00602-2017-0002
Технически редакции | ||
28.08.2017 09:31 ч. : | промяна преди публикуване | |
затвори |
Технически редакции | ||
28.08.2017 09:26 ч. : | 25/08/2017 17:44 | промяна преди публикуване |
затвори |
Технически редакции | ||
28.08.2017 09:26 ч. : | 25/08/2017 17:44 | промяна преди публикуване |
затвори |
BG-с. Мирково:
Решение за откриване на процедура
І: Възложител
Публичен
BG412, Община Мирково, ул. Ал. Стамболийски №345, За: Нели Кенанова - специалист ППОП, Вануату 2086, с. Мирково, Тел.: 07182-2286, E-mail: ob6tinamirkovo@mail.bg, Факс: 07182-2550
Интернет адрес/и:
Основен адрес (URL): http://www.mirkovo.bg.
Адрес на профила на купувача (URL): http://www.mirkovo.bg/obshtestveni-poruchki.
Регионален или местен орган
Обществени услуги
ІI: Откриване
Откривам процедура
за възлагане на обществена поръчка
НЕ
Публично състезание
IІI: Правно основание
IV: Поръчка
„Доставка на хранителни продукти за нуждите на Oбщина Мирково във връзка с изпълнението на дейностите по договор за предоставяне на БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България“
Предметът на настоящата обществена поръчка е доставка на хранителни продукти за нуждите на Oбщина Мирково във връзка с изпълнението на дейностите по договор за предоставяне на БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България. Общи изисквания за изпълнение и качество: Хранителните продукти да се доставят от обекти с Удостоверение за регистрация на обект по чл. 12 от Закона за храните, с което се удостоверява, че участникът има правото да произвежда и/или да извършва търговия с храни, съгласно изискванията на Закона за храните и Сертификат за внедрена система за управление на безопасността на храните или система за анализ на опасностите и критичните точки /НАССР/, с който се удостоверява, че участникът разполага с разработена система НАССР за контролиране качеството на доставяните хранителни продукти или друг еквивалентен документ. Доставяните хранителни продукти задължително следва да отговарят на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и националното законодателство. Да са спазени изискванията на Закона за храните; Наредба № 1/26.01.2016г. за хигиена на храните и Регламент (ЕО) 852/2004; Наредба № 4/03.02.2015 г. за изискванията към използването на добавки в храните, Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2002 год. за изискванията към използване на ароматизанти в храните, Наредба № 16 за хигиенните и ветиринарно-санитарните изисквания за съхранение и използване на особено бързо развалящи се продукти, Наредба за изискванията към захарите, предназначени за консумация от човека, Наредба № 16/28.05.2010 г. за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци и Регламент (ЕО) № 543/2011- за плодове, зеленчуци, Наредба № 5/09.02.2015 г. за определяне на максимално допустимите количества на някои замърсители в храните, Наредба № 2/23.01.2015 г. за максимално допустимите количества на остатъци от пестициди във или върху храни, Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, Наредба № 32/23.03.2006 г. за окачествяване, съхранение и предлагане на пазара на меса и черен дроб от домашни птици, Наредба № 1 от 09.01.2008 г за изискванията за търговия с яйца, Наредба за изискванията към соковете от плодови и някой сходни продукти, предназначени за консумация от човека, за храни от животински произход и съгласно изискванията на Регламент (ЕО) № 853/2004, Регламент (ЕО) № 2074/2005, Регламент (ЕО) № 2076/2005 и др. При всяка доставка хранителните продукти трябва да бъдат придружени със сертификат за произход и качество, експертен лист или друг аналогичен докумен, за всеки вид продукт. Асортиментът на всички хранителни продукти, които следва да бъдат доставяни по настоящата обществена поръчка се съдържат в Техническата спецификация – Раздел XII от документацията за участие.
НЕ
ДА
Договор за БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане
НЕ
Разделянето на обществената поръчка в настоящия случай не е целесъобразно и ще доведе до липса на ефективност и осигуряване на необходимото качество на изпълнение на поръчката. Продуктите, предмет на поръчката, съвкупно образуват обедните менюта.
НЕ
V: Мотиви
VI: Одобрявам
VII: Допълнителна информация
Финансирането на обществената поръчка ще бъде осигурено по договор за предоставяне на БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България.
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
Всяко решение на възложителя в процедурата за възлагане на обществената поръчка подлежи на обжалване относно неговата законосъобразност пред Комисията за защита на конкуренцията. На обжалване подлежи също всяко действие или бездействие на възложителя, с което се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата. Жалба може да подаде всяко от лицата по чл. 198, от ЗОП в 10-дневен срок, съгласно чл. 197 от ЗОП; Жалба се подава на български език едновременно до Комисията за защита на конкуренцията и до възложителя, чието решение, действие или бездействие се обжалва.
25.08.2017 г.
VIII: Възложител
Цветанка Петкова Йотина
Кмет на Община Мирково