Версия за печат

BG-Силистра

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Община Силистра, ул. "Симеон Велики" № 33, За: инж. Й. Чамурджиева - Директор дирекция "Устройство на територията", тел: 086/816265 по отношение на Техническите спецификациии, а по отношение на подготовка и подаване на офертата Р. Тодорова - мл. експерт "ОП", тел: 086/816280., Р България 7500, Силистра, Тел.: 086 816280, E-mail: op_silistra@abv.bg, Факс: 086 823343

Място/места за контакт: Дирекция "Правна"

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.silistra.bg.

Адрес на профила на купувача: www.silistra.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Строителство

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмета на обществената поръчка включва извършване на ремонтни дейности в социалните обекти: 1.ДСХОЛ /Дом за стари хора с отделения за лежащи/, гр. Силистра, ул. “Албена” № 5. Сградата е масивна, монолитна със стоманобетонова конструкция. Състои се от отделни корпуси, построени на фуга. СМР/СРР ще обхванат отделението за лежащи.2.ДВФУ / Дом за възрастни с физически увреждания /, с. Айдемир, кв. Деленки, ул. „Север” № 4А. Сградата е масивна, монолитна със стоманобетонна конструкция пет етажна.3.ДЦДМУ /Дневен център за деца и младежи с увреждания/, гр. Силистра, ул. “Серес” №4.Сградата е масивна, двуетажна, монолитна със стоманобетонна конструкция. 4.ЦВН / Център за временно настаняване /, гр. Силистра, ул.”Богдан войвода” №5.Сградата е масивна, монолитно изпълнена, едноетажна.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

45000000

Описание:

Строителни и монтажни работи


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Ремонтните дейности включват видовете дейности по приложените Технически задания отделно по обекти. 1. Изпълнението на строително-монтажните работи (СМР) и строително – ремонтните работи (СРР) е при спазване на изискванията на всички действащи към настоящия момент закони, правилници и нормативи, касаещи изпълнението на обекти от такъв характер. 2. Качеството на материалите за строителния процес: а) качеството на влаганите материали ще се доказва с декларация за съответствието на строителния продукт, подписана и подпечатана от производителя или негов представител (съгласно Наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване на съответствието на строителните продукти, приета с ПМС № 325 от 06. 12. 2006 г.); б) влаганите строителни материали трябва да бъдат придружени с декларации за съответствие и с указания за прилагане на български език, съставени от производителя или негов упълномощен представител; в) в техническото си предложение участникът трябва да посочи произхода на основните строителни материали, които ще влага в обекта и които ще бъдат придобити от възложителя в резултат на изпълнението на договора за обществена поръчка.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

53329 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. Силистра

NUTS:

BG325

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изисквания към участниците 1. Участникът в обществената поръчка, следва да отговаря на изискванията, регламентирани в Закона за обществените поръчки и обявените изисквания от Възложителя в настоящата документация за участие; 2. Участникът може да представи само една оферта - не се допуска представянето на варианти; 3. Участникът е длъжен да заяви в офертата си дали при изпълнението на поръчката предвижда да използва подизпълнител/ и. Специфични изисквания към участниците: Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за обекти от четвърта категория по смисъла на чл. 137, ал. 1, т. 4 от ЗУТ, и да притежава удостоверение за тях, съгласно Закона за камарата на строителите. Участникът трябва да има валидна застраховка по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за периода на изпълнение на строителните дейности. Не може да участва, съответно Възложителят ще отстрани от участие във възлагането на обществената поръчка участник, при който е налице някое от следните обстоятелства: а) осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран: -за престъпление против финансовата, данъчната или осигурителната система, включително изпиране на пари, по чл. 253 - 260 от Наказателния кодекс; -за подкуп по чл. 301 - 307 от Наказателния кодекс; -за участие в организирана престъпна група по чл. 321 и 321а от Наказателния кодекс; -за престъпление против собствеността по чл. 194 - 217 от Наказателния кодекс; -за престъпление против стопанството по чл. 219 - 252 от Наказателния кодекс. б) обявен в несъстоятелност. в) в производство по ликвидация или се намира в подобна процедура съгласно националните закони и подзаконови актове. г) е в открито производство по несъстоятелност или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, а в случай, че участникът е чуждестранно лице – се намира в подобна процедура съгласно националните закони и подзаконови актове, включително когато неговата дейност е под разпореждане на съда или е преустановил дейността си. д) е лишен от правото да упражнява определена професия или дейност съгласно законодателството на държавата, в която е извършено нарушението. е) при които лицата, посочени в чл.47, ал.4 от ЗОП, са свързани лица с Възложителя или със служители на ръководна длъжност в неговата организация; ж) които са сключили договор с лице по чл. 21 или чл. 22 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Предлагана цена с относителна тежест -60 %; Срок на изпълнение с относителна тежест - 30%; Гаранционен срок с относителна тежест - 10%;

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

07/04/2014 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Документацията за участие, образците и приложенията са достъпни на: www.silistra.bg. Списък на документите;Заверено копие от документа за регистрация или единен идентификационен код съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър, когато участникът е юридическо лице или едноличен търговец; когато участникът е физическо копие от документа за самоличност, лице, съгласно чл. 56, ал.1, т.1 от ЗОП; чуждестранните юридически лица или обединения на чуждестранни юридически лица, представят съответен еквивалентен документ, издаден от съдебен или административен орган в държавата, в която са установени, и в легализиран превод. Документът се представя и от подизпълнителите на участника, а в случай на обединение – от всички съдружници; Административни сведения за участника;Декларация за липсата на обстоятелства по чл.47, ал. 1, т.1 от ЗОП;Декларация по чл.56, ал.1, т. 8 от ЗОП за участие или неучастие на подизпълнител при изпълнение на обществената поръчка;Декларация за съгласие за участие, като подизпълнител;Декларация за оглед на обектите - непознаването на условията на обектите или документите за участие в обществената поръчка не може да бъде причина за отказ от сключване на договор от страна на участника, определен за изпълнител; Декларация по чл.56, ал. 1, т. 11 от ЗОП, че са спазени изискванията за закрила на заетостта, включително минимална цена на труда и условията на труд;Заверено копие от валидна застраховка за професионална отговорност на лицето, което ще осъществява строителството за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, съгласно чл.171, ал. 1 от ЗУТ;Заверено копие от Удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за обекти от четвърта категория и талон към него;Декларация – списък на техническия и изпълнителски състав. Участникът следва да разполага с Ръководен и технически персонал, притежаващ опит и квалификация, съответстващи на предмета на поръчката и да има на разположение за целия срок за изпълнение на СМР/СРР на обектите необходимият брой квалифицирани строителни работници, съобразно видовете работи по КСС. -технически ръководител на обектите - да има придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” в областта на строителството или строителен техник, или еквивалент. -минимум 1 бр. експерт по качеството. -минимум 1 бр. експерт - координатор по безопасност и здраве - притежаващ актуално удостоверение за Координатор по безопасност и здраве в строителството;Декларация за приемане на условията в проекта на договор;Техническо предложение, следва да съдържа предложение за гаранционен срок и срок за изпълнение на поръчката и срок на валидност на офертата; Ценово предложение.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

04/04/2014