Версия за печат

BG-град Средец

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

СОУ Св.св.Кирил и Методий, ул. Васил Коларов № 168, За: адв.Ирина Камбурова, Република България 8300, град Средец, Тел.: 0889 444269, E-mail: sou_sredec@abv.bg, Факс: 05551 3160

Място/места за контакт: отдел счетоводство

Интернет адрес/и:

Адрес на профила на купувача: http://sousredec.org/.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Доставка на плод, мляко и млечни произведения и/или закуски за нуждите на учениците ОТ 1-ви ДО 4-ти КЛАС ВКЛЮЧИТЕЛНО ПРИ СОУ „СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ” ГР. СРЕДЕЦ

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15800000

Описание:

Различни хранителни продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Доставка включва ежедневно снабдяване на учениците от І-ви до ІV-ти клас на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Средец. Обемът на доставките на плод, мляко и млечни произведения и/или закуски за учениците от подготвителни групи и І-ви до ІV-ти клас ще бъде в замисимост от нуждите на Възложителя през периода на изпълнение на договора. Предметът на поръчката включва доставка на плод, мляко и млечни произведения и/или закуски за приблизително 460 ученика от І-ви до ІV-ти клас от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Средец.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

66000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

град Средец, СОУ"Св.Св.Кирил и Методий"

NUTS:

BG341

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изпълнението на поръчката се извършва съобразно всички действащи в страната правила и норми за извършване на дейностите, включени в доставките, предмет на поръчката. Участниците трябва да притежават технически възможности за изпълнението на поръчката. Поръчката трябва да се осъществява така, че да гарантира безупречно качество и срочното й изпълнение. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: да е висококачествена, пълноценна и безопасна в съответствие с всички норми на националното и европейското законодателство в тази област; да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37 от 21.07.2009 г. на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; да отговаря на изискванията на Наредба №9 /16.09.11г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. на Министерство на здравеопазването за физиологичните норми на хранене на населението; да отговаря на изискванията на Наредба № 5/25.05.2006 г. на Министерство на земеделието и храните за хигиената на храните. Седмичното меню за плод, мляко, млечни произведения и закуски трябва да бъде съобразено със Сборник Рецепти за ученическите столове и бюфети, одобрен от Министерството на здравеопазването с писмо № 74-01-73 от 28.06.2012 г. и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. Доставяната закуска трябва да включва разнообразни хранителни продукти и кулинарни изделия, които в рамките на една седмица да не се повтарят. Закуската може да бъде някоя от следните видове: - плодове /различни видове според сезона/ - 2 пъти седмично; - мляко/млечни произведения, тестени закуски, сандвичи с млечен, месен, зеленчуков продукт и др. – 3 пъти седмично Сандвичите да се приготвят с ръжен или пълнозърнест хляб. Месата и колбасите в сандвичите не трябва да са тлъсти, а млечните продукти да са с намалена масленост. Тестените закуски да бъдат произведени в деня на консумацията, а сандвичите не по-късно от 24 часа преди предлагането им за консумация, като до този момент да са съхранявани в хладилни условия при температури + 4°С + 2°С. Предлаганите мляко и/или млечни произведения да се съхраняват до консумацията в охладено състояние, но да се предлагат при температура не по-ниска от 10° С. Всеки участник трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрирана като обект за производство и търговия с храни съгласно чл.12 от Закона за храните. Когато участникът е само доставчик, а не производител на доставяните храни и не извършва опаковане и/или разфасоване на същите, това изискване не е необходимо да бъде спазено. Всеки участник следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, с което ще се изпълняват доставките, отговарящо на санитарно-хигиенните изисквания за транспорт на хранителни продукти. Всеки участник трябва да е изпълнил успешно поне 3 договора с предмет приготвяне и/или доставка на храни/хранителни продукти.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Класирането на офертите се извършва на база получената от всяка оферта “Комплексна оценка” - (КО), като сума от индивидуалните оценки по определените предварително показатели. Показатели за оценяване на офертите: 2.1. - Обща стойност за изпълнение на предмета на поръчката - 50 %. Максималният брой точки по този показател е 50. Максимален брой точки по този показател получава участникът, предложил най-ниска обща стойност за изпълнение на предмета на поръчката. Оценката на участниците по показател "К1" се изчислява по следната формула: К1= K min х 50, К където: "К min" е най-ниската предложена обща стойност за изпълнение на предмета на поръчката. "К" е предложената обща стойност за изпълнение на предмета на поръчката от конкретния участник. 2.2. Срок за реакция след рекламация - 10 %. Максималният брой точки по този показател е 10. Максимален брой точки по този показател получава участникът, предложил най-кратък срок за доствка на закуските при направена рекламация от страна на Възложителя на доставената храна, която не отговаря на нормативните изисквания, техническите спецификации и договорните условия. Времето за реакция след рекламация се посочва в минути и не може да бъде по-малко от 30 /тридесет/ и повече от 90 /деветдесет/ минути. Оценката на участниците по показател "Е1" се изчислява по следната формула: Е1= Е min х 10, Е където: "Е min" е най-краткия срок за реакция след рекламация, предложен от участник. "Е" е срокът за реакция след рекламация на конкретния участник. 2.3. Седмично меню за плод, мляко, млечни произведения и закуски - 40%. Максималният брой точки по този показател е 40. Максимален брой точки по този показател получава участникът, предложил най-голям брой варианти на пълноценно и разнообразно седмично меню. Оценката на участниците по показател "М1" се изчислява по следната формула: М1= М х 40, М max където: "М max" е най-големият брой предложени варианти на пълноценно и разнообразно седмично меню. "М" е съответният брой предложени варианти на пълноценно и разнообразно седмично меню от конкретния участник. Всеки участник може да получи комплексна оценка (КО) максимум 100 точки. Комплексната оценка представлява сбор от получените оценки на участника по всеки един от горепосочените показатели и се изчислява по формулата: КО= К1 + Е1 + М1 Офертата получила най-висока комплексна оценка, се класира на първо място.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

04/09/2015 15:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Офертите ще бъдат отворени на 07.09.2015год. в 15:00 часа в сградата на СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", град Средец На отварянето могат да присъстват участниците или упълномощени техни представители;

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

04/09/2015