Версия за печат

BG-Варна

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, ул. Васил Друмев 73, За: Радко Радев, Република България 9026, Варна, Тел.: 052 552226; 0885 824739, E-mail: info@naval-acad.bg, Naval_acad_legal@abv.bg, Факс: 052 303163

Място/места за контакт: гр. Варна, ул. Васил Друмев 73

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.naval-acad.bg.

Адрес на профила на купувача: http://pp.naval-acad.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмет на настоящата обществена поръчка е „доставка” по смисъла на чл.3, ал.1, т.1 от ЗОП с предмет: „Доставка на дълготрайни материални активи за целите на проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона (IISSCZM)” по обособени позиции както следва: Обособена позиция 1. Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на Система за радио-технически контрол на морската среда; Обособена позиция 2. Доставка на система за визуален технически контрол на морската среда и антени и модули за пренос на данни; Обособена позиция 3. Доставка на ултразвуков анемометър; Обособена позиция 4. Доставка на морски сензори; Обособена позиция 5. Доставка на комплект сензори за измерване на параметрите на морската вода” За целите на настоящата обществена поръчка е необходимо по обособена позиция 1 да се достави, монтира и въведе в експлоатация Система за радио-технически контрол на морската среда и да се доставят следните дълготрайни материални активи: за обособена позиция 2 - Система за визуален технически контрол на морската среда и антени и модули за пренос на данни; за обособена позиция 3 - Ултразвуков анемометър; за обособена позиция 4 - Морски сензори; за обособена позиция 5 - Комплект сензори за измерване на параметрите на морската вода. Системата за радио-технически контрол на морската среда е предназначена за радио-техническо (радиолокаионно) наблюдение на морската повърхност за замърсяване с нефтопродукти и наблюдение на корабния трафик. Системата за визуален технически контрол на морската среда предназначени за визуално наблюдение на морската повърхност за замърсяване с нефтопродукти. Антените и модулите за пренос на данни са предназначени за преноса на цифровата информация от сензорите до оперативния център, където ще се обработват, анализират, изобразяват и архивират. Ултразвуковият анемометър е предназначен за измерване на скоростта и посоката на вятъра. Данните от измерванията ще се използват за въвеждане в математически модел за предвиждане на посоката на движение и разпространение на нефтени разливи. Морските сензори са предназначени за измерване на посоката и скоростта на повърхностното течение и дълбочина. Данните от измерванията ще се използват за въвеждане в математически модел за предвиждане на посоката на движение и разпространение на нефтени разливи. Сензорите за измерване на параметрите на морската вода са предназначени за осъществяване на технически мониторинг на параметри на ключови вещества в морската среда в предварително определени точки съгласно заповед на Министъра на околната среда и водите с номер 182 от 26.02.2013 година, за осъществяване на мониторинг на повърхностни води.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

34932000, 32222000, 32223000, 38126400, 38292000, 38550000

Описание:

Радарни системи
Устройства за кодиране на видеосигнали
Устройства за предаване на видеосигнал
Апарати за повърхностно наблюдение на вятъра
Хидрографски уреди
Измервателни уреди


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Обхватът на дейността на Изпълнителя е подробно описан в Техническата спецификация и включва доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на дълготраен материален актив за обособена позиция 1 и доставка на дълготраен материален актив за обособени позиции 2, 3, 4 и 5. Прогнозните стойности за всяка една от обособените позиции на поръчката са без включен ДДС, както следва: 1. За Обособена позиция 1: Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на Система за радио-технически контрол на морската среда прогнозната стойност е 38 800,00 лв. (тридесет и осем хиляди и осемстотин лева) без ДДС; 2. За Обособена позиция 2: Доставка на система за визуален технически контрол на морската среда и антени и модули за пренос на данни прогнозната стойност е 10 500,00 лв. (десет хиляди и петстотин лева.) без ДДС; 3. За Обособена позиция 3: Доставка на ултразвуков анемометър прогнозната стойност е 2 100,00 лв. (две хиляди и сто лева) без ДДС; 4. За Обособена позиция 4: Доставка на морски сензори прогнозната стойност е 2 500,00 лв. (две хиляди и петстотин лева) без ДДС; 5. За Обособена позиция 5: Доставка на комплект сензори за измерване на параметрите на морската вода прогнозната стойност е 7 400,00 лв. (седем хиляди и четиристотин лева) без ДДС. Участник, чието ценово предложение надхвърля посочените по-горе прогнозни стойности на коя да е от обособените позиции на поръчката, се отстранява от участие в поръчката

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

61300 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. Варна, „Васил Друмев“ №73

NUTS:

BG331

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изискване към участниците за обособени позиции 1,2,3,4 и 5: Участниците следва да са изпълнили успешно през последните 3 (три) години считано от датата на подаване на офертата, най-малко една доставка с предмет, еднакъв или сходен с предмета на обособената позиция. Под изпълнени доставки с еднакъв или сходен предмет, следва да се разбират доставки на: Обособена позиция 1: радио локационна система Обособена позиция 2: системи за видеонаблюдение и за пренос и архивиране на видео данни Обособена позиция 3: сензори за измерване на метереологични параметри Обособена позиция 4: сензори за измерване на течение, дълбочини и ориентация Обособена позиция 5: сензори за измерване на физикохимични параметри. Изискуеми документи и информация за доказване на минималните изисквания: Участниците трябва да представят Списък на изпълнените доставки – Образец № 16, които са еднакви или сходни с предмета на съответната обособената позиция за която кандидаства, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. В списъка се посочват стойност на доставката, период на извършване, предмет и кратко описание на доставката и възложителите на доставката. Списъкът следва да е придружен с доказателства за поне една извършена доставка. Доказателствата за извършената доставка се представят под формата на удостоверение, издадено от получателя на доставката или компетентен орган, или чрез посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за доставката. От участие в обществената поръчка се отстранява участник: - който не е представил някой от необходимите документи или информация, изискана в настоящата информация и публикуваната публична покана; - за когото са налице обстоятелства по чл. 47, ал. 1, т.1, б. „а” до „д” и ал. 5 от ЗОП; - който е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия от Възложителя; - за когото по реда на чл. 68, ал. 11 от ЗОП е установено, че е представил невярна информация за доказване на съответствието му с обявените от Възложителя критерии за подбор.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

За обособени позиции 1, 2, 3, 4 и 5: 1. Предложена цена - П1 с относителна тежест 40%; 2. Срок на изпълнение (календарни дни)- П2 с относителна тежест - 30%; 3. Срок за изпълнение на гаранционни условия (месеци) – П3 с относителна тежест - 30%.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

25/04/2016 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Всяка оферта се представя в запечатан, непрозрачен и с ненарушена цялост плик, от участника или от упълномощен от него представител - лично или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка, или чрез куриерска служба, адресиран до ВВМУ "Н.Й.Вапцаров", адрес: гр. Варна 9026, ул. Васил Друмев № 73. 2. Върху плика всеки участник записва: „Оферта за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на глава осма „а“ от ЗОП с предмет: „Доставка на дълготрайни материални активи за целите на проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона (IISSCZM)” по обособени позиции както следва: Обособена позиция 1. Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на Система за радио-технически контрол на морската среда; Обособена позиция 2. Доставка на система за визуален технически контрол на морската среда и антени и модули за пренос на данни; Обособена позиция 3. Доставка на ултразвуков анемометър; Обособена позиция 4. Доставка на морски сензори; Обособена позиция 5. Доставка на комплект сензори за измерване на параметрите на морската вода“, и посочва своето наименование, пълен и точен адрес за кореспонденция, телефон и по възможност факс и електронен адрес. Върху плика участникът отбелязва обособената(ите) позиция(и), за която(които) кандидаства посредством поставяне на отметка в полето пред съответната(ите) позиция(и). 3. Отварянето на офертите ще се извърши на 26.04.2016г. в 10:00 ч. в сградата на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”, находяща се на адрес: гр. Варна, „Васил Друмев” №73. 4. Поръчката се финансира по проект „Интегрирана информационна система за поддръжка управлението на бреговата зона (IISSCZM)” по програма BG02 „Интегрирано управление на морските и вътрешните води“, съфинансирана от ФМ на ЕИП 2009–2014г., съгласно ДБФП №Д3362/13.07.2015г. 5. Неразделна част към настоящата публична покана в профила на купувача на ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" са: 1. Информация към публична покана 2. Представяне на участник; 3. Техническо предложение по обособена позиция 1; 4. Техническо предложение по обособена позиция 2; 5. Техническо предложение по обособена позиция 3; 6. Техническо предложение по обособена позиция 4; 7. Техническо предложение по обособена позиция 5; 8. Ценова оферта по обособена позиция 1; 9. Ценова оферта по обособена позиция 2; 10. Ценова оферта по обособена позиция 3; 11. Ценова оферта по обособена позиция 4; 12. Ценова оферта по обособена позиция 5; 13. Декларация по чл. 47, ал. 9 от Закона за обществените поръчки (за липса на обстоятелствата по чл. 47, ал.1, т. 1, б. „а“ до „д“, и ал. 5 от ЗОП); 14. Декларация по чл. 56, ал. 1, т. 6 от Закона за обществените поръчки (липса на свързаност съгласно чл. 55, ал. 7 от ЗОП и липсата на обстоятелства чл.8, ал.8, т.2 от ЗОП); 15. Декларация за видовете работи от предмета на поръчката, които ще се предложат на подизпълнители и съответстващият на тези работи дял в проценти от стойността на обществената поръчка, и предвидените подизпълнители 16. Декларация за съгласие за участие като подизпълнител; 17. Списък на изпълнените доставки; 18. Декларация по чл. 56, ал. 1, т. 12 от Закона за обществените поръчки; 19. Проекто договор за обособена позиция 1; 20. Проекто договор за обособена позиция 2; 21. Проекто договор за обособена позиция 3; 22. Проекто договор за обособена позиция 4; 23. Проекто договор за обособена позиция 5. Публичната покана с приложенията към нея е налична на интернет страницата на Възложителя - http://pp.naval-acad.bg, "Профил на купувача".

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

25/04/2016