00360-2011-0018
BG-София: Покупка
ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ВЪЗЛОЖЕНА ПОРЪЧКА
Доставки
РАЗДЕЛ І: ВЪЗЛАГАЩ ОРГАН
УМБАЛ "Александровска" ЕАД, ул. "Свети Георги Софийски" №1, За: Зоя Катерска - началник "Обществени поръчки", Р България 1431, София, Тел.: 02 9230579, E-mail: mbal@аlexandrovska-hospital.bg, Факс: 02 9230646
Място/места за контакт: отдел "Обществени поръчки"публичноправна организация
Здравеопазване
НЕ
РАЗДЕЛ ІІ: ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА
"Доставка на готова храна за пациентите и дежурния персонал” в УМБАЛ “Александровска” ЕАД
Обществената поръчка включва: 1. Ежедневно приготвяне и доставяне на храна за пациентите на лечебното заведение - броят на пациентите за ден е между 450 и 650. Приблизителният брой на хранодните за 1 година е 200000;2.Ежедневно приготвяне и доставяне на храна за дежурния персонал на лечебното заведение - персонала, който получава храна ежедневно храна е около 80 човека;3.Доставка на готови храни:- кисело мляко, прясно мляко, колбаси, сирене, кашкавал, извара, топено сирене, лютеница. Среднодневното разпределение на тежестта на отделните диети е посочено в документацията за участие - Приложение № 1.Храната се приготовлява съгласно приложените варианти на групови и при необходимост - по допълнително изработваните през периода на изпълнение на поръчката варианти на други групови и индивидуални диетични режими. Хранителните режими за дежурния персонал се изготвят и съгласуват с изпълнителя след подписване на договора, като остойностяването на същите се извършва съгласно договорираните цени за отделните видове храни, супи, ястия и десерти, заложени във вариантите по диети за пациентите.В допълнително изработваните диети се включват храните и ястията, за които в приложените към конкурсната документация варианти е предложена и договорирана цена.Заявката за необходимата за следващия ден готова храна се предоставя на доставчика по диети по график, посочен в Приложение №1.Храните се произвеждат и предлагат съгласно : Сборник рецепти за диетични ястия, издаден 1984 година - 1-ви вариант /за рецептите с два варианта/ с намаление с 5 г на влаганата в ястията растителна мазнина;Наредба № 23/19.07.2005г. на МЗ;Собствените рецепти на болницата.Приготвянето на готовата храна следва да се извършва при спазване на санитарно-хигиенните и технологични изисквания, изискванията на БДС и рецептурника за диетично хранене за органолептични качества и количество. Предлаганите и влаганите при производството на храната продукти следва да са висококачествени, несъдържащи вредни за здравето примеси и добавки, да са в срок на годност, с добра органолептика и качество и да притежават сертификат за годност и качество, издаден от оторизиран орган. След приготовлението и получаването храните следва да се съхраняват съгласно санитарно-хигиенните изисквания и при необходимия температурен режим.Приема на готовата храна, както и нейното разпределение по клинични звена се извършва на място във фирмата, под медицински контрол на упълномощените лица инструктори по хранене и други оторизирани лица на УМБАЛ"Александровска" ЕАД.Представителите на болницата предварително дегустират приготвената храна, приемат същата като качество, количество съгласно дадените дневни заявки и контролират вземането на 72 часовите хранителни проби преди разпределението и.Готовата храна се разпределя само в транспортни съдове по "Гастронорм" и в термоконтейнери, предварително измити и дезинфекцирани от изпълнителя или в индивидуални еднократни опаковки, отговарящи на санитарните хигиенни изисквания, непозволяващи допълнителното контаминиране на готовата храна и съхраняващи органолептичните и свойства и температура.Храната се доставя със собствен специализиран транспорт на фирмата, отговарящ на изискванията на Закона за храните.
55520000
Описание:
НЕ
РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА
Открита
НЕ
ДА
РАЗДЕЛ V: ВЪЗЛАГАНЕ НА ПОРЪЧКАТА
07.02.2012 г.
3
„ЛФС” ЕООД и ЕИК 130015233, кв. Малашевци, ул.”Бесарабия” № 79, Р България 1517, София, Тел.: 02 8221985, Факс: 02 9200274
НЕ
РАЗДЕЛ VI: ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
НЕ
Комисия за защита на конкуренцията, бул. Витоша № 18, Република България 1000, София, Тел.: 02 9884070, E-mail: cpcadmin@cpc.bg, Факс: 02 9807315
Интернет адрес/и:
URL: http://www.cpc.bg.
27.06.2012 г.
ПРИЛОЖЕНИЕ Г