Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

34 СОУ "Стою Шишков", гр.София, ул. "Родопски извор" 43, За: Боряна Толовска-директор, България 1680, София, Тел.: 02 8593074, E-mail: oy34@abv.bg

Място/места за контакт: ул. "Родопски извор" 43 - ет.2

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.34ou.org.

Адрес на профила на купувача: www.34ou.org.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Настоящата процедура се провежда на основание чл.14, ал.4, т.2 от ЗОП. Вид на процедурата: Публична покана за сключване на договор за доставка на плод, мляко и млечни произведения и/или закуски за учениците от ПГ и І-ви до ІV-ти клас на 34 ОУ „Стою Шишков”, гр.София Мястото на изпълнение на поръчката е сградата на 34 ОУ „Стою Шишков”, гр.София, ул. „Родопски извор” № 43. Срокът за изпълнение на поръчката е до 1 /една/ година, считано от 01.01.2015г. до 31.12.2015г. Доставките се извърват само в учебните дни от годината. Прогнозният брой учебни дни за календарната 2015 година е 162. Обемът на доставките на плод, мляко и млечни произведения и/или закуски за учениците от ПГ и І-ви до ІV-ти клас на 34 ОУ „Стою Шишков”, гр.София ще се определя и ще бъде в зависимост от нуждите на Възложителя през периода на изпълнение на договора.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

включва изхранването на приблизителен брой от 390 ученика за 23400 без ДДС в лева

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

23400 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

ул. "Родопски извор" 43 - ет.2

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участникът съставя офертата си въз основа на приложените в документацията за участие изисквания на Възложителя за изпълнение на поръчката; Посочените цени следва да са в лева, с точност до два знака след десетичната запетая, без начислен данък добавена стойност и за изпълнение на поръчката в пълен обем, съгласно описанието и изискванията на възложителя; При несъответствие между цифровата и изписаната с думи цена ще се взима предвид изписаната с думи;Участници в процедурата могат да бъдат български и/или чуждестранни физически и/или юридически лица, или обединения между тях. Участниците следва да отговарят на условията на Възложителя, съгласно настоящата документация, ЗОП, ППЗОП и действащата приложима нормативна уредба. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, който не отговаря на нормативните изисквания или на някое от условията на Възложителя. Участниците могат да подават оферти за участие в процедурата, в които да оферират целия обем от дейности, предмет на настоящата процедура. Един участник може да подаде само една оферта. Не се допуска представянето на различни варианти на оферта от участника. Поставянето от страна на участника на изисквания и/или условия, които не отговарят на обявените в документацията за настоящата обществена поръчка, води до отстраняването му от участие в процедурата. Когато участникът в процедурата е чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, офертата се подава на български език, документът по чл. 56, ал. 1, т. 1 от ЗОП се представя в официален превод, а документите по чл.56, ал.1, т.4, 5, 6 и 11 от ЗОП, които са на чужд език, се представят и в превод. Когато участник в процедурата е обединение, което не е регистрирано като самостоятелно юридическо лице, тогава участниците в обединението/консорциума сключват нотариално заверено споразумение. Изисквания към участниците за участие в настоящата процедура. Всеки от участниците трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрирана като обект за производство и търговия с храни съгласно чл.12 от Закона за храните. Когато участникът е само доставчик, а не производител на доставяните храни и не извършва опаковане и/или разфасоване на същите, това изискване не е необходимо да бъде спазено. Всеки един от участниците следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, с което ще се изпълняват доставките, отговарящо на санитарно-хигиенните изисквания за транспорт на хранителни продукти. За доказване на това обстоятелство участникът следва да представи документ за собственост или договор за наем на МПС, чрез което ще се извършва доставката на храна, което да е регистрирано от РЗИ по реда на чл.3, ал.3 от Наредба № 9 за условията и реда за създаване на публичен регистър на обектите с обществено предназначение или от БАБХ по реда на чл.246, ал.4 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и чл.6 от Регламент (ЕО) № 852/2004. Всеки един от участниците трябва да е изпълнил успешно поне 2 договора с предмет приготвяне и/или доставка на храни/хранителни продукти. Тези обстоятелства участникът доказва с представяне на списък на изпълнените договори с предмет приготвяне и/или доставка на храни/хранителни продукти, съгласно приложения Образец № 5, придружен от копия на съответните договори и/или референции за доброто им изпълнение. Изисквания към храните и доставките: Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: Да е висококачествена, пълноценна и безопасна в съответствие с всички норми на националното и европейското законодателство в тази област; Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37 от 21.07.2009 г. на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; Да отговаря на изискванията на Наредба №9 /16.09.11г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Офертите, допуснати до участие в процедурата, се оценяват по критерий „икономически най-изгодна оферта”, където класирането се извършва на база получената от всяка оферта “Комплексна оценка” - (КО), като сума от индивидуалните оценки по определените предварително показатели. Показатели за оценяване на офертите: 1. Предложена цена /С/ - с максимален брой точки – 100 и относителна тежест в комплексната оценка – 40. Максималният брой точки получава офертата с предложена най-ниска цена – 100 точки. Точките на останалите участници се определят в съотношение към най-ниската предложена цена по следната формула: С min Т ц = 100 х -----------------, където : C n “100” е максималните точки по показателя ; “Cmin.” е най-ниската предложена цена ; “Cn” е цената на съответния участник. Точките по първия показател на съответния участник се получават по следната формула: П 1 = Т ц х 40, където: “40” е относителното тегло на показателя. 2. Асортимент на предлаганите плодове, мляко/млечни произведения и/или закуски /А / - с максимален брой точки – 100 и относителна тежест в комплексната оценка – 30. Максималният брой точки получава офертата с предложен най-голям брой на асортимента от плодове, мляко/млечни произведения и/или закуски – 100 точки. Точките на останалите участници се определят в съотношение към най-богатия асортимент по следната формула: А n Т а = 100 х -----------, където : A max “100” е максималните точки по показателя ; “An.” е брой на асортимента от предлагани плодове и закуски на съответния участник; “Amax” е най-големия брой асортимент от предлагани плодове и закуски. Точките по втория показател на съответния участник се получават по следната формула: П 2 = Т а х 30, където: “30” е относителното тегло на показателя. 3. Срок за реакция след рекламация /Е/ - с максимален брой точки – 100 и относителна тежест в комплексната оценка – 30. По този показател се оценява бързината на доствака на закуските при направена рекламация от страна на Възложителя на доставената храна, която не отговаря на нормативните изисквания, техническите спецификации и договорните условия. Времето за реакция след рекламация се посочва в минути в Офертата /Образец 1/ и не може да бъде по-малък от 30 /тридесет/ и повече от 90 /деветдесет/ минути. Максималният брой точки получава офертата с предложен най-кратък срок за реакция след ракламация – 100 точки. Точките на останалите участници се определят в съотношение към най-краткия срок за реакция след рекламация по следната формула: Е min Т с = 100 х -----------, където : Е n “100” е максималните точки по показателя ; “Еmin.” е най-краткия срок за реакция след рекламация, предложен от участник; “Еn” е срокът за реакция след рекламация на оценявания участник. Точките по третия показател на съответния участник се получават по следната формула: П 3 = Т с х 30, където: “30” е относителното тегло на показателя. Комплексната оценка /КО/ на всеки участник се получава като сума от оценките на офертата по трите показателя, изчислени по формулата: КО = П 1 + П 2+ П 3 Офертата получила най-висока комплексна оценка, се класира на първо място.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

06/02/2015 12:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Участници в процедурата могат да бъдат български и/или чуждестранни физически и/или юридически лица, или обединения между тях. Участниците следва да отговарят на условията на Възложителя, съгласно настоящата документация, ЗОП, ППЗОП и действащата приложима нормативна уредба. Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, който не отговаря на нормативните изисквания или на някое от условията на Възложителя. Участниците могат да подават оферти за участие в процедурата, в които да оферират целия обем от дейности, предмет на настоящата процедура. Един участник може да подаде само една оферта. Не се допуска представянето на различни варианти на оферта от участника. Поставянето от страна на участника на изисквания и/или условия, които не отговарят на обявените в документацията за настоящата обществена поръчка, води до отстраняването му от участие в процедурата. Когато участникът в процедурата е чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, офертата се подава на български език, документът по чл. 56, ал. 1, т. 1 от ЗОП се представя в официален превод, а документите по чл.56, ал.1, т.4, 5, 6 и 11 от ЗОП, които са на чужд език, се представят и в превод. Когато участник в процедурата е обединение, което не е регистрирано като самостоятелно юридическо лице, тогава участниците в обединението/консорциума сключват нотариално заверено споразумение. Изисквания към участниците за участие в настоящата процедура. Всеки от участниците трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрирана като обект за производство и търговия с храни съгласно чл.12 от Закона за храните. Когато участникът е само доставчик, а не производител на доставяните храни и не извършва опаковане и/или разфасоване на същите, това изискване не е необходимо да бъде спазено. За доказване на това обстоятелство участникът следва да представи документ за собственост или договор за наем за помещението, в което ще бъде съхранявана храната на учениците и удостоверение от РИОКОЗ или БАБХ за регистрация на хранителен обект по чл.12 от Закона за храните. Ако участникът е само доставчик и не приготвя закуските, не представя посочените по-горе доказателства. Всеки един от участниците следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, с което ще се изпълняват доставките, отговарящо на санитарно-хигиенните изисквания за транспорт на хранителни продукти. За доказване на това обстоятелство участникът следва да представи документ за собственост или договор за наем на МПС, чрез което ще се извършва доставката на храна, което да е регистрирано от РЗИ по реда на чл.3, ал.3 от Наредба № 9 за условията и реда за създаване на публичен регистър на обектите с обществено предназначение или от БАБХ по реда на чл.246, ал.4 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и чл.6 от Регламент (ЕО) № 852/2004. Всеки един от участниците трябва да е изпълнил успешно поне 2 договора с предмет приготвяне и/или доставка на храни/хранителни продукти. Тези обстоятелства участникът доказва с представяне на списък на изпълнените договори с предмет приготвяне и/или доставка на храни/хранителни продукти, съгласно приложения Образец № 5, придружен от копия на съответните договори и/или референции за доброто им изпълнение. Изисквания към храните и доставките: Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: Да е висококачествена, пълноценна и безопасна в съответствие с всички норми на националното и европейското законодателство в тази област; Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37 от 21.07.2009 г. на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; Да отговаря на изискванията на Наредба №9 /16.09.11г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

06/02/2015