ВЪЗЛОЖИТЕЛ:
Трето основно училище "Братя Миладинови", ул. "Полковник Дрангов" №17, За: Мариана Халачева - директор, Мирослава Крушовска - счетоводител, България 2900, Гоце Делчев, Тел.: 0751 60302, E-mail: tr_ou_gd@abv.bg, Факс: 0751 60302
Място/места за контакт: ул. "Полковник Дрангов" № 17
Интернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.treto-gd.com.
Адрес на профила на купувача: http://treto-gd.com/index.php/profil-na-kupuvacha?start=3.
ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:
КРАТКО ОПИСАНИЕ:
„Доставка на храна по предварителна заявка по две обособени позиции:
Обособена позиция 1: Доставка на готови ястия или кетъринг по предварителна заявка за обедно хранене за учениците от І до V клас в Трето основно училище „Братя Миладинови”, град Гоце Делчев
Обособена позиция 2: Доставка на индивидуално опакована храна – закуска (и / или плод, и или мляко /чай/, включително млечно- кисели продукти) за учениците от І до ІV клас в Трето основно училище „Братя Миладинови”, град Гоце Делчев
Договорът за приготвяне и доставка на храна, който ще бъде сключен въз основа на провеждане на процедурата, ще бъде за период от:
По позиция 1: за доставка на обяд – от 01.01.2015 г. до 31.12.2015 г. Прогнозният брой учебни дни за срока на договора е 155 дни. Прогнозният брой ученици за срока на договора е 150 ученици. Доставките се извършват само в учебните дни от периода.
По позиция 2: за доставка на закуска - от 01.01.2015 г. до 31.12.2015 г. Прогнозният брой учебни дни за срока на договора е 155 дни. Прогнозният брой ученици за срока на договора е 180 ученици. Доставките се извършват само в учебните дни от периода.
КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):
55524000
Описание:
Приготвяне и доставяне на храна за ученически столове и бюфети
КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:
Прогнозно 150 порции топъл обяд за прогнозно 155 учебни дни до от 01.01.2015 г. до 31.12.2015г. и прогнозно 180 закуски за прогнозно 155 учебни дни от 01.01.2015 г. до 31.12.2015г.
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:
МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
Трето основно училище "Братя Миладинови", град Гоце Делчев
NUTS:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
3.1.. Предлаганата храна трябва да съответства на изискванията, посочени в настоящата документация и приложенията към нея, в проекто-договора и специалните изисквания, посочени в т. 3.2. и 3.3. от настоящите условия.
3.2. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания:
3.2.1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока;
3.2.2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните;
3.2.3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове;
3.2.4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците;
3.2.5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата;
3.2.6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването;
3.2.7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните.
3.2.8. Хранителните продукти, с които ще се приготвя храната от изпълнителя да отговарят на изискванията на Наредба №108 от 12.09.2006г. на МЗГ за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци и на изискванията за качество и на страндартите на Европейския съюз респективно Регламент 17882002 и Регламент №852/2004 (ЕО).
3.2.9. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците.
3.2.10. Предлаганите продукти да не съдържат генетично модифицирани организми, съгласно чл.4а, ал.4 и чл.19б, ал.2 от Закона за храните.
3.2.11. Храната да се приготвя в деня на доставката.
3.2.12. Не се допуска доставка на храна приготвена от предния ден.
3.2.13. Менютата за приготвяните и доставяни ястия се изготвят от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ с участието на диетолог или медицински специалист за период от една седмица и се представят за одобрение от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ в срок до петък всяка седмица за следващата.
3.2.14. Задължително по Обособена позиция 1 обядът се състои от основно ястие и десерт, като към всяка порция е предвидено и съответното количество хляб.
3.2.15. Участникът следва да гарантира добър търговски вид на предлаганите готови храни.
3.2.16. Доставката на храните ще се извършва в индивидуална опаковка от РРММ за еднократна употреба .
3.2.17. Готовата храна следва да бъде придружена с търговски документ от изпълнителя по настоящата обществена поръчка.
3.2.18. Участникът следва да представи примерни менюта, съгласно горепосочените приложения по обособени позиции, като не се допуска повторяемост за 5 (пет) дни за ОП1 и ОП 2.
3.2.19. Участникът е длъжен да гарантира пълна подмяна на приготвената храна с отклонение в качеството и да извърши пълна подмяна на храната с негодно качество до един час в деня на обаждането от констатиране на отклонението. В този случай Изпълнителят доставя до 1 (един) час суха храна, като както некачествената, така и доставената повторно храна е за сметка на Изпълнителя.
КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:
Икономически най-изгодна оферта
ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:
Оценката на офертите, допуснати до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” при следните показатели:
1. Цена(ОЦ 1) – максимален брой точки – 80.
При този показател се съпоставят предложените цени за:
един брой обедно меню, съгласно Приложение № 6.1;
една закуска, съгласно Приложение № 6.2.
Участникът, предложил най-ниска цена получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската цена, предложена от участник и предложената от него цена, умножено по максималния брой точки за критерия.
2. Разнообразие на предлаганата храна(ОЦ 2 )– максимален брой точки - 20.
По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия или по броя на предложените закуски.
Забележка:
Под брой предложени ястия се разбира броят на основните ястия (без десерта) за един месец.
Под брой предложени закуски се разбира броят на закуските (без плод и напитки) за един месец.
За най-голям общ брой на предложените ястия/закуски се дава максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия/закуски към най-големия брой на предлаганите ястия/закуски, умножено по максималния брой точки за критерия.
3. Комплексната оценка (КО) се получава като сбор от точките, получени по показателите „Цена” (ОЦ1) и „Разнообразие на предлаганата храна” (Оц 2) по формулата:
КО = Оц 1 + Оц 2 , където:
Оц 1 = (най- ниска цена : цена на участника) х80
Оц 2= (брой ястия/закуски на участника : най-голям брой ястия/ закуски) х20
Резултатите се закръглят до 0,01.
При равен брой точки на първо място се определя участника с по-ниска цена.
СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Утвърдените образци на документи са публикувани на интернет страницата на Трето основно училище „Братя Миладинови” град Гоце Делчев - www.treto-gd.com, http://treto-gd.com/index.php/profil-na-kupuvacha?start=3
Отваряне на офертите – на 08.12.2014 г. в 14.00 часа в кабинета на счетоводителя в ІІІ ОУ "Братя Миладинови"
СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА: