Версия за печат

BG-Берковица

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

IV Основно училище /ОУ/ "Георги С. Раковски" гр. Берковица, кв. Раковица, ул. "Първи май" 38, За: Таня Йонова, България 3500, Берковица, Тел.: 00359 887264449, E-mail: iv_oy_berk@abv.bg, Факс: 00359 95381261

Интернет адрес/и:

Адрес на профила на купувача: www.berkovitsa.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

С тези правила се определят условията за провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка за приготвяне и доставка на храна за нуждите на учениците от Основно училище „Г.С.Раковски”-гр. Берковица, при условията и по реда на глава VIIIa от Закона за обществените поръчки по две обособени позиции: Обособена позиция 1: Доставка на готови ястия за обяд в индивидуални опаковки с прибори за еднократна употреба за хранене - кетъринг, на ученици, включени в целодневно обучение, от ОУ "Г.С.Раковски"-гр. Берковица, от собствен бюджет. Обособена позиция 2: Ежедневна доставка на закуски и/или плод, и/или мляко /чай/, включително млечно-кисели продукти за учениците от подготвителна група и от І до ІV клас във ОУ "Г.С.Раковски”-гр. Берковица;

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Обемът на доставките на храна за обяд и за закуска за учениците ще бъде в зависимост от нуждите на възложителя през периода на изпълнение на договора. Възложителят не поема задължение да заявява доставки на храна, в случай, че такава нужда не е конкретно възникнала. Изпълнителят по договора не може да претендира каквото и да било обезщетение за това, че не са му е възложени доставки. Общата прогнозна стойност за потенциалните поръчки за доставка на храна за времето за изпълнение на договора е в размер на 34 000 лева без ДДС за обяд и 19 000 лв за закуска, или обща прогнозна стойност по двете позиции - 53 000 BGN без ДДС.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

53000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. Берковица

NUTS:

BG312

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

2.1. В процедурата за възлагане на обществената поръчка може да участва всяко лице или обединение от лица, което отговаря на предварително обявените условия и притежава технически потенциал, ресурси и организационни възможности за срочно и качествено изпълнение на поръчката. 2.2. Не могат да подават оферта участници, при които лицата по чл. 47, ал. 4 от ЗОП са свързани лица с ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ или със служители на ръководна длъжност в неговата организация или които са сключили договор с лице по чл. 21 или 22 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси по смисъла на чл. 47, ал. 5 от ЗОП или са осъждани за престъпления посочени в чл.47, ал. 1, т. 1 от ЗОП, както и при наличие на обстоятелства по чл. 47, ал. 2 от ЗОП изисквани от възложителя. 2.3. В случай, че офертата е подадена от обединение, всеки участник в обединението трябва да отговаря самостоятелно на изискванията по т. 2.2. 3.1.. Предлаганата храна трябва да съответства на изискванията, посочени в настоящата документация и приложенията към нея, в проекто-договора и специалните изисквания, посочени в т. 3.2. и 3.3. от настоящите условия. 3.2. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: 3.2.1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока; 3.2.2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; 3.2.3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 3.2.4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; 3.2.5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните; 3.2.6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; 3.2.7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните. 3.2.8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. 3.2.9. Всеки обяд трябва да съдържа минимум две ястия: • - първо: мляко, супа или салата; - второ: основно ястие и хляб; или 3.3. Начин на извършване на доставките: Участникът, определен за изпълнител, трябва да приготвя и ежедневно да доставя поръчаните храни на следния адрес: ОУ «Г.С.Раковски», гр. Берковица, кв. «Раковица». По позиция 1: обедна храна между 11,30 до 12,00 часа; По позиция 2: закуска между 7:30 и 8:00 часа. 3.4. Храната се доставя в отговарящи на изискванията съдове, предварително опакована, като опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики. 5.1. Минимални изисквания за технически възможности. 5.1.1. Всеки един от участниците трябва да притежава минимум една собствена или наета база, регистрана като обект за приготвяне на храни съгласно чл. 12 на Закона за храните. 5.1.2. Всеки един от участниците следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, регистрирано в РЗИ или БАБХ. 5.2. За доказване на техническите възможности за изпълнение на поръчката всеки от участниците представя: 5.2.1. Документ за собственост или договор за наем за помещението, в което ще бъде приготвяна храната за учениците и Удостоверение за регистрация на хранителен обект по чл. 12 от Закона за храните. 5.2.2. Документ за собственост или договор за наем за МПС, чрез което ще се извършва доставката на приготвяната храна, и съответната регистрация за превоз нахрани.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

11. Оценката на офертите на допуснатите до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” по следната методика: 11.1. Цена – максимален брой точки - 60 При този показател се съпоставя сумата на предложените осреднени цени за един брой обяд или един брой закуска, съгласно Приложение № 2 и Приложение № 3. Участникът, предложил най-ниска сума получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската сума, предложена от участник и предложената от него сума, умножено по максималния брой точки за критерия. 11.2. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой 40 точки. По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия или закуски. За най-голям общ брой на предложените ястия се дават максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия към най-големия брой на предлаганите ястия, умножено по максималния брой точки за критерия. 11.3. Комплексната оценка се получава като сбор от точките, получени по подкритериите „най-ниска цена” и „разнообразие на предлаганата храна” Критерий Формула за изчисление Оценка по показателя Най-ниска цена Оц 1 = най-ниска цена х 60 цена на участника Разнообразие на предлаганата храна Оц 2 = брой ястия на участника х 40 най-голям брой ястия Комплексна оценка Оц 1 + Оц 2 = комлексна оценка

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

04/02/2014 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

В случай, че участникът участва като обединение, което не е регистрирано като самостоятелно юридическо лице, тогава участниците в обединението представят нотариално заверено споразумение. Споразумението трябва да съдържа клаузи, които гарантират, че всички членове на обединението са отговорни, заедно и поотделно, за изпълнението на договора; че се определя лице/лица, което/които представляват обединението и имат право да го задължават, да получават указания за и от името на всеки член на обединението; че всички членове на обединението са задължени да останат в него за целия период на изпълнение на договора. Споразумението следва да съдържа клаузи, от които да е видно какво е разпределението на дейностите на отделните съдружници, с ясно и конкретно посочване на дейностите, които всеки от тях ще изпълнява в рамките на договора за обществената поръчка. В процедура за възлагане на обществена поръчка едно физическо или юридическо лице може да участва само в едно обединение.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

04/02/2014