Версия за печат

BG-с. Лопян

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Основно училище Христо Ботев, ул. Васил Левски №1, За: Мария Георгиева Фердинандова, Република България 2180, с. Лопян, Тел.: 07102 2221; 0893 615039, E-mail: ou_hr.botev_lopian@abv.bg

Място/места за контакт: с. Лопян, ул. Васил Левски №1

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.lopianschool.com.

Адрес на профила на купувача: www.lopianschool.com/?page_id=1365.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предметът на поръчката е: „Доставка на закуски за деца от ПГ и учениците от І – ІV клас и хранителни продукти за ученически стол в ОУ „Христо Ботев” – с. Лопян” Доставката е разбита в следните три обособени позиции: Обособена позиция 1: закуски за деца от ПГ и учениците от І – ІV клас; Обособена позиция 2: Хляб Обособена позиция 3: Хранителни продукти

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Участникът, определен за изпълнител, трябва да достави за срока на договора прогнозни количества закуски хляб и хранителни продукти посочени в документацията и приложенията към нея, като реално количеството ще се определи въз основа на подаваните заявки и ще е съобразено с посещаемостта на децата и учениците в училището. Прогнозната стойност за позиция І е до 10 600,00 лв. с ДДС; Прогнозната стойност за позиция ІІ е до 11 810,00 лв. с ДДС; Прогнозната стойност за позиция ІІІ е до 32 190,00 лв. с ДДС;

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

54600 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Сградата на ОУ „Христо Ботев, с адрес:с. Лопян, ул. Васил Левски №.1, общ. Етрополе, обл. София.

NUTS:

BG412

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изпълнението на поръчката трябва да бъде в съответствие със следните изискванията: Закона за храните; Наредба № 9 от 16.09.2011 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; Наредба № 37 от 21.07.2009 г. за здравословно хранене на учениците; Наредба № 5 от 25.05.2006 г. за хигиената на храните; Наредба № 23 от 19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението; Наредба № 8 от 16.04.2002 г. за изискванията към използване на добавки в храните; Наредба № 11 от 18.04.2002 г. за определяне на изискванията към границите на радиоактивното замърсяване на храните при радиационна авария; Наредба № 16 за хигиенните и ветеринарно-санитарните изисквания за съхраняване и използуване на особено бързоразвалящите се хранителни продукти; Наредба № 21 от 15.10.2002 г. за специфичните критерии и изисквания за чистота на добавките, предназначени за влагане в храни; Наредба № 31 от 29.12.2003 г. за норми за максимално допустимите количества на остатъци от пестициди в храните; Наредба № 31 от 29.07.2004 г. за максимално допустимите количества замърсители в храните, както и на нормативните документи на ЕС в тази насока. Участниците трябва да притежават задължително удостоверения за регистрация на транспортни средства за превоз на храни и удостоверения за регистрация на обект за производство и/или търговия, издадени от ОДБХ, съгласно Закона за храните, а така също и персонал с необходимото образование и квалификация за изпълнение на поръчката описани в настоящата документация. Доставката на закуски се осъществява ежедневно до 06:30 ч. в съответния работен (учебен) ден в сгадата на училището с адрес с. Лопян, ул. Васил Левски №1, общ. Етрополе. Заявката към Изпълнителя с точния брой деца и ученици, за които ще трябва да се доставя закуска, се подава до 12,00 часа от директора на училището или от определен от него служител в деня предхождащ доставката. Ежедневно директора на училището (възложител), или друг служител, определен от него приема количеството, вида (според направената заявка) и контролира качеството на закуските и правилното рационално хранене на децата. Предаването и приемането на закуските се извършва с подписан от двете страни Приемо-предавателен протокол /стокова разписка/ описан/а по вид, количество, ед. цена и стойност; Доставката на хранителни продукти се осъществява от Изпълнителя, както следва: За обособена позиция №2 – хляб ежедневно до 06:30 ч. в съответния работен ден в сградата на училището с адрес с. Лопян, ул. Васил Левски №1, общ. Етрополе. Заявката с точните количества хляб, които трябва да се доставят в училището се подава на Изпълнителя до 12,00 часа от директора на училището или от определен от него служител в деня предхождащ доставката. За обособена позиция №3 –хранителни продукти до 13,00 часа в съответния работен ден в сградата на училището с адрес с. Лопян, ул. Васил Левски №1, общ. Етрополе. Заявката с точните количества и вида на хранителните продукти, които трябва да се доставят в училището се подава на Изпълнителя не по-рано от 5 (пет) работни дни преди деня на доставката. При установяване на доставени закуски, хляб и хранителни продукти които не отговарят на настоящите технически спецификации и на договорните условия, включително на приложимите нормативни актове, директора на училището (възложител), или друг служител, определен от него, има право да направи рекламация, като откаже приемането на доставката и изиска доставяне на нови, напълно отговарящи като съдържание, количество, качество и начин на доставяне на технически спецификации и на договорните условия, включително на приложимите нормативни актове. В този случай изпълнителят е задължен незабавно и своевременно, според предложения от него срок за реакция в техническото си предложение, да достави нови храни, които напълно съответстват на технически спецификации и на договорните условия, включително на приложимите нормативни актове.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Класирането на офертите се извършва отделно за всяка обособена позиция след определяне на комплексна оценка (КО), изчислена на база на оценки по всеки показател, включително относителната тежест, която възложителят дава на всеки от показателите за определяне на икономически най-изгодната оферта. Конкурсната комисия разглежда по същество предложенията, като ги класира с комплексна оценка КО = К1 + К2 + К3, по следните критерии: 3.1. Предложена обща цена с ДДС за описаните доставки /К1/ - до 50 точки. Оценката на участниците по показател – К1 се изчислява по следната формула: К1 = (К1 мin / К1уч. ) x 50 Където: К1 мin. е предложената най-ниска цена от участник. К 1уч е предложената от съответния участник цена. 3.2. Срок на отложено плащане / К2/ -до 30 точки Оценката по този критерии ще се формира по следният начин: К2 = (К2уч /К2 мax ) x 30, където: К 2уч е предложеният срок за отложено плащане от съответния участник. К2 мax. е предложеният най-дълъг срок за отложено плащане от участник. 3.3. Срок за реакция след рекламация К3/ - до 20 точки Оценката по този критерии ще се формира по следният начин: К3 = (К3 мin / К3уч. ) x 20, където: К3 мin. е предложеният най-кратък срок на доставка при рекламация от участник. К 3уч е предложеният срок на доставка при рекламация от съответния участник. Офертата получила най-голям брой точки се класира на първо място. Максималната комплексна оценка за всяка обособена позиция, която може да получи участник е 100 точки.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

05/05/2015 16:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Допълнителна информация относно документацията можете да получите на телефон: (07102) 23 – 68; (07102) 22 - 21 или адрес: с. Лопян, ул. Васил Левски №1, общ. Етрополе.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

05/05/2015