00360-2011-0018

BG-София: Покупка

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ВЪЗЛОЖЕНА ПОРЪЧКА

Доставки

РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛАГАЩ ОРГАН

I.1) Наименование, адреси и място/места за контакт

УМБАЛ "Александровска" ЕАД, ул. "Свети Георги Софийски" №1, За: Зоя Катерска - началник "Обществени поръчки", Р България 1431, София, Тел.: 02 9230579, E-mail: mbal@аlexandrovska-hospital.bg, Факс: 02 9230646

Място/места за контакт: отдел "Обществени поръчки"
I.2) Вид на възлагащия орган и основна дейност или дейности

публичноправна организация

Основна/и дейност/и на възложителя

Здравеопазване

Възлагащият орган извършва покупка от името на други възлагащи органи

НЕ

РАЗДЕЛ ІІ: ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА

II.1) Описание
II.1.1) Заглавие на поръчката, предоставено от възлагащия орган

"Доставка на готова храна за пациентите и дежурния персонал” в УМБАЛ “Александровска” ЕАД

II.1.2) Вид на поръчката и място на изпълнение на строителството, място на доставката или място на предоставяне на услугите
Доставки
Тип доставки: Покупка 
Основна площадка или място на изпълнение на строителството, място на доставката или място на предоставяне на услугите: Всички сградни блокове и самостоятелни клиники - до етажа, на който е разположена клиниката,намиращи се на територията на болницата – ул. “Св.Г.Софийски” № 1, Клиника по пластично - възстановителна и естетическа хирургия , намираща се в Стоматологичен факултет на ул. "Св.Г.Софийски" № 3
Код NUTS: BG411
ІІ.1.4) Кратко описание на поръчката или покупката/ите

Обществената поръчка включва: 1. Ежедневно приготвяне и доставяне на храна за пациентите на лечебното заведение - броят на пациентите за ден е между 450 и 650. Приблизителният брой на хранодните за 1 година е 200000;2.Ежедневно приготвяне и доставяне на храна за дежурния персонал на лечебното заведение - персонала, който получава храна ежедневно храна е около 80 човека;3.Доставка на готови храни:- кисело мляко, прясно мляко, колбаси, сирене, кашкавал, извара, топено сирене, лютеница. Среднодневното разпределение на тежестта на отделните диети е посочено в документацията за участие - Приложение № 1.Храната се приготовлява съгласно приложените варианти на групови и при необходимост - по допълнително изработваните през периода на изпълнение на поръчката варианти на други групови и индивидуални диетични режими. Хранителните режими за дежурния персонал се изготвят и съгласуват с изпълнителя след подписване на договора, като остойностяването на същите се извършва съгласно договорираните цени за отделните видове храни, супи, ястия и десерти, заложени във вариантите по диети за пациентите.В допълнително изработваните диети се включват храните и ястията, за които в приложените към конкурсната документация варианти е предложена и договорирана цена.Заявката за необходимата за следващия ден готова храна се предоставя на доставчика по диети по график, посочен в Приложение №1.Храните се произвеждат и предлагат съгласно : Сборник рецепти за диетични ястия, издаден 1984 година - 1-ви вариант /за рецептите с два варианта/ с намаление с 5 г на влаганата в ястията растителна мазнина;Наредба № 23/19.07.2005г. на МЗ;Собствените рецепти на болницата.Приготвянето на готовата храна следва да се извършва при спазване на санитарно-хигиенните и технологични изисквания, изискванията на БДС и рецептурника за диетично хранене за органолептични качества и количество. Предлаганите и влаганите при производството на храната продукти следва да са висококачествени, несъдържащи вредни за здравето примеси и добавки, да са в срок на годност, с добра органолептика и качество и да притежават сертификат за годност и качество, издаден от оторизиран орган. След приготовлението и получаването храните следва да се съхраняват съгласно санитарно-хигиенните изисквания и при необходимия температурен режим.Приема на готовата храна, както и нейното разпределение по клинични звена се извършва на място във фирмата, под медицински контрол на упълномощените лица инструктори по хранене и други оторизирани лица на УМБАЛ"Александровска" ЕАД.Представителите на болницата предварително дегустират приготвената храна, приемат същата като качество, количество съгласно дадените дневни заявки и контролират вземането на 72 часовите хранителни проби преди разпределението и.Готовата храна се разпределя само в транспортни съдове по "Гастронорм" и в термоконтейнери, предварително измити и дезинфекцирани от изпълнителя или в индивидуални еднократни опаковки, отговарящи на санитарните хигиенни изисквания, непозволяващи допълнителното контаминиране на готовата храна и съхраняващи органолептичните и свойства и температура.Храната се доставя със собствен специализиран транспорт на фирмата, отговарящ на изискванията на Закона за храните.

ІІ.1.5) Общ терминологичен речник (CPV)

55520000

Описание:

Услуги на заведения за приготвяне и доставяне на храна

ІІ.1.6) Поръчка, обхваната от Споразумението за държавни поръчки (GPA)

НЕ


II.2) Обща крайна стойност на поръчката/ите
ІІ.2.1) Обща крайна стойност на поръчката/ите
Стойност
0 BGN с ДДС 20%

РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА

ІV.1) Вид процедура
ІV.1.1) Вид процедура

Открита

ІV.2) Критерии за възлагане
ІV.2.1) Критерии за възлагане
Най-ниска цена
ІV.2.2) Използван е електронен търг

НЕ


IV.3) Административна информация
ІV.3.2) Предишна/и публикация/и относно същата поръчка

ДА

Обявление за предварителна информация
Номер на обявлението в ОВ 2011/S 34 - 056103 от 18.02.2011 г. 
Обявление за поръчка
Номер на обявлението в ОВ 2011/S 238 - 384631 от 10.12.2011 г. 

РАЗДЕЛ V: ВЪЗЛАГАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Поръчка (Договор) №: 336 / Обособена позиция №:1 / Заглавие:Доставка на готова храна за пациентите и дежурния персонал
V.1) Дата на решението за възлагане на поръчката

07.02.2012 г. 

V.2) Брой на получените оферти

3

V.3) Наименование и адреси на икономическия оператор, в чиято полза е взето решението за възлагане на поръчката

„ЛФС” ЕООД и ЕИК 130015233, кв. Малашевци, ул.”Бесарабия” № 79, Р България 1517, София, Тел.: 02 8221985, Факс: 02 9200274

V.4) Информация за стойността на поръчката
Обща крайна стойност на поръчката
Стойност: 0 BGN с ДДС 20%
В брой месеци: 12
V.5) Има възможност поръчката да бъде възложена на подизпълнители

НЕ


РАЗДЕЛ VI: ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

VI.1) Поръчка във връзка с проект и/или програма, които са финансирани от общностни фондове

НЕ

VI.3) Процедури по обжалване
VI.3.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване

Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315

Интернет адрес/и:

URL: http://www.cpc.bg.

VI.4) Дата на изпращане на настоящото обявление

27.06.2012 г. 


ПРИЛОЖЕНИЕ Г

ОСНОВАНИЯ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ НА ПОРЪЧКАТА НА ДОГОВАРЯНЕ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПУБЛИКУВАНЕ НА ОБЯВЛЕНИЕ В ОФИЦИАЛЕН ВЕСТНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ