ВЪЗЛОЖИТЕЛ:
Средно общообразователно училище "Св.св. Кирил и Методий", ул. "Трети март" №62, За: Веска Чернева Вълканова-Данева, България 9178, Белослав, Тел.: 05112 2412, E-mail: soubeloslav@abv.bg, Факс: 05112 2179
Място/места за контакт: гр. Белослав, ул. "Трети март" 62,
Интернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http//soubeloslav.com.
Адрес на профила на купувача: http//soubeloslav.com.
ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:
КРАТКО ОПИСАНИЕ:
ДОСТАВКА НА ГОТОВА ХРАНА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1-ВИ ДО VІІІ КЛАС ВКЛЮЧИТЕЛНО НА СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ
“СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” – гр. БЕЛОСЛАВ, ОБЛ. ВАРНА
Обособена позиция -1. „Обяд за учениците, включени в обхвата по Проект BG 051PО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”
Обособена позиция 2. „Ежедневна доставка на закуска/напитка и/или плод за ученици І-ІV клас, попадащи в обхвата на ПМС 308”.
КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):
55524000
Описание:
Приготвяне и доставяне на храна за ученически столове и бюфети
КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:
Обяди - за 170 дни при среднодневен брой - 100; Закуски за 160 дни при среднодневен брой 214;
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:
МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
град Белослав, обл. Варна и базата на производителя
NUTS:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
3.1.. Предлаганата храна трябва да съответства на изискванията, посочени в настоящата документация и приложенията към нея, в проекто-договора и специалните изисквания, посочени в т. 3.2. и 3.3. от настоящите условия.
3.2. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания:
3.2.1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока;
3.2.2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните;
3.2.3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове;
3.2.4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците;
3.2.5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата;
3.2.6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването;
3.2.7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните.
3.2.8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците.
3.2.9. Всеки обяд трябва да съдържа минимум три ястия:
- първо: супа или салата;
- второ: основно ястие и хляб;
- трето: десерт.
3.2.9. Всяка закуска трябва да съдържа печива или сандвичи и топла напитка.
3.3. Доставки. Участникът, определен за изпълнител, трябва да приготвя и ежедневно доставя обедна храна на следния адрес: град Белослав, община Белослав, ул. «Трети март» 62, СОУ «Св.св. Кирил и Методий», ученически стол между 11,00 и 12,30 часа и закуски на същия адрес между 7.00 и 7.30 часа.
3.4. Когато храната се доставя предварително опакована, то опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики.
3.5. Когато храната се доставя за разпределяне на място, то тя се пренася в термофорни кутии/съдове, запазващи нейните органолептични качества и се доставя до съответното помощно помещение за ученическо столово хранене, където се разпределя в посуда на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ .
КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:
Икономически най-изгодна оферта
ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:
14. 1. Оценката на офертите на допуснатите до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” при следните показатели:
14.1. 2. Цена – максимален брой точки - 80.;
При този показател се съпоставя сумата на предложените цени за един брой обяд или един брой закуска, съгласно Приложение № 2.
Участникът, предложил най-ниска сума получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската сума, предложена от участник и предложената от него сума, умножено по максималния брой точки за критерия.
14.1. 3. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой 20 точки.
По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия или закуск .
За най-голям общ брой на предложените ястия се дават максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия към най-големия брой на предлаганите ястия, умножено по максималния брой точки за критерия.
14.2. Комплексната оценка се получава като сбор от точките, получени по подкритериите „най-ниска цена” и „разнообразие на предлаганата храна”, по следната таблица:
СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА: