Версия за печат

BG-Велико Търново

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Велико Търново, гр. Велико Търново, пл. Майка България № 2, За: Теодора Минкова;, Република България 5000, Велико Търново, Тел.: 062 619229; 062 619251, E-mail: mop_vt@abv.bg, Факс: 062 619251

Място/места за контакт: Община Велико Търново; стая 318, стая 321

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.veliko-turnovo.bg.

Адрес на профила на купувача: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/profil-na-kupuvacha/368.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Предоставяне на услуга по годишно трудово-медицинско обслужване на работниците и служителите от специализираните структурни образования по смисъла на Наредба № 3/25.01.2008 г. за условията и реда за осъществяване на дейността на службите по трудова медицина, издадена на основание на чл. 25б, ал. 4 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд /посл. изм. ДВ. бр.15 от 15.02.2013 г., в сила от 1.01.2014 г./” по позиции: Позиция 1. Предоставяне на услуга по годишно трудово-медицинско обслужване на работниците и служителите от Общинска администрация; Счетоводство на дирекция „Култура”; Счетоводството на дирекция „Образование”; Счетоводството на ЦСУ; Други дейности по култура; Духов оркестър при Община Велико Търново; Регионален исторически музей; РНБ „П.Р.Славейков”; ХГ „Борис Денев”; ДКС „Васил Левски”; ОП „Общинско кабелно радио”; ОП „Реклама”; ОП „Спортни имоти”; ОП „Зелени системи”; ОП „Горско стопанство”, лица, назначени по програми и проекти с различно финансиране, и други след възлагане от Възложителя. Позиция 2. Предоставяне на услуга по годишно трудово-медицинско обслужване на работниците и служителите към Центрове за социална рехабилитация и интеграция – 2 бр.; Защитени жилища за хора с умствена изостаналост – с. Церова кория, с. Пчелище – 3 бр.; Защитени жилища - гр. Дебелец – 2 бр.; ДЦДУ; Преходно жилище за възрастни хора с умствена изостаналост с. Церова Кория; ЦНСТ – 7 бр.; Кризисен център за деца жертва на трафик; ДСП; Дом за стари хора – В.Търново, с.Балван; ДВХУИ /с. Церова Кория, с. Пчелище/; Дом за деца лишени от родителска грижа; Клуб на пенсионера и инвалида, Центрове за работа с деца и младежи; Училищно здравеопазване; Детски ясли; Детска млечна кухня; ЦДГ, лица, назначени по програми и проекти с различно финансиране, и други след възлагане от Възложителя.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

85147000

Описание:

Услуги по трудова медицина


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Съгласно потребностите на Възложителя. Прогнозният общ брой на работниците и служителите, подлежащи на годишно трудово-медицинско обслужване, е приблизително 1800, както следва: - за позиция 1 - приблизително 800 броя - за позиция 2 - приблизително 1000 броя. Избраният изпълнител се задължава да сключи договори с директорите и управителите на общинските предприятия и различните социалните звена, второстепенни разпоредители с бюджет, в качеството им на работодатели на работниците и служителите в тях. При подписването на договора Възложителят представя на Изпълнителя списък/ци на лицата, подлежащи на годишно трудово-медицинско обслужване, които при необходимост подлежат на актуализация. Договорът се сключва за срок от 1 година. Ако преди изтичане на този срок бъде достигната сумата на прага по чл. 14, ал. 4, т.2 от ЗОП – 66 000.00 /шестдесет и шест хиляди/ лева без ДДС, общо за двете позиции, договорът се прекратява предсрочно.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

66000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Община Велико Търново

NUTS:

BG321

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участниците могат да подават оферта само за едната от двете обособени позиции. Основните изисквания, на които трябва да отговаря Изпълнителят са съгласно Техническа спецификация, към документацията. При изпълнението на обществената поръчка да се съблюдава Законът за здравословни и безопасни условия на труд, Наредба № 3/25.01.2008 г. за условията и реда за осъществяване на дейността на службите по трудова медицина, издадена на основание на чл. 25б, ал. 4 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд /посл. изм. ДВ. бр.15 от 15.02.2013 г., в сила от 1.01.2014 г./ и действащото в страната законодателство, касаещо предмета на поръчката. Участниците трябва да имат издадено удостоверение за регистрация на службата по трудова медицина, издадено от министъра на здравеопазването, съгласно чл. 25г, ал. 3 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

К = Ц х 40 % + Т х 60 %, където: Ц – Ценови критерий – определя най-доброто ценово предложение. С максимален брой точки - 100т. се оценява офертата, която предлага най - ниска цена за 1 обслужвано лице месечно и съответно най – ниска цена за 1 обслужвано лице годишно. Максимален брой точки получава офертата, която ще има за последица най - малък бюджетен разход за възложителя. Предложението, съдържащо най-ниска цена получава 100 т., а всяко следващо по - малко добро предложение се оценява след прилагане на следната формула: Цmin/Цn х 100, където, Ц min е минималната предложена цена, а Ц n е цената на n-тия участник. Т – техническа оценка на участника, включваща Организация и методология (максимум 100) По този показател се оценява дали предложението на участника показва задълбочено познаване на цялостния процес по изпълнение на поръчката, в т.ч. и начина на извършването й. Комисията преценява разбирането на участника за обхвата на поръчката, преценката за необходимите ресурси и организацията на работата в етапа на реализация предмета на поръчката, която участникът възнамерява да създаде. Предмет на оценка е разпределението на различните ресурси в обособените етапи на работа и координацията на дейностите и участниците в процеса. Комисията преценява дали предложената организация би осигурила в достатъчна степен качество на изпълнение на поръчката и доколко съществува сериозен риск от вътрешен организационен проблем за изпълнението на поръчката. Оценяват се стратегията, методите и похватите, посочени от участника за изпълнение на услугата, и тяхното съответствие с целите на поръчката. Преценяват се адекватността и целесъобразността на представеното разпределение на задачите и отговорностите между експертите с определените методи и етапи за изпълнение и доколко то се покрива от ресурсна осигуреност, посочена от страна на участника. Комисията преценява дали предложените методи и начини на управление на процесите от участника биха довели до качествено и навременно изпълнение на дейностите – предмет на поръчката, дали приложеното описание на начина, по който ще се гарантират резултатите, е добре обосновано и дали предвиденият вътрешен контрол в максимална степен ще гарантира качествено изпълнение на услугата и устойчивост на резултатите. Пълната методика за оценка е съгласно Приложение 1 "Критерий за оценка" от документацията за участие.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

05/01/2016 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Офертата следва да се депозира най-късно до 17:00 ч. на 05.01.2016 г. Съгл. чл.101б, ал.1, т.6 от ЗОП, отварянето и разглеждането на представените оферти ще се извърши на 06.01.2016 г. от 11:00 ч. в сградата на Община В.Търново, при условията на чл.68, ал.3 от ЗОП (отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето). Офертата трябва да съдържа най-малко: 1. Данни за лицето, което прави предложението: наименование на фирмата, ЕИК, седалище и адрес на управление и др. данни, съгл. образец: административни сведения; 2. Техническо предложение (по образец), съдържащо конкретната методология на работа във връзка с изпълнението; 3. Срок на валидност на офертата не по-малък от 2 /два / месеца, считано от крайния срок за получаване на офертата; 4. График за изпълнение на предлаганите услуги; 5. Удостоверение за регистрация на службите по трудова медицина, издадено от Министерството на здравеопазването /МЗ/, съгл. чл. 25г, ал.3 от ЗБУТ - заверено копие; 6. Списък на лицата на разположение на участника за изпълнение на услугата, вкл. на тези, отговарящи за контрола за качеството - ръководни служители. Мин. изисквания към т. 6: минималният състав на службите по трудова медицина трябва да включва: - едно лице с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и с придобита специалност "трудова медицина"; - едно лице с висше техническо образование и три години професионален опит в областта на безопасността и здравето при работа; - технически изпълнител с образование не по-ниско от средно. Участниците трябва да посочат образованието, професионалната квалификация и професионалния опит на ръководните му служители, включително на лицата, които отговарят за извършването на услугата. 7. Списък на услугите, които са еднакви или сходни на предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 3 год., считано от датата на подаване на офертата. Мин.изискване към т. 7: доказателство за извършена услуга със сходен предмет (услуги по год. трудово-медицинско обслужване на работници и служители), съгл. изискв. на чл.51, ал. 4 от ЗОП - удостоверение, издадено от получател или компет. орган, за извърш.услуга, еднаква или сходна на предмета на поръчката, или посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за услугата. 8. Ценово предложение, съдържащо: - Цена за 1 обслужвано лице за месец; - Цена за 1 обслужвано лице за година; - Начин на плащане: по банков път, с платежно нареждане в български лева; - Ценовото предложение да съдържа цени за предлаганите от участника услуги, съобразно Наредба № 3/25.01.2008 г. за условията и реда за осъществяване на дейността на службите по трудова медицина, издадена на основание на чл. 25б, ал. 4 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд /посл. изм. ДВ. бр.15 от 15.02.2013 г., в сила от 1.01.2014 г./”. Образците към настоящата покана са на разположение на участниците на адреса на Профила на купувача. Всеки участник има право да представи само една оферта. Варианти на офертата не се приемат. От участие в процедурата се отстранява участник: - чиято оферта не отговаря на предварително обявените от Възложителя условия; - в чиято оферта не е представен някой от изисканите документи и/или не е попълнен някой от документите. Съгл. чл.101е, ал.2 от ЗОП при сключване на договор класираният на 1-во място участник представя: 1. документи, издадени от компетентен орган, за удостоверяване липсата на обстоятелствата по чл.47, ал.1, т.1 от ЗОП, освен когато законодателството на държавата, в която е установен, предвижда включването на някое от тези обстоятелства в публичен регистър или предоставянето им служебно на възложителя, и 2. декл. за липсата на обст. по чл.47,ал.5 от ЗОП.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

05/01/2016