 835045, E-mail: mbal_par@abv.bg, Факс: 0896 835045
Интернет адрес/и:
Основен адрес (URL): www.mbal-parvomay.com.
Адрес на профила на купувача (URL): http://mbal-parvomay.com/профил-на-купувача/.
Публичноправна организация
Здравеопазване
ІI: Откриване
Откривам процедура
за възлагане на обществена поръчка
НЕ
Открита процедура
IІI: Правно основание
IV: Поръчка
Приготвяне и доставка на храна за пациенти по диетични менюта
Предмет на обществената поръчка обхваща „Приготвяне и доставка на храна за пациенти по диетични менюта” за ежедневно трикратно хранене на пациенти – средно около 100 души. Диетичните менюта са изготвени съобразно "Сборник рецепти за диетични ястия за заведения за обществено хранене и лечебно-профилактични заведения", издание на ДИ ”Техника” от 1984 год. и изискванията на Наредба № 23 от 19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението, издадена от Министерството на здравеопазването (обн. ДВ бр.63 от 02.08.2005 г.). Менютата и диетите, съобразно които трябва да бъде приготвена храната са посочени в документация за участие. Конкретните ястия по вид и количество се уточняват ежедневно. Храната трябва да бъде пакетирана в подходящи индивидуални кетърингови опаковки за еднократна употреба. Изпълнителят трябва да разполага с транспорт за доставката и собствен персонал за раздаване на храната и за почистване след хранене.
НЕ
НЕ
НЕ
Предметът на поръчката е единен и неделим, тъй като включва взаимосвързани и последователни дейности - приготвяне и доставка на готова храна, която ще се доставя на едно място - сградата на лечебното заведение. Би било икономически неизгодно и функционално нецелесъобразно както за възложителя, така и за икономическите оператори, предметът на поръчката да бъде разделян и възлаган на различни изпълнители поради сравнително малкия среднодневен брой пациенти, за които щле се осигурява храна. Чрез възлагането на поръчката в цялост (без обособяване на позиции) ще се постигне оптимален процес на управлението й и един отговорен за изпълнение на дейностите в пълен обем контрагент.
НЕ
V: Мотиви
Съгласно чл. 73, ал. 1 от ЗОП при възлагане на обществени поръчки публичните възложители могат да избират свободно открита или ограничена процедура. Естеството на поръчката позволява достатъчно точно да се определи техническата спецификация и не са налице условията за провеждане на някоя от останалите процедури по ЗОП. Налице са предпоставките обществената поръчка да бъде възложена чрез открита процедура по предвидения в ЗОП ред. Той осигурява в най-голяма степен публичност на възлагане изпълнението на поръчката, респективно прозрачността при разходването на публични финансови средства.
VI: Одобрявам
VII: Допълнителна информация
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
Сългасно чл.197 от ЗОП
27.02.2019 г.
VIII: Възложител
Румяна Димитрова Бойлова
управител