Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Министерство на енергетиката, ул. Триадица 8, За: Завен Жамгочиян, старши юрисконсулт, Република България 1000, София, Тел.: 02 9263173, E-mail: z.jamgochian@me.government.bg

Място/места за контакт: ул. Триадица 8

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.me.government.bg/bg.

Адрес на профила на купувача: https://me.government.bg/bg/competitions/razrabotvane-na-vseobhvatna-ocenka-na-nacionalniya-potencial-za-visokoefektivno-kombinirano-proizvods-1015-c342-1.html?p=e30=.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

В рамките на настоящата обществена поръчка следва да бъде разработена всеобхватна оценка на националния потенциал за високоефективно комбинирано производство на енергия, в съответствие с Наредба № Е-РД-16-427 от 2.09.2015 г. на министъра на енергетиката за критериите, на които трябва да отговарят всеобхватната оценка, анализът на разходите и ползите и анализът на националния потенциал за високоефективно комбинирано производство на енергия (обн., дв, бр. 71 от 15.09.2015 г.) и Методологичните указания за извършване на всеобхватна оценка на националния потенциал за високоефективно комбинирано производство на енергия, приложение към техническата спецификация на Възложителя.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

71620000

Описание:

Услуги, свързани с анализи


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Разработката трябва да включва: 1. всеобхватна оценка на потенциала за прилагане на високоефективното комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия и на ефективни районни отоплителни и охладителни системи; 2. анализ на разходите и ползите като част от всеобхватната оценка по т. 1, като анализът може да е част от екологичната оценка на програмата и на проекта, ако такава се предвижда; 3. анализ на националния потенциал като част от всеобхватната оценка по т. 1, и оценка на постигнатия напредък от увеличаване дела на високоефективното комбинирано производство в брутното вътрешно потребление на електрическа енергия; 4. мерки за развитие на ефективна отоплителна и охладителна инфраструктура и/или за подпомагане на развитието на високоефективно комбинирано производство на енергия и използване на топлинна енергия и енергия за охлаждане, генерирани на базата на отпадна топлина и възобновяеми енергийни източници, в съответствие с оценката по т. 1 и анализите по т. 2 и 3. Участник, чиято ценова оферта надвишава прогнозната стойност на обществената поръчка ще бъде отстранен от участие в поръчката. Финансирането се осигурява от бюджета на Министерството на енергетиката.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

66000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

ул. Триадица 8

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изискванията за изпълнение на поръчката са посочени в документацията за участие към Публичната покана. В обществената поръчка може да участва всеки участник, който отговаря на предварително обявените условия за изпълнението на поръчката.1. През последните 3 (три) години, считано от крайния срок за подаване на офертите, участникът следва да е изпълнил минимум една услуга еднаква или сходна с предмета на настоящата обществена поръчка.Забележка: Под услуга, която е сходна с предмета на поръчката следва да се разбира изпълнени услуги, свързани със събиране, обработване и анализ на статистически данни.2. Участникът, следва да разполага с екип от минимум трима експерти за изпълнение на обществената поръчка, включващ специалисти, притежаващи висше образование и опит, както следва: Експерт притежаващ висше образование в област „Социални, стопански и правни науки“ с професионално направление „Икономика“ или еквивалентно и опит – участие в минимум една разработка или проект, сходен с предмета на настоящата поръчка и/или минимум две години стаж по специалността; Експерт притежаващ висше образование в област „Технически науки“ с професионално направление „Енергетика“ или еквивалентно и опит – участие в минимум една разработка или проект, сходен с предмета на настоящата поръчка и/или минимум две години стаж по специалността; Експерт притежаващ висше образование в област „Природни науки, математика и информатика“ с професионално направление „Информатика и компютърни науки” или еквивалентно и опит – участие в минимум една разработка или проект, сходен с предмета на настоящата поръчка и/или минимум две години стаж по специалността.Участниците са свободни да предлагат и допълнителни експерти в своята оферта, които ще са необходими за срочното, качествено и в съответствие с изискванията изпълнение. Всеки експерт, който не е служител на участника следва да приложи декларация по чл. 51а от ЗОП за ангажираност.3. Участникът трябва да притежава въведена система за управление на качеството, която съответства на изискванията на стандарт ISO 9001:2008 или еквивалент.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

20/01/2016 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Офертите се представят в деловодството на Министерството на енергетиката в гр. София, ул. "Триадица" № 8 в запечатан непрозрачен плик от участника или от упълномощен от него представител лично, по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка или чрез куриерска служба. Офертите ще бъдат отворени в 11.00 часа на следващия работен ден след изтичане на срока за получаване на офертите в сградата на Министерството на енергетиката. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица, при спазване на установения режим за достъп до сградата. Подробна информация може да бъде получена на профила на купувача, посочен в публичната покана, в раздел "Публични покани".

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

20/01/2016