Версия за печат

BG-Велико Търново

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов", ул."Н.Габровски" №21, За: Теодора Иванова, РБългария 5002, Велико Търново, Тел.: 0879 125730, E-mail: pgsagap_vt@abv.bg

Място/места за контакт: В.Търново , ул."Н.Габровски"21

Интернет адрес/и:

Адрес на профила на купувача: www.pgsagapvt.alle.bg..


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предвижда се: 1. Обследване на следните съществуващи сгради в ПГСАГ „А. Попов” за установяване на техническите им характеристики, свързани с изискванията по чл. 169, ал.1-3 от ЗУТ, съгласно изискванията на глава трета - Обследване на съществуващи строежи от Наредба № 5 от 28 Декември 2006 г. за техническите паспорти на строежите, включително екзекутивно заснемане – във всички необходими части, с оглед функцията на сградата - Основна монолитна скелетна сграда учебен корпус – 6 760 м2 РЗП - Театрален салон, пристройка , монолитна скелетна сграда –272 м2 РЗП - Физкултурен салон, сглобяема стоманено-бетонна скелетна конструкция–381 м2 РЗП - Монолитна скелетна сграда учебна работилница по сградостроителство –583м2 РЗП - Монолитна скелетна сграда учебна работилница по дървообработване –561м2 РЗП; 2. Съставяне на технически паспорти по реда на чл. 14 от Наредба № 5 от 28.12.2006 год. за техническите паспорти на строежите за всеки от обектите; 3. Регистриране на техническите паспорти - дейности по представяне на техническите паспорти по реда на чл. 15 от Наредба № 5 от 28.12.2006 год. за техническите паспорти на строежите. Максималната стойност на поръчката не може да надхвърля – 15996,67 лева без ДДС за обследване, съставяне и регистриране на технически паспорт и 7618,33 лева без ДДС за архитектурно заснемане.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

71315000, 71250000

Описание:

Услуги по архитектурно и инженерно проектиране на сгради
Архитектурни и инженерни услуги по измервания и заснемания


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Очаквани резултати: Извършени обследвания за установяване на техническите характеристики и изготвен технически паспорт на сградата. Изискване за представяне на крайният продукт: Изпълнителят следва да представи на Възложителя крайния продукт на български език: 1. на хартиен носител – в папки, комплектовани в 3 оригинални екземпляра. 2. електронна версия на СD – представя 1 бр. диск. Максималната обща стойност на поръчката е 23615,00 лева, от които: 15996,67 лева без ДДС за обследване, съставяне и регистриране на технически паспорт и 7618,33 лева без ДДС за екзекутивно заснемане. Всяка от тези стойности е максимална за съответните дейности и не може да се надвишава. При ценово предложение, по - голямо от някоя от посочените стойности, офертата на участника ще бъде отстранена от участие.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

23615 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

ПГСАГ "Ангел Попов" - гр. В. Търново

NUTS:

BG321

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

ИЗИСКВА СЕ поръчката да се изпълнява при спазване на заложеното в настоящата публична покана и приложенията към нея. Подробно описание на изискванията при изпълнение на поръчката се съдържа в техническата спецификация, както и в проекта на договор, които са на разположение в профила на купувача, на посочения в настоящата покана интернет адрес. СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ – не по-късно от 30.03.2015 г. Подробно описание на дейностите и задълженията на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ се съдържа в Приложение № 1 – Техническа спецификация. ЦЕНА, УСЛОВИЯ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 1. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ превежда на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ изцяло сумата в размер на пълната стойност на договора с ДДС, срещу представяне от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ на обезпечение под формата на банкова гаранция за авансово плащане в полза на училището, със срок на валидност не по-рано от 30.06.2015 г. и представена фактура. Освобождаването на дължимите суми за изпълнени и приети дейности по договора, ще се извършва в срок до 10 календарни дни след представяне от страна на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ на регистриран технически паспорт или доклад за обследване (в случаите по чл.1, ал.2 от проекта на договор) и представяне на фактура. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ дължи плащане само за действително извършените от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ дейности. В случаите по чл.1, ал.2 от проекта на договора, окончателното плащане се извършва в срок до 10 календарни дни след одобряване на представения по чл.1, ал.1, т.1 от договора Доклад от обследването от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ. 2. Максималната стойност на поръчката не може да надхвърля – 15996,67 лева без ДДС за обследване, съставяне и регистриране на технически паспорт и 7618,33 лева без ДДС за екзекутивно заснемане, или общо сумата от 23615,00 лева без ДДС. 3. Финансирането е по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище“ – модул „Подобряване на училищната среда”.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Срок за изпълнение–30%; Ценово предложение–45%; Брой изпълнени договори с идентичен предмет и препоръки по тях както и обем обследвани площи –15%; Призови места (1-6 място) на национални и/или международни конкурси за последните 5 години – 10%

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

01/12/2014 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ОФЕРТАТА: 90 кал.дни, счит.от крайния срок за под-е на офертите. ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПОДАВАТ СЛЕДНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДОК-ТИ: Списък на документите, съдържащи се в офертата (по образец към офертата); Копие от документ за регистрация/актуално състояние или копие от документа за Единен идентификационен код, съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър; Пълномощно на лицето, което представлява участника в процедурата, когато това не е управляващия; При участие на обединение - пълномощно на лицето, което го представлява, когато това не е изрично предвидено в Договора за обединението; При обединение - копие от документ за създаване на обединението; Декларация за отсъствие на обстоятелствата по чл. 47, ал. 9 от ЗОП (Образец № 4); Други, които участникът счита, че са от особена важност при оценката на офертата или се изискват съгласно документацията; Техническо предложение (Образец № 2 ); Ценово предложение (Образец № 3 ); Списък на ключови експерти, които ще вземат участие при изпълнение на поръчката (Образец № 5); Списък на услугите, сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните три години (Образец № 6); Декларация /свободен текст/ за наличие на собствени или наети уреди и инструменти за извършване на обследване за доказване на конструктивните, якостни и технически характеристики на сградата или декларация за наемане на строителни и други специализирани лаборатории, необходими за проверката на съществените изисквания към строежите по чл. 169, ал. 1 от ЗУТ; Проект на договор (Образец № 7). ДОКУМЕНТАЦИЯ И ОБРАЗЦИ: Документация, съдържаща Изисквания към участниците и методика (критерий) за оценка, Приложение № 1 – Техническа спецификация; Образец № 1 – Списък на документите, съдържащи се в офертата; Образец № 2 – Техническо предложение, Образец № 3 – Ценово предложение, Образец № 4 – Декларация по чл.47, ал.9 от ЗОП, Образец № 5 – Списък на ключовите експерти, Образец № 6 – Списък на услугите, сходни с предмета на поръчката, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, Образец № 7 – Проект на договор. Посочените книжа могат да бъдат получени от профила на купувача на посочения в поканата интернет адрес. МЯСТО И НАЧИН НА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТАТА: 1. Подаване в сградата на ПГСАГ „Ангел Попов”, В. Търново 2. Офертата се представя в запечатан, непрозрачен и с ненарушена цялост плик . В него се комплектоват всички изискуеми док-ти. 3. Оферта, която не е попълнена, или е попълнена частично, или с каквито и да е отклонения от предварително определеното от Възложителя съдържание и която не съответства на изискванията на Възложителя, както и към която не е приложен някой от изискуемите док-ти, няма да бъде допусната до разглеждане и оценяване. 4. Всички документи следва да бъдат на бълг.език. Ако са включени документи на чужд език, те следва да са придружени от заверен превод на бълг.език. ОТВАРЯНЕ ОФЕРТИ - 10:00 ч. на 02.12.2014 г. в конферентна зала в сградата на ПГСАГ.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

01/12/2014