Версия за печат

BG-Свиленград

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Свиленград, бул. България №32, За: Гергана Тонева, Розалина Караиванова, Република България 6500, Свиленград, Тел.: 0379 74308, E-mail: op_otdel@abv.bg, Факс: 0379 74371

Място/места за контакт: Общинска администрация, стая 308

Интернет адрес/и:

Адрес на профила на купувача: http://svilengrad.nit.bg/publichni-pokani/prskane-s-aviaczionna-texnika/.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Третиране срещу комари с авиационна техника на земеделски имоти на територията на Община Свиленград, находящи се в непосредствена близост до р.Марица през 2015г.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

90921000

Описание:

Услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Приблизителната площ, подлежаща на третиране срещу комари е 5000 дка.Пръскането се извършва двукратно по определен график, съгласно техническото задание. Максималната стойност на поръчката е 26 250 лв. без ДДС и 31 500 лв. с ДДС.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

26250 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Община Свиленград

NUTS:

BG422

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Третирането срещу комари с авиационна техника да се извърши при наличие на благоприятни метеоролочини условия и да се провежда в часови диапазони, съобразени с изискванията на Наредба №15 от 8.04.2004 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности (обн. ДВ,бр.47/2004г., изм.ДВ,бр.82/2008г.). Третирането да се извърши с авиационна техника на изпълнителя, като използваните биоцидни препарати да са в списъка на МЗ като допустими за ползване в Република България, по реда на гл.IV, разд.II от ЗЗВВХВП (Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и препарати) и подзаконовите нормативни актове за осигуряване на здраве и безопасност при работа. Участникът трябва да използва препарати, които да са регистрирани със сертификат или разрешение от Министерството на здравеопазването и храните и да отговарят на следните изисквания: •възможност да се прилагат за съответния вид обработка; •да са разрешени за пускане на пазара и употребявани в Република България; •бърз начален ефект;високоефективни; ниска токсичност и кратък карантинен период; •безвредни за хора и домашни животни; неувреждащи околната среда. Участникът трябва да представи: •списък на препаратите, които ще се използват при третиране на земните площи, начина на употреба на съответния препарат (концетрация и разходна норма), както и информационен лист за безопасност на съответния препарат; Избраният изпълнител да представи разрешение за прилагане на продукти за растителна защита чрез въздушно пръскане, съгласно чл. 110 от Закона за защита на растенията, издадено от ОДБХ. ( Разрешението да се представи от изпълнителя най-малко 2 дни преди датата, определена за третиране с авиационната техника).

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

29/04/2015 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Пълен достъп по електронен път до документацията за участие и приложенията може да се намери на следния адрес: http://svilengrad.nit.bg/publichni-pokani/prskane-s-aviaczionna-texnika/. Разглеждането на офертите ще се извърши на 30.04.2015г. от 9:00 ч. в малката заседателна зала на Общинска администрация- гр. Свиленград.Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители /чл.68.ал.3 от ЗОП/, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на ОбА-Свиленград. Офертите да бъдат изпращани на следния адрес:гр. Свиленград, бул. "България"№32, Общинска администрация,стая 302.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

29/04/2015