Версия за печат

BG-Варна

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Институт по океанология - БАН Варна, ул. Първи май 40, За: Ататас Василев Палазов, Р България 9000, Варна, Тел.: 052 370484, E-mail: office@io-bas.bg, Факс: 052 370483

Място/места за контакт: Институт по океанология - БАН Варна

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.io-bas.bg.

Адрес на профила на купувача: www.io-bas.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмет на поръчката е избор на изпълнител за химичен анализ на приоритетни вещества [Anthracene, PAHs, Fluoranthene, Naphtalene, Atrazine, Di (2-ethylhexyl) phthalate (DEHP), Hexachlorobenzene, Pentachlorobenzene, Hexachlorobutadiene, Pb, Hg, Ni, Cd, Octylphenols, Tributyltin compaunds], специфични замърсители [Petroleum hydrocarbons, Polychlorinated biphenyls (PCP28, PCB52, 101, 105, 118, 138, 153, 156, 180), o,p-DDE, o,p-DDD, p,p-DDD, o,p-DDT, Terbutryn, Ethilbenzen, DEP, DBP, Bisphenol A, Zn, Cu, Cr (VI), As, Al, Co, Li, Xylenes (p+m Xylene)] и ТОС в повърхностни води по пунктове разположени в едномилната зона на българското черноморско крайбрежие.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

90733100

Описание:

Услуги по наблюдение и контрол на замърсяването на повърхностните води


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

В рамките на четири последователни месеца, тоест 4 пъти ще се предоставят проби от 11 пункта за приоритетни вещества; два пъти 7 пункта за приоритетни вещества; два пъти 11 пункта за специфични замърсители и четири пъти 20 пункта за ТОС. Броят на параметрите, които трябва да се анализират е различен за всеки пункт (виж. Приложение №1от документацията, която може да се види на профила на купувача).

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

66000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

България

NUTS:

BG331

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изпълнителят трябва да може да изпълни услугата предмет на поръчката самостоятелно или в обединение/подизпълнител, поемайки пълният обем проби морски води и видове химични анализи. Изпълнителят трябва да представи сертификат/и за акредитация на анализ на морски води по посочените химични параметри. Изпълнителят поема осигуряването на подходящи съдове, според изискванията на методите както и транспорта на пробите от Институт по океанология до лабораторията, където ще се извърши анализът. При изпълнение на поръчката, изпълнителят следва да се съобразява с приложената към настоящата документация Поръчка – спецификация за анализ на приоритетни вещества и специфични замърсители (Приложение №1). Акредитираната лаборатория трябва да предаде резултатите в електронен вид (таблици-excel), а протоколите от изпитванията на хартиен носител. Всеки протокол трябва да съдържа: резултат в µg/l, метод за анализ, граница на определяне, неопределеност. Сроковете за предаване на данните са до един месец от получаването на всяка партида от проби, но не по-късно от 12.12.2014г. Разплащането по изпълнението на обществената поръчка се извършва на два етапа, както следва: Първи етап 50% (петдесет процента) от стойността на договора, след получаване на втората група данни и протоколи от изпитванията. Втори етап останалите 50% (петдесет процента) от сумата след приемане на последната четвърта група данни и протоколи от изпитванията, но не по-късно от 12.12.2014г.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Сертификат/и за акредитация за анализ на морски води по химичните параметри обект на поръчката. Възможност за поемане на пълния обем проби и химични показатели. Доказан опит в изследването на морски проби в последните три години.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

29/08/2014 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Приложение 1 - Техническа спецификация,www.io-bas.bg

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

29/08/2014