ВЪЗЛОЖИТЕЛ:
ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:
КРАТКО ОПИСАНИЕ:
9.1.Всички хранителни продукти, от които се приготва храната трябва да отговарят на изискванията предвидени в Закона за храните, Наредба № 37 от 21.07.2009 година за здравословното хранене на учениците, Наредба № 9 от 16.09.2011 година за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, прилагани в детските заведения и училищата, Наредба № 108 от 12.09.2008 година за изискванията за качество и контрол за съотвествие на пресни плодове и зеленчуци, Наредба №5 от 25.05.2006 година за хигиена храните и др.
9.2.Храната, за която участниците могат да подават предложение представлява една обособена позиция „ЗАКУСКА И ТОПЪЛ ОБЯД“ състояща се от две части:
9.2.1. част „ЗАКУСКА”, която може да бъде:
- тестена закуска
- студен сандвич
9.2.2.част „ТОПЪЛ ОБЯД” включващ:
- първо и второ ястия, или
- второ и трето ястия.
9.3.Предлаганото меню трябва да бъде съобразено със менюто предвидено в „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети” 2012 година.
9.4.Количеството на продуктите в готовата храна трябва да бъде съобразено със количествата предвидени в „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети” 2012 година и другите нормативни актове.
9.5.Готовата храна трябва да бъде пакетирана в индивидуална опаковка за всеки отделен ученик.
9.6.Доставките на храната се извършват по следния начин:
- закуска – най- късно до 09.00 часа
- обяд – най – късно до 12.00 часа
9.7.Прогнозен брой хранодни за една година-172 дни.
9.8.Общ брой ученици на ученици- 256 ученика, от които:
- целодневно обучение – 189 ученика.
- пътуващи ученици-37 ученика.
- ученици I-IV клас-146 ученика.
9.9.Прогнозна стойност за цялата позиция, за срок от една година- 42 129.72. – четидесет и две хиляди сто двадесет и девет лева и седемдесет и две стотинки без ДДС, от които:
- за част „ЗАКУСКА” - 8 637.56 лева без ДДС.
- за част „ТОПЪЛ ОБЯД” - 33 492.16 без ДДС, като в тази част се включват сумите от 12 951.66 лева, платени от училището, 18 132.50 лева, платени от родителите и 2 408.00 лева безплатни обяда съгласно решение № 4 на ПС №1 от 01.10.2015 година. Цените са без ДДС.
Сумата е получена, като е взета предвид цената по фактури заплатени от училището за част „ЗАКУСКА”и част „ТОПЪЛ ОБЯД” за времето от 01.01.2015 година до 30.11.2015 година и към тях е прибавена сумата заплатена от родителите съгласно броя на обядите.
9.10. Прогнозен брой закуски и обяди- 36 088 броя, от които:
- за част „Закуска“-20 546 броя закуски.
- за част „Топъл обяд“-15 542 броя обяди.
КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):
15800000
Описание:
Различни хранителни продукти
КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:
- за част „Закуска“-20 546 броя закуски.
- за част „Топъл обяд“-15 542 броя обяди.
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:
МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
ЧЕТВЪРТО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
NUTS:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
9.1.Всички хранителни продукти, от които се приготва храната трябва да отговарят на изискванията предвидени в Закона за храните, Наредба № 37 от 21.07.2009 година за здравословното хранене на учениците, Наредба № 9 от 16.09.2011 година за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, прилагани в детските заведения и училищата, Наредба № 108 от 12.09.2008 година за изискванията за качество и контрол за съотвествие на пресни плодове и зеленчуци, Наредба №5 от 25.05.2006 година за хигиена храните и др.
9.2.Храната, за която участниците могат да подават предложение представлява една обособена позиция „ЗАКУСКА И ТОПЪЛ ОБЯД“ състояща се от две части:
9.2.1. част „ЗАКУСКА”, която може да бъде:
- тестена закуска
- студен сандвич
9.2.2.част „ТОПЪЛ ОБЯД” включващ:
- първо и второ ястия, или
- второ и трето ястия.
9.3.Предлаганото меню трябва да бъде съобразено със менюто предвидено в „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети” 2012 година.
9.4.Количеството на продуктите в готовата храна трябва да бъде съобразено със количествата предвидени в „Сборник рецепти за ученически столове и бюфети” 2012 година и другите нормативни актове.
9.5.Готовата храна трябва да бъде пакетирана в индивидуална опаковка за всеки отделен ученик.
9.6.Доставките на храната се извършват по следния начин:
- закуска – най- късно до 09.00 часа
- обяд – най – късно до 12.00 часа
9.7.Прогнозен брой хранодни за една година-172 дни.
9.8.Общ брой ученици на ученици- 256 ученика, от които:
- целодневно обучение – 189 ученика.
- пътуващи ученици-37 ученика.
- ученици I-IV клас-146 ученика.
9.9.Прогнозна стойност за цялата позиция, за срок от една година- 42 129.72. – четидесет и две хиляди сто двадесет и девет лева и седемдесет и две стотинки без ДДС, от които:
- за част „ЗАКУСКА” - 8 637.56 лева без ДДС.
- за част „ТОПЪЛ ОБЯД” - 33 492.16 без ДДС, като в тази част се включват сумите от 12 951.66 лева, платени от училището, 18 132.50 лева, платени от родителите и 2 408.00 лева безплатни обяда съгласно решение № 4 на ПС №1 от 01.10.2015 година. Цените са без ДДС.
Сумата е получена, като е взета предвид цената по фактури заплатени от училището за част „ЗАКУСКА”и част „ТОПЪЛ ОБЯД” за времето от 01.01.2015 година до 30.11.2015 година и към тях е прибавена сумата заплатена от родителите съгласно броя на обядите.
9.10. Прогнозен брой закуски и обяди- 36 088 броя, от които:
- за част „Закуска“-20 546 броя закуски.
- за част „Топъл обяд“-15 542 броя обяди.
КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:
Икономически най-изгодна оферта
ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:
М Е Т О Д И К А
за оценяване на офертите
1.Офертите се оценяват по критерий „икономически най- изгодна оферта”, по следните коефиценти на тежест:
1.1.Предлагана цена- КТ-0.6
1.2.Срок за доставка на извънредна поръчка на храна - КТ-0.4
К1 = К1 мин разделено на К1К
К1мин- най -ниската предложена цена.
К1К-цената предложена от съответния кандидат.
К2 = К2 мин разделено на К3К
К2 мин- най –краткия срок за доставка по извъредна поръчка.
К2К - срок на доставка по извъредна поръчка, предложен от съответния кандидат.
Общата оценка на всеки кандидат се изчислява по следния начин:
К на кандидата = /К1 х 0.6/+/К 2х 0.4/
Максимален възможен коефициент- 1.00
На първо място се класира кандидата, който е събрал най- висок коефициент.
2.При еднакъв коефициент се тегли жребий от Председателя на комисията.
Кандидатът, който жребият е избрал се класира на първо място.
СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
http://chetvurtoblg.com
Информация - Публични покани - Документи
СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА: