Версия за печат

BG-Варна

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

СОУ "Гео Милев", бул.Република № 124 А, За: Йорданка Юнакова, България 9020, Варна, Тел.: 052 751120, E-mail: sou_g.milev@abv.bg, Факс: 052 751120

Място/места за контакт: гр.Варна бул. Република № 124А

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.geomilev.info.

Адрес на профила на купувача: http://geomilev.info/in/pnk/1_op_index.html.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Обществена поръчка с предмет:"Доставка на закуска и/или зеленчуци/плодове на учениците от І до ІV клас на СОУ "Гео Милев" - Варна за 2015 година при условията и по реда на Глава VІІІа от Закона за обществените поръчки.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15800000

Описание:

Различни хранителни продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Ежедневна доставка на закуска, зеленчуци и/или плодове (два дни от седмицата зеленчуци/плодове, три дни от седмицата закуска,) за учениците от І до ІV клас за 2015 г.(за учебните дни).Прогнозно количество необходими закуски за един ден - 681 броя, прогнозен брой учебни дни за срока на договора- І клас-155 дни,от ІІ до ІV клас-160 дни.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

43250 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр.Варна бул."Република" № 124 А СОУ "Гео Милев"

NUTS:

BG331

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Предлаганите и доставяни закуски и/или плодове/зеленчуци трябва да съответства на изискванията, посочени в настоящата документация и приложенията към нея, в проектодоговора и на законовите изисквания, посочен по-долу. Доставяните закуски трябва да отговарят на следните изисквания: •Да са висококачествени, пълноценни и безопасни, като отговарят на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока; •Да се приготвят в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; •Закуските да са приготвени от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и следните подзаконови нормативни актове, а именно: Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; Сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. Наредба № 9 на Министерство на земеделието и храните от 16 септември 2011г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици; Наредба № 5 от 25.05.2006 г. за хигиената на храните; Наредба № 9/ 21.03.2005 г. за условията и реда за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение, контролирани от РЗИ; Наредба №23 /19.07.2005 г. за физиологичните норми на хранене на населението. •Доставяните плодове/зеленчуци да отговарят на: Наредба 108/12.09.2006 год. на МЗГ за изискванията и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци на изискванията за качество и контрол за съответствие на пресните плодове и зеленчуци на изискванията за качеството и стандартите на Европейския съюз, респективно Регламент 178/2002 и Регламент 852/2004 ЕО; Наредба 16/28.05.2010 г. за изисквания за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци; Предлаганите закуски трябва да включват разнообразни хранителни продукти и кулинарни изделия, като в рамките на една седмица не следва да се повтарят. Предлаганите и влаганите при производството на закуски, продукти следва да са висококачествени, несъдържащи вредни за здравето примеси и добавки и да са в срок за годност и качество, с издаден от оторизиран орган сертификат. Грамажът на закуските и техните компоненти трябва да е съобразен с рецептурите в «Сборник рецепти за ученическите столове и бюфети», Хр. Юруков и съавтори, Техника 2002 г., който е одобрен от МЗ с писмо № 33-17-140/29.11.2001 г. Месата и колбасите в сандвичите не трябва да са тлъсти, а млечните продукти в закуските да са с намалена масленост /от краве мляко/; Хлябът в сандвичите трябва да е ръжен или пълнозърнест; Доставяните закуски да не са от рода на вафли, морени, чипс и сладкарски изделия – баклави, торти, пасти и други; Доставяните закуски да се предлагат в полиетиленова или полипропиленова индивидуална опаковка за еднократно ползване, а доставяните тестени закуски – по същия начин или с индивидуална книжна салфетка. Тестените закуски да бъдат произведени в деня на консумацията, а сандвичите не по-късно от 24 часа преди предлагането им за консумация, като до този момент да бъдат съхранявани в хладилни условия при температура +4оС+2оС. Предлаганите кисело млечни закуски да се съхраняват до консумацията в охладено състояние, но да се предлагат при температура не по-ниска от 10оС. Хранителните продукти да отговарят на нормативно определените отраслови норми. Доставки. Участникът извършва доставките до СОУ "Гео Милев" – Варна, бул. «Република» № 124а в учебните дни до 7,30 ч. за първа смяна и до 13,30 ч. за втора смяна. При възникнала рекламация храната се подменя до един час от подаването на сигнала. Когато храната се доставя опакована, опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Показатели и относителната им тежест: 1. КЦ - „Предложена цена” – 70 точки. По този показател се оценява предложената цена за доставка на готови за консумация закуски и/или плодове, при изрично посочване на точното количество (грамаж или обем). 2. КА - „Предложен асортимент“ – 20 точки По този показател се оценява разнообразие от предложените закуски в асортимента. (доказва се с приложен асортимент) 3. КР - „Срок за реакция след рекламация” – 10 точки. По този показател се оценява срокът на доставка на закуски и/или плод/зеленчук, съответстващи напълно на техническите спецификации, договорните условия и нормативните изисквания, след неприемане и рекламация на доставени готови храни, които не съответстват напълно на техническите спецификации, договорните условия и нормативните изисквания. Времето за реакция след рекламация се предлага в минути в техническото предложение към офертата. Крайната комплексна оценка на офертата се формира като сбор от резултатите по оценяване на офертата по трите показателя, или: Резултат от „Предложена цена” + Резултат от „Предложен асортимент“ + Резултат от “Срок за реакция след рекламация” = Краен резултат – К К = КЦ + КА + КР

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

19/12/2014 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Допълнителна информация и документи, свързани с поръчката могат да бъдат получени на посочения интернет адрес http://geomilev.info или в СОУ "Гео Милев" бул.Република № 124 А,България, Варна 9020

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

19/12/2014