Версия за печат

BG-Априлци

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Априлци, ул."Васил Левски" № 109, За: Марко Пенов - Гл.експерт "Общинска собственост", Република България 5641, Априлци, Тел.: 06958 2222, E-mail: apriltsi1976@abv.bg, Факс: 06958 2285

Място/места за контакт: Община Априлци

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: obshtina-apriltsi.com.

Адрес на профила на купувача: http://www.obshtina-apriltsi.com/subsection-534-pp_00016_2014_0001.html.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Строителство

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

СМР за изграждане на подпорна стоманобетонова стена за укрепване на ската над имот № 52 на улица „Русалийски проход” в регулационните граници на град Априлци, кв.Острец, която е главна с трайна настилка, осигуряваща движението на основния поток от превозни средства и хора. Участъкът от улицата над имот № 52 представлява стръмен скат с височина 5 метра. Под дългогодишното въздействие на обилни валежи, атмосферната влага и резките промени в температурния режим, се наблюдава значително изветряване и напукване на земните маси. По дължина на улицата асфалтовата настилка е пропукана и на места пропаднала. Има свлечени земни маси и инертни материали в частния имот. Съществува непосредствена опасност от срутване на големи маси, което ще доведе до пропадане на част от уличната настилка и затваряне на улицата. При изграждането на улицата не са предвидени и изпълнени укрепващи мероприятия на ската в този участък, поради което сега се налага да се вземат спешни мерки. Вземайки предвид направените констатации и в изпълнение изискванията на Възложителя, се предписва укрепването да се изпълни с подпорна стоманобетонова стена, която ще предпази имота и собствениците му от срутване на земни маси и ще укрепи уличното платно. Подпорната стена е със следните параметри: Дължина – 86 м Височина – 5 м Дебелина при основата - 0,60 м Дебелина при върха - 0,40 м Основа на стената: Ширина - 3,45 м Дебелина - 1м /0,60м/ 1м Подробно описание на строително-монтажните действия е налично в изработения технически и работен проект на обекта. Източникът на финансиране е с одобрени средства от републиканския бюджет от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет - ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 180 от 3 Юли 2014 г.. за одобряване на допълнителни разходи/трансфери от резерва по чл. 1, ал. 2, раздел ІІ, т. 4.1.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

45262310, 45243110

Описание:

Специализирани строителни работи по изливане на стоманобетон
Строителни и монтажни работи на съоръжения за укрепване на скалистия бряг


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Изкоп с багер при 2 утежн.условия м3 266; Изкоп ръчен по скат м3 46; Прехвърляне земни почви до 2м м3 46; Ръчно натоварване на земни почви на самосвал м3 46; Превоз земни маси до 4км м3 312; Изкоп с ограничена ширина от 1,2 – 4 м, неукрепен и Н = 2 м, ръчно за фундамент на подпорна стена м3 42; Кофраж за армиран бетон, стени с дебелина по голяма от 15 см м2 720; Заготовка и монтаж армировка кг 12 850; Полагане бетон кл. В15, филцов подложен м3 25; Полагане на армиран бетон, кл. В20 за фундамент м3 204; Полагане на армиран филцов бетон, кл. В20 за стени м3 143; Превоз на бетон с миксер, 7м3 за км. м3 372; Барбакани от РVС ф110 м3 40; Обратен насип чакъл м3 42; Обратен насип земни маси м3 210; Уплътняване земни маси и чакъл м3 252 и Транспорт чакъл м3 42.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

166140 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр.Априлци, кв.Острец, Община Априлци, ул.”Русалийски проход или Републикански път III – 607 от км 55+300 до км 55+500

NUTS:

BG315

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участникът да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнението на строежи от трета категория за от съответната група, по смисъла на ЗУТ и да притежава удостоверение за тях, съгласно Закона за камарата на строителите или декларация за наличие на такава регистрация от компетентен орган съгласно националният му закон; Участникът трябва да има два броя успешно завършено строителство изпълнено през последните 5 /пет/ години, в зависимост от датата, на която е учреден или е започнал дейността си, което е еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка: Забележка: Под „сходно с предмета на поръчката“ се разбира: строителство на укрепителни, брегоукрепителни, пътноукрепителни мероприятия и укрепителни съоръжения. В случай на обединение, изискването се отнася за обединението като цяло.. Качество на влаганите материали - В строежите се влагат само строителни продукти, които осигуряват изпълнението на съществените изисквания към строежите и отговарят на техническите спецификации, определени със Закона за техническите изисквания към продуктите. Всяка доставка на материали на строителната площадка или в складовете на изпълнителя трябва да бъде придружена с декларация за съответствие или сертификат за качество на производителя в съответствие с определените технически стандарти, спецификации или одобрени мостри и каталози. Качеството на строително-монтажните работи. - Изпълнението на строителните работи се извършва под прякото ръководство на технически ръководител на обекта и трябва да е съобразено с изискванията към строежите по чл.169 от Закона за устройство на територията при стриктно спазване на технологичната дисциплина. При изпълнение на монтажните работи трябва да се води дневник, в който се отразяват условията и обемът на работите, изпълнявани от отделни групи работници, както и монтажът на отделните елементи и изпълнението на заварките. По време на строителството да се съставят всички необходими актове и протоколи по Наредба № 3 на МРРБ от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството /Наредба №3/2003 на МРРБ/. Опазване на околната среда - При изпълнение на строителството строителните отпадъци се събират в контейнери и периодично се извозват на определените от общината места, като разходите са за сметка на изпълнителя. В района на обекта се забранява разпиляване и изхвърляне на прахообразни отпадъчни строителни материали, както и изгаряне на строителни отпадъци. След приключване на СМР и преди организиране на процедурата за установяване годността на строежа, строителната площадка трябва да бъде изчистена и околното пространство – възстановено. ПРИЕМАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИТЕ РАБОТИ За приемане на обекта изпълнителят изготвя всички необходими актове и протоколи по Наредба №3/2003 на МРРБ, екзекутиви и всяка друга документация, изисквана съгласно действащото законодателство. Количествата на видовете СМР са действително изпълнените и измерени такива.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

1. Най-ниска предложена цена - тежест 60 % 2. Срок за изпълнение - тежест 40%

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

15/10/2014 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

а) Подписан списък на всички документи, съдържащи се в офертата на Участника; б) Административни сведения – по образец от документацията; в) Документ за регистрация (заверено от участника копие) или Декларация за единен идентификационен код, съгласно чл.23 от Закона за търговския регистър (заверена от участника) - за българско юридическо лице; документ за регистрация на чуждестранно лице, съобразно националното му законодателство (заверено от участника копие), а когато участникът е физическо лице - копие от документ за самоличност (заверено от участника копие); г) Нотариално заверено пълномощно на лицето, което подписва офертата – представя се, когато офертата (или някой документ от нея) не е подписана от представляващия и управляващия участника, съгласно актуалната му регистрация, а от упълномощен представител. Пълномощното следва да съдържа всички данни на упълномощителя и упълномощения, както и изрично изявление, че упълномощеното лице има право да подпише офертата и да представлява участника в процедурата; д) Споразумение за създаване на обединение за участие в настоящата обществена поръчка (когато участникът е обединение, което не е юридическо лице). Споразумението за създаване на обединение за участие в настоящата обществена поръчка, следва да бъде с нотариална заверка на подписите и да бъде представено в оригинал или нотариално заверено копие, и да съдържа задължително информация за представляващия обединението; е) Декларация по чл.47, ал.1 от Закона за обществените поръчки по образец от документацията; ж) Декларация за приемане на условията на проектодоговора – по образец от документацията; з) Декларация за съгласие за участие като подизпълнител – по образец от документацията; и) Заверено копие от Удостоверение за вписване Централния професионален регистър на строителя към Строителната камара за изпълнение на строежи от ІII (трета) категория за съответната група или декларация за наличие на такава регистрация от компетентен орган съгласно националният му закон. В случай на обединение за изпълнение на строежа или отделни видове строителни и монтажни работи, поне един от участниците в обединението трябва да е вписан в регистъра. к) Списък на строителството, изпълнено през последните 5 години, считано от датата на подаване на заявлението или на офертата, а за строителство, което е еднакво или сходно с предмета на поръчката, и: к.1.) посочване на публичните регистри, в които се съдържа информация за актовете за въвеждане на строежите в експлоатация, която информация включва данни за компетентните органи, които са издали тези актове, стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото и вида на строителството, или к.2.) удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; удостоверенията съдържат и дата и подпис на издателя и данни за контакт, или к.3.) копия на документи, удостоверяващи изпълнението, вида и обема на изпълнените строителни дейности; л) Техническо предложение;; м) Ценово предложение;

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

14/10/2014