Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Национален дворец на културата - Конгресен център София ЕАД, пл. България № 1, За: Жорж Радушев, Република България 1414, София, Тел.: 02 9166057, E-mail: gradushev@ndk.bg, Факс: 02 8657053

Място/места за контакт: Отдел „Правно обслужване“

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.ndk.bg.

Адрес на профила на купувача: http://sop.bg/ndk-169/.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Отпечатване и доставка на вестник за нуждите на „НДК-КЦС“ ЕАД“. Изпълнителят следва да извършва предпечатна подготовка, страниране, редакторска коректура, коректорска редакция и отпечатване на вестника за нуждите на „НДК-КЦС“ ЕАД, като Възложителят ще представя на Изпълнителя файлове със статиите и графичен проект на вестника.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

79810000 (TA40)

Описание:

Услуги по печатане на печатни изделия (За вестници )


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Издаване на вестник - тираж: 10 000 броя на месец.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

54000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. София

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Всеки участник трябва да отговаря на следните условия: 1. Участникът трябва да разполага със сертификат за внедрена система за управление на качеството от серията ISO 9001 или еквивалентен с обхват, сходен с предмета на поръчката - оригинал или заверено от участника копие. 2. Участникът трябва да представи образец (мостра) на отпечатан от него вестник в областта на културата, който да отговаря на изискванията, заложени в Техническите спецификации. 3. Участникът трябва да разполага с печатна база в гр. София и да има възможност да отпечатва вестника до 12:00 ч. в 1-вия работен ден на всеки месец. Участник, който не отговаря на едно или повече от гореизброените изисквания, няма да бъде допуснат до оценяване и класиране. Срок на договора:12 (дванадесет) месеца от датата на сключването му. Условия на начин и плащане: 3аплащането на възнаграждението ще се извършва в срок до 20 (двадесет) дни след получаване на оригинална данъчна фактура за отпечатания и доставен тираж на вестника през съответния месец. Предметът на обществената поръчка е включен в списъка по чл. 30 от Закона за интеграция на хората с увреждания и обществената поръчката е запазена за участие само на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, вписани в Регистъра на Агенцията за хората с увреждания или в еквивалентен регистър на държава-членка на ЕС с предмет на дейност еднакъв или сходен с предмета на поръчката. Офертите на участници, които не са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания се разглеждат само ако няма: 1. участник, за когото поръчката е запазена и който отговаря на критериите за подбор, или 2. участник, за когото поръчката е запазена и чиято оферта отговаря на изискванията на възложителя. Участник, който е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания, може да участва в обществена поръчка, при условие че може да изпълни 80 на сто от нейния предмет със собствено производство или ресурс. При невъзможност за самостоятелно изпълнение в този обем той може да ползва подизпълнители или да се позовава на ресурсите на трети лица, при условие че и те са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

I. Показателите за оценка на всяка оферта и техните относителни тежести са: 1. Показател „Цена“ (Пц), тежест 30 %; 2. Показател „Качество“ (Пк), тежест 30 %; 3. Показател „Техническо предложение“ (Птп) с обща относителна тежест 40 % и включва два подпоказателя: 3.1. Подпоказател „План за цялостна организация на дейностите по извършване на услугата – предмет на поръчката“ (Птп1) с тежест 30%; 3.2. Подпоказател „План за управление на риска“ (Птп2) с тежест 10%. II. Оценката по показателите се изчислява при спазване на правилата подробно описани в Методика за оценка на оферта - приложение към Публичната покана. III. Комплексна оценка (КОО) = Пц + Пк + Птп, където: Пц е оценката на офертата по Показателя „Цена“; Пк е оценката на офертата по Показателя "Качество"; Птп е оценката на офертата по Показателя „Техническо предложение“. Максималната възможна стойност на Комплексната оценка на оферта (КОО) е 100 точки. Когато предложената от участник обща цена за изпълнение на поръчката за целия срок на договора е с повече от 20 на сто по-благоприятна от средната стойност на предложените от останалите участници общи цени за изпълнение на поръчката за целия срок на договора, комисията спазва разпоредбите на чл. 70 от ЗОП, като изисква представяне на писмена обосновка в срок от 3 работни дни от получаване на искането. Комисията приема представената писмена обосновка при наличие на някое от обстоятелствата, посочени в чл.70 ал.2 от ЗОП: 1. оригинално решение за изпълнение на обществената поръчка; 2. предложеното техническо решение; 3. наличието на изключително благоприятни условия за участника; 4. икономичност при изпълнение на обществената поръчка; 5. получаване на държавна помощ. Класирането на офертите се извършва от комисията от длъжностни лица, определени от възложителя, в низходящ ред на получените Комплексни оценки, като на първо място се класира офертата с най-висока Комплексна оценка. В случай, че определените по тази методика комплексни оценки на две или повече оферти са равни, за икономически най-изгодна се приема тази оферта, която е получила най-висока оценка по показателя „Цена“. При условие, че и оценките по показателя „Цена“ са еднакви, комисията сравнява оценките по показателя „Техническо предложение“ и се избира офертата с по-благоприятна стойност по този показател. В случай че оценките и по този показател са еднакви, провежда публично жребий за определяне на изпълнител.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

20/04/2016 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цялата документация е налична в Профила на купувача на възложителя. Източник на финансиране: собствени средства на възложителя. Място за получаване на офертите: гр. София, пл. "България" № 1, основна сграда на НДК, ет. 4, Деловодство. Срок на валидност на офертите: 120 (сто и двадесет) календарни дни от крайната дата за получаване на офертите. Всяка оферта трябва да съдържа минимум: 1. Данни за лицето, което прави предложението – по образец, с посочване дали участникът е вписан в регистъра на специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания, поддържан от Агенцията за хората с увреждания, или в еквивалентен регистър на държава - членка на Европейския съюз, както и номера, под който е вписан и предмета на дейност, за който е вписан. 2. Техническо предложение, включващо срок на валидност на офертата, План за цялостна организация на дейностите по извършване на услугата – предмет на поръчката и План за управление на риска - по образец. 3. Ценово предложение – по образец. 4. Декларация за липса на обстоятелствата по чл. 47, ал. 1, т. 1 и ал. 5 от ЗОП – по образец. 5. Декларация за липса на свързаност с друг участник в съответствие с чл. 55, ал. 7 от ЗОП, както и за липса на обстоятелство по чл. 8, ал. 8, т. 2 от ЗОП – по образец. 6. Декларация за видовете работи от предмета на поръчката, които ще бъдат предложени на подизпълнители и съответстващият на тези работи дял в проценти от стойността на обществената поръчка, и предвидените подизпълнители – по образец. 7. Декларация по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици - по образец. 8. Сертификат за внедрена система за управление на качеството от серията ISO 9001 или еквивалентен с обхват, сходен с предмета на поръчката - оригинал или заверено от участника копие; 9. Описание на техническото оборудване (вкл. полиграфическа техника), с което разполага участникът, доказващ възможност за качествено и точно изпълнение на предмета на поръчката, както и посочване на адреса на печатната база в гр. София, с която разполага участникът - в свободен текст. 10. Образец (мостра) на вестник в областта на културата, отпечатан от участника; 11. Пълномощно в полза на лицето, подписало офертата, когато не е подписана от законен представител на лицето, което прави предложението. 12. Списък на документите, съдържащи се в офертата – по образец. Отварянето на офертите ще се проведе на 21.04.2016 г. от 10:00 часа, в гр. София, пл. "България" № 1, основна сграда на НДК, ет. 4, Заседателна зала.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

20/04/2016