Версия за печат

BG-Берковица

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Берковица, пл. Йордан Радичков 4, За: Мая Горанова, България 3500, Берковица, Тел.: 0953 89129, E-mail: ob@berkovitsa.com, Факс: 0953 88405

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.berkovitsa.bg.

Адрес на профила на купувача: www.berkovitsa.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

събиране и предаване на информация за състоянието на пътната мрежа; снегопочистване, опесъчаване и разпръскване на минерални материали за стопяване на снега и леда. За „почистени” се считат площите, при които е почистено цялото пътно платно по широчина на пътя, позволяващо свободното разминаване на две насрещно движещи се ППС или при невъзможност за разминаване да са изградени отбивки за изчакване и разминаване с насрещно движещите се ППС.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

90620000

Описание:

Услуги по почистване на улици от сняг


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Подготвителни работи - изготвяне на оперативни планове за зимно поддържане, технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия, осигуряване на необходимите материали и др. Снегопочистване - Механизирано почистване от сняг на пътното платно, разчистване на преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове; - извършва се със специализирана техника, като не се допуска затрупване на страничните улици и платната за движение. Опесъчаване и обработка на заледени участъци с пясъко-солени смеси - извършва се при необходимост и при наличие на съответните метеорологични условия със специализирани машини и съгласно Инструкцията за зимното поддържане и дял IV – “Зимно поддържане” на ”Технически правила и изисквания за поддържане на пътища” (Агенция „Пътна инфраструктура”,София 2009 г).В цената за опесъчаване се включват всички разходи, н т.ч. и стойността на материалите. Опесъчаването се извършва само след предварителна заявка от Възложителя. Денонощно дежурство на хора и техника през есенно-зимния сезон. Събиране и подаване на информация за състоянието на пътната мрежа, обект на поръчката през зимния сезон.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

42000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Община Берковица

NUTS:

BG312

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1. Участниците в процедурата трябва да притежават опит в снегопочистването, зимното поддържане, опесъчаване, като за последните 3 години, считано от датата за депозиране на офертите, или в зависимост от датата, на която участникът е учреден или е започнал дейността си, да са изпълнили най-малко 1 (една) услуга за зимно поддържане, снегопочистване или опесъчаване. 2. Ако участникът бъде определен за изпълнител, към момента на сключване на договора за възлагане на обществената поръчка, същият представя застраховки ”Гражданска отговорност” валидни минимум до 01.04.2015 година за всяко едно от заявените в процедурата моторни превозни средства. 3. Да разполага с екип, който ще отговаря за изпълнение на обществената поръчка включващ задължително: а) технически ръководител – 1 бр; б) оперативен дежурен – 1 бр; в) шофьори - не по-малко от броя на транспортните средства предвидени за снегопочистване и опесъчаване, притежаващи съответната категория за управление на МПС. 4. Да разполага с минимален брой техника, както следва: за снегопочистване: • Верижна машина с гребло - 1 бр • Снегорини - 2 бр. със задвижване на 2 моста, мощност минимум 75 к.с. и ширина на греблото над 290 см; за опесъчаване: • Опесъчител - 1 бр. *** При участие на обединение, което не е юридическо лице, документите за доказване на технически възможности се представят само за участниците, чрез които обединението доказва съответствието си с критериите за подбор. *** При посочване на участие с използване на подизпълнител, изискването за технически възможности се отнася за подизпълнителя, съобразно вида, дела и процента на тяхното участие. 2. Документи, с които се доказват технически възможности и минималните изисквания на възложителя: 2.1. Списък на изпълнените услуги за зимно поддържане, снегопочистване или опесъчаване през последните три години, считано от датата за депозиране на офертите с посочване на стойностите, датите и получателите - Приложение № 10. Към списъка, задължително се прилагат съответните удостоверения, издадени от получателите на услугата или от компетентен орган, или посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за доставката или услугата. 2.2. Справка-декларация за членовете на екипа, отговорен за изпълнение на поръчката – Приложение № 11. 2.3. Справка-декларация за собствени или наети МПС – Приложение № 12. 2.4. Декларация застраховка «ГО» - Приложение № 13; 3. При класиране на участника и към момента на сключване на договора, същият представя Оперативен план, съгласно указанията на възложителя в Техническата спецификация.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

02/12/2014 16:45

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:


СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

01/12/2014