Версия за печат

BG-Русе

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Русе, пл. Свобода 6, За: Николай Симеонов - мл. експерт в дирекция ЕР, тел.082 881 788; Моника Петрова - мл. експерт дирекция ЕР, тел. 082 881 710;, Република България 7000, Русе, Тел.: 082 881788, E-mail: mayor@ruse-bg.eu, Факс: 082 834413

Място/места за контакт: Община Русе

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.ruse-bg.eu/.

Адрес на профила на купувача: http://www.ruse-bg.eu/bg/zop/516/index.html.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмет на обществената поръчка е: Прилагане на енергиен мениджмънт в сгради общинска собственост Обекти на настоящата поръчка са следните сгради, собственост на община Русе. На тях следва да се приложат мерки по енергиен мениджмънт, които да постигнат икономии на енергия: 1. ОУ "Васил Априлов" – гр. Русе, бул. "Липник" №78. 2. ЦДГ "Зора" – гр. Русе, ул. "Измаил", №4. 3. ОУ "Ангел Кънчев" (само топлофицираните сгради) – гр. Русе, ул. "Българска морава" №6. 4. Общежитие за средношколци (само корпус Б) – гр. Русе, бул. "Липник", №117. 5. Спортен комплекс "Локомотив" (само залата за акробатика и залата за гимнастика) – гр. Русе, ул. "Цветница" №6. 6. ЦДГ "Русалка" 1 – гр. Русе, ул. "Шумнатица", №4. 7. ОУ "Отец Паисий" – гр. Русе, ул. "Александровска" №95

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

09310000, 71000000, 72316000

Описание:

Електрическа енергия
Архитектурни, строителни, инженерни и инспекционни услуги
Услуги по анализ на данни


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Максималната допустима стойност за изпълнение на поръчката е 60 000 лв. без ДДС.Участниците предлагат цена за извършване на цялата поръчка без да я разделят по обекти.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

60000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Община Русе

NUTS:

BG323

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Квалификационни изисквания: Участникът следва да разполага с екип от правоспособни специалисти по следните части: Инженер по Топлоенергетика или топлотехника – минимум 3-ма.;Електроинженер – минимум 1;Строителен инженер – минимум 1; Минималните изисквания към специалистите са: Образователно-квалификационна степен магистър;Минимум 3 години опит по специалността;Участие в минимум 3 проекта за енергиен мениджмънт и/или енергийни услуги;Най-малко трима от предложените специалисти да притежават УПК за извършване на обследване за енергийна ефективност по чл. 43, ал. 1, т. 3 от Закона за енергийната ефективност.Участникът прилага списък-декларация, в която се посочват професионалната правоспособност, завършено образование, години трудов/професионален опит по специалността на членовете на екипа за изпълнение на поръчката. Към списъка-декларация се прилага и декларация за ангажираност на експертите.Участникът следва да предложи за ръководител на екипа от специалисти лице, отговарящо на следните минимални изисквания:Висше образование магистър;5 г. водещо участие (ръководител/главен инженер/главен енергетик или друга равностойна функция) при изпълнение на проекти/дейности свързани с топлоснабдяване, енергиен мениджмънт, предоставяне на енергийни услуги. Участникът следва да приложи заверено копие на удостоверение/я за вписване в регистъра на лицата, извършващи обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради, съгласно наредба РД-16-348 от 02.04.2009г. Технически изисквания Участникът следва да представи списък-декларация, че има на разположение следните специализирани уреди: •Инфрачервена термовизионна камера; •Преносим ултразвуков разходомер с опция за използване като топломер; •Преносим регистратор (data logger) на стайна температура; Участникът може да предложи и допълнителни специализирани уреди, които ще спомогнат за изпълнение на поръчката. Изискванията към качеството на изпълнение и изискванията за представяне на крайния продукт са детайлно описани в документацията към публичната покана.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

КОi = ТОi*0,7+ЦОi*0,3 където КОi е комплексната крайна оценка на всеки кандидат, ТОi е техническата оценка на всеки кандидат и ЦОi е ценовата оценка на всеки кандидат. Максималната стойност на КО, ТО и ЦО е 100точки. ТОi =( Тi/Тмах)*100, където Ti е сбора от точки от показателите за техническа оценка на i-тия кандидат, а Tmax е най-високия брой точки от показателите за техническа оценка, получен измежду всички кандидати. Тi = П1i+ П2i ЦОi = (ЦОmin/Цi)*100, където Цi е цената на i-тия кандидат, а ЦОmin е най-ниската предложена цена, измежду всички кандидати.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

28/10/2015 12:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Необходими документи за участие в поръчката • Оферта за участие в поръчка при условията на чл. 14, ал. 4 по реда на глава осма "а" от ЗОП – Образец №1; • Списък на документите съдържащи се в офертата; • Заверено валидно копие от документа за регистрация или единен идентификационен код (ЕИК), съгласно чл. 23 от Закона за Търговския регистър, когато участникът е юридическо лице или едноличен търговец; заверено копие от документа за самоличност, когато участникът е физическо лице. Когато участникът е юридическо лице с нестопанска цел, заверено валидно копие от документ за актуално състояние; • Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл. 47, ал. 9 от ЗОП – Образец №2; • Декларация за съгласие за участие като подизпълнител в настоящата поръчка – Образец №3, АКО Е ПРИЛОЖИМО; • Техническо предложение за изпълнение на поръчката, съгласно чл. 101в, т. 2 от ЗОП, – Образец №4. Към Образец №4, участниците следва да представят: Подробно описание на методологията за изпълнение предмета на поръчката, което следва да покрива минималните изисквания на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ; • Ценово предложение – Образец №5. Кандидатите след запознаване с условията на поръчката да представят ценово предложение, което да съдържа цена за изпълнение на поръчката; • Декларация за ангажираност на експертите – Образец №6. • Проект на договор. Офертата се депозира на гише "Обществени поръчки" в “Център за информационно и административно обслужване”, в сградата на Община Русе на адрес град Русе, пл.Свобода № 6. Образците към настоящата покана са на разположение на участниците на адреса на Профила на купувача. Съдържанието на офертата се представя в запечатан непрозрачен плик, върху, който се посочва: наименованието на участника, адрес за кореспонденция, телефон, факс, е-mail и описание на поръчката по раздел ІІ от настоящата публична покана. Офертата и всички документи, които са част от нея, следва да бъдат представени в оригинал или да са заверени, когато са ксерокопия, с гриф „вярно с оригинала”, печат и подпис на лицето, представляващо участника. Документите и данните в офертата се подписват само от лица с представителни функции, назовани в регистрацията или удостоверението за актуално състояние и/или упълномощени за това лица, за което следва да се приложи нотариално заверено пълномощно за изпълнение на такива функции. Отварянето на офертите ще се проведе на публично заседание на 28.10.2015 г. в 15:30 ч. в сградата на Община Русе, ет.1, стая 136.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

28/10/2015