Версия за печат

BG-Искър

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Искър, област Плевен, община Искър, град Искър, ул. Георги Димитров № 38, За: Теменужка Василева - тел.: 0879 010314, Бистра Минковска - тел.: 0879 010280, Република България 5868, Искър, Тел.: 0879 010314, E-mail: iskar@atlantis.bg, Факс: 06516 2196

Място/места за контакт: Дирекция ОППИТО

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://iskarbg.nit.bg.

Адрес на профила на купувача: http://iskarbg.nit.bg/pp-0207.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Изготвяне на технически проект за обект: „Реконструкция на улична мрежа в Община Искър”, с подобекти: 1. ”Реконструкция на улици в гр. Искър”, 2. ”Реконструкция на улици в с. Староселци”, 3. ”Реконструкция на улици в с. Долни Луковит” 4. ”Реконструкция на улици в с. Писарово” с цел възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики, носимоспособността на пътните конструкции и доброто им отводняване, с оглед повишаване безопасността на движението и осигуряване комфорт на пътуващите.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

71320000

Описание:

Инженерни услуги по проектиране и конструиране


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Техническите проекти следва да бъдат изготвени в съответствие с техническото задание за проектиране. Проектът трябва да съдържа следните части: геодезия, пътна, организация на движението, план за безопасност и здраве и план за управление на строителните отпадъци, както и количествени сметки за всяка от частите и обобщена количествено-стойностна сметка за всички предвидени дейности. Всички части да съдържат необходимите чертежи и детайли и подробни обяснителни записки.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

25000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Четирите населени места на община Искър, област Плевен

NUTS:

BG314

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1. Изисквания за технически възможности и квалификация на участниците са следните: 1.1 Да разполага с екип от проектанти в инвестиционното проектиране с пълна проектантска правоспособност - собствени или наети лица, които ще участват в изготвянето на проект за реконструкция на улици в четирите населени места в Община Искър по следните части: Част Геодезия Част Пътна; Част План за безопасност и здраве; Част Организация на движението; Част План за управление на строителните отпадъци. Предложените проектанти следва да имат сключен договор с участника (трудов или граждански). 1.2. Когато участникът е обединение, изискването важи за обединението като цяло. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се прилага и за тях в зависимост от дейностите, които ще изпълняват. 2. За доказване на техническите възможности и квалификацията си участниците представят следните документи: 2.1. Декларация-списък на проектантите, които участникът ще използва за изпълнение на обществената поръчка, с точно посочване на съответната част, за която се предлага всяко лице, с посочване на образованието, професионалната квалификация и професионалния опит на всеки от тях съгласно Образец № 6 и какъв вид договор има сключен; 2.2. Удостоверение за пълна проектантска правоспособност по съответните части на проекта – заверено копие. 3. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ- Съгласно настоящото техническо задание, неразделна част от документация за участие. При изпълнение на проектните работи следва да се спазват следните нормативни изисквания: - Закон за устройство на територията; - Закон за опазване на околната среда; - Наредба №4/ 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти; - Наредба Із-1971 от 29 октомври 2009г. за строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност от пожар; - Наредба №2/22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи; - Наредба №2 / 29.06.2004 г. за планиране и проектиране на комуникационно – транспортните системи на урбанизираните територии; - Наредба №4 от 01.07.2009год. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда на населението, включително за хората с увреждания. - Наредба № 3 от 16.08.2010г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците. - Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали. Всички други нормативи, касаещи предмета на поръчката.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Методика за определяне на комплексна оценка на офертите. Изборът ще се извърши по критерий „Икономически най-изгодна оферта” Критерий за оценка на офертите по следните показатели: а) Техническа оценка К1 – максимум 50 т.; б) Предлагана цена К2 – максимум 50 т. Начин на определяне на комплексната оценка: Класирането се извършва на база комплексна оценка К комплексна, получена от сумата на стойностите на оценката по съответните показатели по следната формула: К комплексна = К1 + К2 На първо място се класира участникът получил най-висока К комплексна, където: Показател К1 - Техническа оценка - тежест 50 т., е със следните подпоказатели: Подпоказател К1.1 – “Срок за изготвяне на технически проекти за всички обекти, включени в предмета на поръчката ”. Относителна тежест на К1.1 в показателя К1 - 60% . Подпоказател К1.2 - „Срок за отстраняване на установени непълноти и грешки до окончателното приемане на извършената работа от Общинския експертен съвет по устройсво на територията”, а К1.2мин е минимално предложения от участника срок по същия критерий. Относителна тежест на К1.2 е 40%; К1 = [(К1.1мин/К1.1участник х 60%) + (К1.2мин/К1.2участник х 40%)] х 50, където: - К1.1участник е предложението на оценявания участник по критерия „Срок за изготвяне на технически проекти за всички обекти, включени в предмета на поръчката ”, а К1.1мин е минимално предложения срок от участник по същия критерий. - К1.2участник е предложението на оценявания участник по критерия „Срок за отстраняване на установени непълноти и грешки до окончателното приемане на извършената работа от Общинския експертен съвет по устройсво на територията ”, а К1.2мин е минимално предложения срок от участник по същия критерий. Забележка по К1.1 - Краен срок е 15 септември 2015г., а по К1.2.- крайния срок е 10 календарни дни ! Показател К2 - Предлагана цена - тежест 50 т. К2 = (К2мин / К2участник ) х 50, където : К2мин е най-ниската цена по показателя „предлагана цена”, а К2участник е предложението на оценявания участник по същия показател. Забележка: При различия между цената, изразена в цифри и думи, за вярно се приема словесното изражение. Цената следва да включва всички разходи на Изпълнителя за изпълнение на поръчката.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

18/05/2015 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Документацията съдържа: 1. Заповед 2. Публична покана 3. Документация за участие и Техническо задание 4. Задължителни образци 5. Образец на Техническо предложение 6. Образец на Ценово предложение 7. Проект на договор Община Искър предоставя пълен свободен достъп по електронен път до документацията за участие в процедурата, която може да бъде намерена и получена/изтеглена/ от интернет адреса на Възложителя – Раздел „Профил на купувача”: http://iskarbg.nit.bg/pp-0207 . Със свободното изтегляне на документацията от профила на купувача, заинтересованите лица приемат условието сами да се запознават от същото място за публикувани от Възложителя писмени разяснения, отговори на постъпили евентуални запитвания и протокола от работата на комисията за получаването, разглеждането, оценката на офертите и класирането на участниците. Обменът на информация между Възложителя и заинтересованите лица/участниците, е в писмен вид, на български език, и се извършва чрез:а) връчване лично срещу подпис или б) по пощата или по куриер - чрез препоръчано писмо с обратна разписка, изпратено на посочения от заинтересованото лице/участник адрес;в) по ел. поща;г) чрез комбинация от тези средства. Офертата следва да отговаря на чл. 101в от ЗОП. Да съдържа срок на валидност. Срокът на валидност на офертите е не по-малко от 90 (деветдесет) календарни дни, считано от датата, определена за краен срок за получаване на офертите. Възложителят кани участниците да удължат срока на валидност на офертите, когато той е изтекъл, съгласно чл. 58, ал. 3 от ЗОП; Комисията ще преустанови разглеждането на офертата на участник, който след покана и в определения в нея срок не удължи срока на валидност на офертата си. При сключване на договора, да представи на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ застрахователна полица, съгласно изискванията на чл.171 от ЗУТ и Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, приета с ПМС № 38/24.02.2004г. Освен документите, посочени в настоящата покана, офертите следва да съдържат и декларациите по образец, публикувани на адреса на профила на купувача. Оферти, подадени по пощата или чрез куриер, следва да бъдат получени до изтичане на крайния срок. СРОК И МЯСТО ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ : До 17:00 часа на 18.05.2015 год. (понеделник) в град Искър, община Искър, област Плевен, ул. „Георги Димитров” № 38, Общинска администрация, стая 207. Постъпилите оферти да бъдат отворени на 19.05.2015 год. (вторник) от 10.30 ч. в Заседателната зала на Община Искър. Разглеждането, оценката и класирането на офертите да се извърши от комисия. Договорът ще бъде сключен в съответствие с разпоредбата на чл. 101 „д“ и 101 „е“ от ЗОП. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на община Искър.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

15/05/2015