Версия за печат

BG-с. Баничан

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Основно училище "Свети Паисий Хилендарски", с. Баничан, община Гоце Делчев, област Благоевград, За: Магдалена Робева, Мирослава Крушовска, Република България 2905, с. Баничан, Тел.: 089 3626422; 089 3358015, E-mail: ou_banichan@abv.bg

Място/места за контакт: ОУ "Св. П. Хилендарски" - канцелария

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.gotsedelchev.bg.

Адрес на профила на купувача: www.gotsedelchev.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Приготвяне и доставка на храна за нуждите на учениците от Основно училище „Свети Паисий Хилендарски”, с. Баничан, в две обособени позиции: По позиция 1:- Доставка на готови ястия за обяд в индивидуални опаковки с прибори за еднократна употреба за хранене - кетъринг, на ученици, включени в целодневно обучение, от ОУ "Свети Паисий Хилендарски", с. Баничан, с европейско финансиране и от собствен бюджет. По позиция 2: Ежедневна доставка на закуски (и/или плод, и/или мляко/чай/, включително млечно-кисели продукти) за учениците от І до ІV клас в ОУ "Свети Паисий Хилендарски", с. Баничан;

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000 (UA01)

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти (Хранителни продукти )


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Обемът на доставките на храна за обяд и за закуска за учениците на Основно училище „Свети Паисий Хилендарски” ще бъде в зависимост от нуждите на възложителя през периода на изпълнение на договора. Възложителят не поема задължение да заявява доставки на храна, в случай, че такава нужда не е конкретно възникнала. Изпълнителят по договора не може да претендира каквото и да било обезщетение за това, че не са му е възложени доставки.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

38600 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

община Гоце Делчев, с. Баничан, п.к.2905, ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - столова

NUTS:

BG413

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

I. Изисквания към храната и доставките: Предлаганата храна трябва да съответства на изискванията, посочени в документацията към поканата и приложенията към нея, в проекто-договора и специалните изисквания, посочени в т. 3.2. и 3.3. от посочените условия. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: 1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока; 2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; 3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба №37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; 5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба №9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; 6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба №23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; 7. Да отговаря на изискванията на Наредба №5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните. 8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо №74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. 9. Всеки обяд трябва да съдържа минимум две ястия: • - първо: супа или салата; - второ: основно ястие; хляб; или • - второ: основно ястие; хляб; трето: десерт. 10. Доставки. Участникът, определен за изпълнител, трябва да приготвя и ежедневно доставя на следния адрес: ОУ «Св. Паисий Хилендарски», п.к. 2905, с. Баничан, община Гоце Делчев, По позиция 1: обедна храна между 11,30 и 12,00 часа; По позиция 2: закуска между 8:00 и 8:20 часа. 11. Храната се доставя в отговарящи на изискванията съдове, предварително опакована, като опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики. II. Изисквания към професионалните и технически възможности:. 1.1. Всеки един от участниците трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрана като обект за производство и търговия с храни съгласно чл. 12 на Закона за храните. 1.2. Всеки един от участниците следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, регистрирано в РЗИ или БАБХ. 1.3. Всеки един от участниците следва да разполага с нает на трудов или граждански договор персонал за изпълнение на обществената поръчка, съставен от поне две лица, едното от които готвач. Сред персонала следва да бъде включен и 1 шофьор, в случай че храната се приготвя извън сградата на училището, което провежда процедурата. 1.4. Всеки един от участниците следва да има на разположение диетолог за изготвяне или съгласуване на предлаганите менюта с изискванията за ученическото хранене. 1.5. Всеки един от участниците следва да е изпълнил успешно поне 1 договор с предмет приготвяне и доставка на храна за училища или приготвяне на място на храна за училища през последните три години. 2. За доказване на техническите възможности за изпълнение на поръчката всеки от участниците представя документи, подробно описани в документацията: 2.1.за собственост или договор за наем за помещението, в което ще бъде приготвяна храната за учениците и Удостоверение от РОИКОЗ или БАБХ за регистрация на хранителен обект по чл. 12 от Закона за храните; 2.2.за собственост или договор за наем за регистрирано в РЗИ МПС, чрез което ще се извършва доставката на приготвяната храна; 2.3. документ за ангарираност на диетолог, при изпълнение на договора; 2.4. списък на екипа, ангажиран с изпълнението на договора; 2.5. списък на изпълнени договори.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

ПОКАЗАТЕЛИ, ОТНОСИТЕЛНА ТЕЖЕСТ И МЕТОДИКА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ Оценката на офертите на допуснатите до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” при следните показатели: 1. Цена – максимален брой точки 70. При този показател се съпоставя сумата на осреднените средногодишни цени за всяка от групите ястия, предложени от участниците – посочени в графа „общо” на образеца на техническа и ценова оферта – Приложение № 2. Участникът, предложил най-ниска сума на осреднените средногодишни цени за всяка от групите ястия, получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската сума, предложена от участник и предложената от него сума, умножено по максималния брой точки за критерия. 2. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой точки: 30 По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия от следните групи: супа, салата, основно ястие и десерт. За най-голям общ брой на предложените ястия се дават максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия към най-големия брой на предлаганите ястия, умножено по максималния брой точки за критерия. 2. Комплексната оценка се получава като сбор от точките, получени по подкритериите „най-ниска цена” и „разнообразие на предлаганата храна”, по следната таблица: Критерий Формула за изчисление Оценка по показателя Най-ниска цена Оц 1 = най-ниска цена х ......(макс. брой точки) цена на участника Разнообразие на предлаганата храна Оц 2 = брой ястия на участника х .....(макс. брой точки) най-голям брой ястия Комплексна оценка Оц 1 + Оц 2 = комлексна оценка Резултатът се закръглява до 0,01, при равен брой точки на първо място се определя участника с по-ниска цена.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

07/01/2015 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

www.gotsedelchev.bg

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

07/01/2015