Информация за публикувана в профила на купувача обява за обществена поръчка на стойност по чл. 20, ал. 3 от ЗОП
Дата на публикуване на обявата на профила на купувача
Възложител
Обект на поръчката
Обща прогнозна стойност на поръчката
Предмет на поръчката
ДОСТАВКА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДИТЕ НА ДГ № 19, ГР. СОФИЯ, БУЛ. “ХРИСТО СМИРНЕНСКИ" № 36, РАЙОН „ЛОЗЕНЕЦ – СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)
15000000 (FA02) , 15100000 (FA02) , 15211000 (FA02) , 15300000 (FA02) , 15500000 (FA02) , 15613000 (FA02) , 15810000 (FA02) , 15811000 (FA02) , 15820000 (FA02) , 15865000 (FA02) , 15896000 (FA02)
Описание:
Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти
(За детски градини
)
Месо и месни продукти
(За детски градини
)
Филета от риба
(За детски градини
)
Плодове и зеленчуци, преработени и консервирани
(За детски градини
)
Млечни продукти
(За детски градини
)
Продукти на базата на зърна от житни растения
(За детски градини
)
Хляб, хлебни изделия и пресни сладкарски изделия
(За детски градини
)
Хлебни изделия
(За детски градини
)
Сухари, бисквити и други трайни сладкарски изделия
(За детски градини
)
Билков чай
(За детски градини
)
Дълбоко замразени продукти
(За детски градини
)
Срок за получаване на офертите
10/01/2017 , 16:00 (дд/мм/гггг, чч:мм)
Информация относно средства от Европейския съюз
Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от европейските фондове и програми
НЕ
Друга информация
Продуктите трябва да отговарят и да бъдат съхранявани съгласно изискванията на българското законодателство:
1.Закон за българската агенция по безопасност на храните
2.Закон за ветеринарно медицинската дейност
3. Закон за храните
4. НАРЕДБА № 9 от 21.03.2005 г. за условията и реда за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение, контролирани от регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве, издадена от министъра на здравеопазването.
5. НАРЕДБА за специфичните изисквания към мазнините за мазане.
6. НАРЕДБА № 1 от 9 януари 2008 г. за изискванията за търговия с яйца.
7. НАРЕДБА за изискванията за етикетирането и представянето на храните.
8. НАРЕДБА за специфичните изисквания към млечните продукти.
9. Наредба № 16 от 28 май 2010 г. за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци. Издадена от Министерството на земеделието и храните.
10. Транспорт - хранителните продукти следва да бъдат доставяни франко складовете на обекта, съобразно подадените заявки, със специализиран транспорт. При необходимост превозните средства, съдовете и/или контейнерите, използвани за транспорт за храни, се осигуряват с оборудване за поддържане и наблюдаване на температурите, необходими за съхранение на храните.
11. Опаковка Доставяните хранителни продукти да бъдат със здрави опаковки, с етикети на български език и да съдържат информация за вида на стоката,съдържание на хранителните продукти по възможност, производителя, качеството, датата на производство и срока на годност, съгласно Наредба за изискванията за етикетирането и представянето на храните. Не се допускат храни с нарушена цялост на опаковката.
12. Изисквания за качество
Всички хранителни продукти да отговарят на БДС или на еквивалентни стандарти, да са придружени с необходимите сертификати. Опаковките да са здрави с етикети на български език и да съдържат информация за вида на стоката, нейното съхранение, производителя, качеството, дата на производство, срок на годност, съгласно изискванията за етикетирането и представяне на храните.
Доставката да се придружава от сертификат за произход и качество на всички хранителни продукти.
Остатъчният срок на годност на хранителните продукти към датата на доставката трябва да бъде не по-малък от 75 %.
Доставките да се извършват при спазване на всички хигиенни и санитарни изисквания.
Не се допускат храни с признаци на развала и изтекъл срок на годност.
Дата на изпращане на настоящата информация