Версия за печат

BG-СОФИЯ

Информация за публикувана в профила на купувача обява за обществена поръчка на стойност по чл. 20, ал. 3 от ЗОП


Информацията е за удължаване на първоначалния срок за получаване на оферти

Номер на обявата

01353

Дата на публикуване на обявата на профила на купувача

03.05.2018 г. 


Възложител

Национален идентификационен No (ЕИК): 201570119

BG411, НАЦИНАЛЕН ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА - КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР СОФИЯ ЕАД, ПЛ. БЪЛГАРИЯ № 1, За: ЕЛИЗ РУШИД, България 1000, СОФИЯ, Тел.: 02 9166040, E-mail: erushid@ndk.bg, Факс: 02 8657053

Интернет адрес/и:

Основен адрес (URL): www.ndk.bg.

Адрес на профила на купувача (URL): https://sop.bg/ndk-169/proceduri-20-3-zop/#h.


Обект на поръчката

Услуги

Обща прогнозна стойност на поръчката

70000 лв. без ДДС

Предмет на поръчката

„Спешен авариен ремонт на 2 броя водоохлаждащи агрегати /чилъри/ за нуждите на климатизиарнето на въздуха в основна сграда на ”Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД”

Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)

50721000, 42510000

Описание:

Услуги по ремонт и поддържане на инсталации за отопление
Топлообменници, оборудване за климатизиране и охлаждане и оборудване за филтриране


Срок за получаване на офертите

08/05/2018 , 15:00 (дд/мм/гггг, чч:мм)

Информация относно средства от Европейския съюз

Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от европейските фондове и програми
НЕ

Друга информация

Спешен авариен ремонт на 2 броя водоохлаждащи агрегати /чилъри/ за нуждите на климатизиарнето на въздуха в основна сграда на НДК. За водоохлаждащ агрегат /чилър/ №1, се налага събирането на хладилният агент от двата кръга на машината, като така ще се разбере и дали е имало и изтичане на фреон. В случай, че бъде установено изтичане на фреон, системата следва да се дозареди със съответното количество по каталожни данни. В случай на възникване на необходимост от извършване на тези операции хладилните кръгове, трябва да се разхерметизирани и избрания изпълнител да има достъп до атмосферният въздух. Това може да доведе до навлизане на влага, което не следва да се допуска. За да се избегнат последващи проблеми с повишеното влагосъдържание е задължително да се подменят и филтър-дехидраторите. Най – подходящи са със състав 75% дехидратор и 25% антикиселинен филтър, който от своя страна ще предпазят компонентите на хладилната система, при първоначален пуск на агрегата. Основно следва да се планира подмяна и на маслото на компресорите. След преключване на гореописаните действия машината следва да се вакуумира и зареди с фреон R134a. При пуска в експолатация на агрегата следва да се направят проверки и на кондензаторните вентилатори. За водоохлаждащ агрегат /чилър/ № 2 след огледа на хладилнта част, индикатора за влага отчита високи нива, което от своя страна води до извод за пробив в топлообменник. Последващата му подмяна е свързана с описани описани за водоохлаждащ агрегат /чилър/ №1. Единствената разлика е че при този агрегат се налага подмяна на цялото количество фреон R134a, на съответнния хладилен кръг. За двата броя водоохлаждащ агрегат /чилъри/ е необходима подмяна поради високата амортизация на съоръженията и влошеното качество на работата им. За ниската зона е предвиден нов пластинчат топлообменник, едностепенен с мощност 150 kW, окомплектован с прав регулатор за температура на изходяща топла вода, носеща конструкция, връзки със студена и топла вода , връзки по линия ТЕЦ. За високата зона е предвиден нов пластинчат топлообменник, едностепенен с мощност 100 kW, окомплектован с прав регулатор за температура на изходяща топла вода, носеща конструкция, връзки със студена и топла вода , връзки по линия ТЕЦ. Всички водни връзки се отнасят за рамките на помещението, където ще се монтират съоръженията и не е предвиден демонтаж на старите ВВП.

Дата на изпращане на настоящата информация

03/05/2018  (дд/мм/гггг)