Версия за печат

BG-Велико Търново

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Велико Търново, гр. Велико Търново, пл. Майка България № 2, За: Теодора Минкова;, Република България 5000, Велико Търново, Тел.: 062 619229; 062 619251, E-mail: mop_vt@abv.bg, Факс: 062 619251

Място/места за контакт: Община Велико Търново; стая 318, стая 321

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.veliko-turnovo.bg.

Адрес на профила на купувача: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/380.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Доставка на 2 бр. нови товарни автомобила (ВАН) за нуждите на Домашен социален патронаж при Община Велико Търново”

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

34130000

Описание:

Моторни превозни средства за превоз на стоки


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Доставка на 2 броя нови товарни автомобила (ВАН) за нуждите на Домашен социален патронаж при Община Велико Търново, с минимално изискуеми технически характеристики, съгласно техническа спецификация в документацията: Тип на купето - товарна ван или еквивалент; Допустима максимална маса 2500; Дизелов двигател; Турбо компресор; Евро сертификат Евро 4; Работен обем на Двигателя – до 2000 см3; Мощност на двигателя /к.с/ 100; Година на производство - от 2015 г. до момента; Скоростна кутия - ръчна 5 скоростна; Разход на гориво: При градски режим 8,0/100 km; При извънградски режим 6,0/100 km; Хидроусиловател на волана; Антиблокираща спирачна система /ABS/; Динамичен контрол на стабилността /ESP/; Въздушни възглавници водач/пътник; Предпазни триточкови колани; Задвижване на колелата - 2х4; Брой врати – 4/5/; Предни електрически стъкла; Климатик; Централно заключване; Аудиосистема – радио; Комплект подови стелки; Бордова документация на български език; Посочената прогнозна стойност е без ДДС. Участниците трябва да не надвишават посочената прогнозна стойност.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

38667 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Община Велико Търново

NUTS:

BG321

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

При изпълнението на обществената поръчка се съблюдава действащото в страната законодателство, всички нормативни документи, касаещи предмета на поръчката, правилници, нормативи и стандарти в областта на предмета на поръчката, в това число противопожарни, технически и др. норми. Участниците задължително представят в Образец № 2 "Техническо предложение" конкретната методология на работа във връзка с изпълнението, конкретните материални и човешки ресурси за изпълнението на доставката; Подробно се описват предлаганите от участниците условия на гаранционна поддръжка, цялостния процес по гаранционното поддържане, в т.ч. начина на извършването му и сроковете за извършване на различните ремонти; обхват и продължителност на гаранционната поддръжка и организацията й; срок за реагиране на заявка за ремонт. В Образец № 2 "Техническо предложение" участникът представя информация относно: - ангажираност и организация на материалните и човешки ресурси за реализиране на поръчката. Подробно се изяснява системата за работа на участника. Участникът описва организационните си възможности, методи на работа, гарантиращи: ефикасност, бързина, качество на извършването на доставките. - начин на извършване на доставката. Същият трябва да гарантира своевременност, ефикасност, изпълнение в съответствие с действащото в страната законодателство, качество на извършваната доставка, организация и координация на целия процес по изпълнението. Изясняват се подробно техническите параметри на доставяното. - в Техническото си предложение, участникът задължително трябва да включи: дейности по организация и координация на доставката и гаранционното поддържане на доставените автомобили; в случай на повреда - възможности за предоставяне на заместващ автомобил, изготвяне на съпътстващата извършването на доставките и ремонтите документация. Задължително в Техническото си предложение, участникът трябва да направи предложенията си по показателите от методиката за икономически най - изгодна оферта /с изключение на показател Ц „Ценови критерий”/, при спазване на зададените мерни единици. - посочване на имената и телефоните на лицата, които ще осъществяват сервизното обслужване. ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ извършва доставката на автомобилите, предмет на поръчката, в срок, предложен в офертата, считано от датата на сключване на договора. Доставяните автомобили, обект на поръчката трябва да отговарят на техническите параметри, заложени в Техническата спецификация от Възложителя. Участник, който е посочил параметри на автомобила, от които не може да се установи съответствие или, които не съответстват със заложените в Техническата спецификация, ще бъде отстранен от участие. Участниците представят фотографски снимки на предлаганите автомобили, придружени с описание на техническите им характеристики; Участниците да разполагат с развита сервизна база на територията на страната.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Формула за определяне на краен коефициент ”К” К = Ц х 40 % + Т х 50 % + Д х 10% където: Ц – Ценови критерий – показател за предлаганата цена от Участника. При оценяването се взема предвид предложената крайна цена за двата автомобила с характеристики, съгласно посочените в Техническите спецификации. Преценява се най-изгодното за ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ предложение, което ще има за своя последица най-малък бюджетен разход. Предложението, съдържащо най-ниска цена получава 100 т., а всяко следващо се оценява по следната формула: Ц = Ц min/Ц n х 100, където Ц min-е най- ниската предложена крайна цена за двата автомобила с характеристики, съгласно Техническите спецификации Цn - е крайната цена за двата автомобила с характеристики, съгласно Техническите спецификации, предложена от n-тия участник. Предложения, в които предлаганата крайна цена за двата автомобила без ДДС надхвърля прогнозната стойност от 38 666,67 /тридесет и осем хиляди шестстотин шестдесет и шест лева и 67 ст./ лева без ДДС, ще бъдат отстранени от участие. Т – техническа оценка на участника, включваща Предлагани условия за гаранционна поддръжка (максимум 100) По този показател се оценяват предложените от участниците условия на гаранционна поддръжка. Комисията преценява разбирането на участника за обхвата на гаранционната поддръжка, преценката за организацията на същата, която участникът предлага. Комисията преценява дали в предложените условия за гаранционна поддръжка съществува сериозен риск от вътрешен организационен проблем за изпълнението на поръчката. Д - Срок за доставка /в календарни дни/ след възлагане - най – краткия предложен срок за доставка /в календарни дни/ след възлагане се оценява със 100т. Предложението, което в най-голяма степен отговаря на изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ /най – краткия предложен срок за доставка/ и съответства на поставените технически изисквания за изпълнение получава 100 т., а всяко следващо се оценява по следната формула: Д = Д min/Д n х 100 където Д min - е най- краткия предложен срок за доставка на автомобилите след възлагане, а Д n – е предложения срок за доставка на автомобилите от n-тия участник. Пълната методика за оценка е съгласно Приложение 1 "Критерий за оценка" от документацията.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

03/02/2016 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Офертата следва да се депозира най-късно до 17:00 ч. на 03.02.2016 г. Съгласно чл.101б, ал.1, т.6 от ЗОП, отварянето и разглеждането на представените оферти ще се извърши на 04.02.2016 г. от 11:00 ч. в сградата на Община Велико Търново, при условията на чл.68, ал.3 от ЗОП (отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето). Офертата трябва да съдържа най-малко: 1. Данни за лицето, което прави предложението: наименование на фирмата, ЕИК, седалище и адрес на управление и др. данни, съгласно образец: административни сведения; 2. Техническо предложение за изпълнение на поръчката /съгласно образец/; 3. Срок на валидност на офертата не по - малък от 2 /два/ месеца, считано от крайния срок за получаване на офертата; 4. Срок за доставка /в календарни дни/ след възлагане; 5. Предлагани гаранционни условия, в т. ч. гаранционни срокове; 6. Списък на доставките, които са еднакви или сходни на предмета на поръчката, изпълнени през последните 3 год., считано от датата на подаване на офертата. Мин.изискване към т. 6: доказателство за извършена доставка/и със сходен предмет (доставка на автомобили) съгласно изискванията на чл.51, ал. 4 от ЗОП - удостоверение, издадено от получател или компетентен орган, за извършена доставка, еднаква или сходна на предмета на поръчката, или посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за доставката; 7. Декларация за сервизна база, съгл. образец. Мин. изискв. към т. 7: участниците да разполагат с развита сервизна база на територията на страната; 8. Участниците представят фотографски снимки на предлаганите автомобили, придружени с описание на техническите им характеристики; 9. Декларация за приемане на условията в проекта на договор 10. Ценово предложение – съгласно Образец № 3 „Ценово предложение”, следва да съдържа: - Предлагана цена за 1 бр. товарен автомобил с технич.хар-ки, съгл. представ. оферта; - Предлагана цена за доставка на 2 бр. товарни автомобила с технич.хар-ки, съгл. представ. оферта; - Аванс размер в % /не повече от 15 %/ от стойността на договора /срок/; - Начин на плащ.: по банков път, с платежно нареждане в бълг.лева. Образците към настоящата покана са на разположение на участниците на адреса на Профила на купувача. Всеки участник има право да представи само една оферта. Варианти на офертата не се приемат. От участие в процедурата се отстранява участник: - чиято оферта не отговаря на предварително обявените от Възложителя условия; - в чиято оферта не е представен някой от изисканите документи и/или не е попълнен някой от документите. Съгл. чл.101е, ал.2 от ЗОП при сключване на договор класираният на 1-во място участник представя: 1. документи, издадени от компетентен орган, за удостоверяване липсата на обстоятелствата по чл.47, ал.1, т.1 от ЗОП, освен когато законодателството на държавата, в която е установен, предвижда включването на някое от тези обстоятелства в публичен регистър или предоставянето им служебно на възложителя, и 2. декл. за липсата на обст. по чл.47,ал.5 от ЗОП.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

03/02/2016