Версия за печат

BG-Силистра

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Основно училище Отец Паисий, ул. Д-р Петър Вичев №1, За: Камелия Миланова Рачева, РБългария 7500, Силистра, Тел.: 086 820553, E-mail: ou_opais@abv.bg, Факс: 086 820553

Място/места за контакт: град Силистра, ул. Д-р Петър Вичев №1

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.paisii.oisy.org.

Адрес на профила на купувача: www.paisii.oisy.org.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Доставка в ОУ"Отец Паисий", Силистра през 2016 година на закуски за подпомагане храненето на учениците от I - IV клас и на топъл обяд за учениците от I - V клас , включени в целодневна организация на учебния ден с обособени позиции: 1. Доставка на закуски/плодови сокове, чай и др. за подпомагане храненето на учениците от I - IV клас през 2016 година; 2. Доставка на топъл обяд за учениците от I - V клас , включени в целодневна организация на учебния ден през 2016 година.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

55524000, 55523100

Описание:

Приготвяне и доставяне на храна за ученически столове и бюфети
Услуги, свързани с храната за ученически столове и бюфети


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Обособена позиция 1: Доставка на закуски/плодови сокове, чай и др. за подпомагане храненето на учениците от I-IV клас през 2016г. - обща стойност: 17 850,00 лева /без ДДС/ - брой ученици: 260 - прогнозен брой дни: 124 - приблизителна цена за закуска на 1 ученик за 1 седмица – 2,20 лева без ДДС /при остатък на средства от предвидените по стандарт към бюджета на училището поради отсъствие на ученици по болест или други уважителни причини, в началото на месец декември да се актуализира броя на дните в седмицата, в които учениците получават закуски до изразходване на предвидените средства/ Обособена позиция 2: Доставка на топъл обяд за учениците от I-V клас, включени в целодневна организация на учебния ден през 2016 г. - обща стойност: 30 928,00 лева /без ДДС/ - прогнозен брой ученици: 240 - прогнозен брой дни: 154 - приблизителна цена за обяд на 1 ученик за 1 ден – не по-висока от 2, 92 лева без ДДС. Забележка: Училището осигурява 1.00 лев от цената на обяда, а останалата част се доплаща от родителите на база сключен допълнителен договор със СНЦ „Отец Паисий”.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

48778 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Основно училище "Отец Паисий", град Силистра, ул. "Д-р Петър Вичев" №1

NUTS:

BG325

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участникът представя в запечатан непрозрачен плик:Списък на представените документи, подписан и подпечатан от участника;Оферта, съдържаща техническо и ценово предложение – Образец 1;Приложение 1 по Обособена позиция 1 и Приложение 2 по Обособена позиция 2;Удостоверение за актуално състояние или за вписани лица в Търговския регистър посочване на ЕИК;Удостоверение по чл. 12 от Закона за храните с дейност кетъринг и/или производсво на готови храни/закуски/тестени изделия;Разрешителни от БАБХ /Българска агенция по безопасност на храните/, РЗИ за производство и транспорт на хранителни продукти- доставчика притежава минимум едно транспортно средство за доставка на храната /закуски и/или обяд/, регистрирано в РЗИ или БАБХ; Декларация за участие на подизпълнители /Приложение 3/ и Декларация за съгласие за участие като подизпълнител /Приложение 4/, ако участникът ще ползва подизпълнител/и.;Доказателство за опит в изпълнението на доставката, предмет на обществената поръчка: списък с изпълнени доставки с предмет, сходен с предмета на обществената поръчка за последните три години придружен с мин. две удостоверения от възложители на доставка на закуски/топъл обяд. Изискването е съотносимо за всяка обособена позиция. Ако участник представя оферта за двете обособени позици, то той следва да докаже опит за всяка от тях.;Декларации по чл. 47, ал. 1, т. 1 и ал. 5 от ЗОП; Участниците представят само един вариант на оферта по едната или двете обособени позиции. Изисквания към храните и доставката им:Закуските/ястията да бъдат приготвени съгласно „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети, одобрен от МЗ с Писмо №74-01-73 от 28.06.2012г.“ и да съответстват на изискванията на Наредба № 37 от 21 юли 2009 г. за здравословно хранене на учениците.Храната да се приготвя в деня на доставката.Участникът гарантира добър търговски вид на предлаганите закуски/ястия. Изпълнителят изготвя месечно меню, в което предлаганите закуски / готови ястия да не се повтарят повече от два пъти месечно. Закуските да са съобразени с доставките по НП „Училищен плод” и НП „Училищно мляко”, съгласно предоставените графици.Ястията за обяда се доставят в термо кутии и в подходящи индивидуални опаковки, придружени с прибори за еднократна употреба. Закуските се доставят в индивидуални опаковки.Храната да бъде приготвяна съгласно „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети, одобрен от МЗ с Писмо №74-01-73 от 28.06.2012г.“ и да съответства на грамажа спрямо възрастовата група на децата: от 6-13 години.Доставяните/приготвяните хранителни продукти следва да отговарят на Наредба № 37 от 21.06.2009 г. за здравословното хранене на учениците.Доставяните напитки – плодови сокове, чай и др., да бъдат в кутии, придружени с необходимия брой чаши за еднократна употреба.Участникът гарантира пълна подмяна на закуските/ястията при установено отклонение в качеството до един час от узнаването на обстоятелството, като допълнителните разходите са за негова сметка.Всеки доставен продукт да бъде придружен от експертен лист или сертификат за качество, сертификат за произход, респ. документ за произход или друг аналогичен документ за хранителните продукти – съгласно изискванията на Закона за храните, както и стокова разписка.Всеки доставен продукт следва да бъде доставен с обозначение относно вид, грамаж, съдържание.Участниците поемат отговорност да доставят закуски/обяд за деца, които са на хранителен режим поради заболяване.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Показател 1. Асортимент на закуските/ястията за обяд чрез предложено по седмици месечно меню. /АС/ Забележка: По обособена позиция 1: Доставка на закуски/плод или млечнокисели продукти за подпомагане храненето на учениците от I-IV клас през 2016г. се изготвя месечно меню за четири дни /вторник, сряда, четвъртък и петък/ в седмицата. Критерии по показател 1: • Разнообразие на закуските/ястията за обяд съгласно месечното меню. /ММ/ Постъпилите оферти се оценяват по всеки критерии с точки от 1 до 5. 1. Изключително разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за масеца изключително разнообразие в което няма повтаряемост на закуските/ топлите обяди- 5 точки 2. Голямо разнообразие- участникът е посочил в предложеното месечно меню рядко срещана повтаряемост в рамките на 4 седмици- 4 точки 3. Средно разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за месеца разнообразие, което е с повтаряемост през 2 седмици на закуските/топлите обяди- 3 точки 4. Разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за месеца разнообразие, което е с повтаряемост през 1 седмица на закуските/топлите обяди- 2 точки 5. Липса на разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню често срещана повтаряемост на предложените от него закуски/топли обяди -1 точка 17. Разнообразие на закуските/ястията за обяд съгласно седмичното меню./СМ/ 1. Изключително разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за седмицата изключително разнообразие в което няма повтаряемост на закуските/ топлите обяди- 5 точки 2. Голямо разнообразие- участникът е посочил в предложеното седмичното меню рядко срещана повтаряемост в рамките на 5 дни- 4 точки 3. Средно разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за седмицата разнообразие, което е с повтаряемост през 2 дни на закуските/топлите обяди- 3 точки 4. Разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню за месеца разнообразие, което е с повтаряемост през 1 ден на закуските/топлите обяди- 2 точки 5. Липса на разнообразие- участникът е посочил в предложеното меню често срещана повтаряемост на предложените от него закуски/топли обяди -1 точка Тежест на показател 1: 30% Постъпилите оферти се оценяват по всеки критерии с точки от 1 до 5. Общата оценка по показател 1 се получава като сбора от точки по всеки критерии /ММ+СМ/ се умножава по % тежест на показателя. Показател 2. Оптимален грамаж на закуските/ястията /ОГ/ Тежест на показател 2: 25% Грамажът на предложените закуски/ястия за обяд в месечни менюта се оценява с точки от 1 до 5 в зависимост от отклонението от оптималния грамаж за възраст на децата от 7 до 13 години. 1. При отклонение с + 30% от грамажа- 5точки 2. При отклонение + 25% от грамажа -4 точки 3. При отклонение +20% от грамажа – 3 точки 4. При отклонение + 10% от грамажа- 2 точки 5. При липса на отклонение- 1 точка Общата оценка по показател 2 се получава като точките по този показател се умножават с посочения % на тежест на показателя. Показател 3. Технология на доставка на закуските/ястията /ТД/: Критерии по показател 3: • Описание на превозното средство, с което ще се транспортират закуските/ ястията за обяд; • Описание на опаковката на закуските/ястията при транспортиране; • Описание на индивидуалните опаковки на закуските/ястията. Тежест на показател 3: 25% Постъпилите оферти се оценяват по всеки критерии с точки от 1 до 5. 1. Участникът е представил описание на технологията на доставка, която отговаря на всички нормативни изисквания за доставка, опаковане и съхранение на закуските/ястията предмет на доставката – 5точки 2. Участникът е представил описание на технологията на доставка, която отговаря частично на нормативните изисквания за доставка, опаковане и съхранение на закуските/ястията- 3 точки 3. Участникът е представил описание на технологията на доставка, която не отговаря на нормативните изисквания за доставка, опаковане и съхрание на закуските/ястията- 1 точка. ПРОДЪЛЖАВА В ДОПЪЛ. ИНФОРМАЦИЯ

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

26/01/2016 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Тежест на показател 3: 25% Общата оценка по показател 3 се получава като сбора от точки по всеки критерии се умножава по % тежест на показателя. Показател 4. Цена /Ц/: За обособена позиция 1: Цена на закуските за един ученик за една седмица; За обособена позиция 4: Цена на обяда за един ученик за един ден; Тежест на показател 3: 20% Постъпилите оферти се оценяват по формулата: Ц = (К/N) х 20%, където: K – най-ниската предложена цена от участник N – цената, предложена от съответния участник Комплексната оценка /КО/ на офертата, предложена от кандидата, се образува от сбора от оценките на всеки от показателите. КО = АС+ОГ+ТД+Ц Класирането на постъпилите оферти се извършва по обособени позиции в низходящ ред по общата оценка на офертите. Всяка от обособените позиции се оценява по посочените по-горе показатели Дата и място на разглеждане на офертите:27.01.2016 г. от 13.30 ч. в 102 кабинет на ОУ „Отец Паисий”, град Силистра Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето. Срок на валидност на офертата: 120 (сто и двадесет) календарни дни, считано от крайния срок за представяне на офертата. Отстраняване от участие: Комисията за оценяване и класиране на представените оферти отстранява участник: - който, не е представил документация по приложените към процедурата образци; - който не отговаря на поставените изисквания от Възложителя; - който е представил оферта, неотговаряща на предварително обявените условия от Възложителя; - който е представил непълна оферта, в това число не съдържаща някой от необходимите документи и/или данни съгласно изискванията на Възложителя; - предложените в примерните менюта закуски/ястия не са приготвени съгласно „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети, одобрен от МЗ с Писмо №74-01-73 от 28.06.2012г.“ и не отговарят на изискванията на Наредба № 37 от 21 юли 2009 г. за здравословно хранене на учениците. Участникът не доказва опит в подобен вид доставка. Възложителят може да упръжни правото си да извършва обмен на информация по електронен начин съгласно Закона за електронния документ и електронния подпис. Информация и образци може да намерите на профила на купувача: www.paisii.oisy.org или на място в училището на адрес: град Силистра, ул. "Д-р Петър Вичев" №1, кабинет 203 или телефон 086/820553

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

26/01/2016