ВЪЗЛОЖИТЕЛ:
ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:
КРАТКО ОПИСАНИЕ:
Доставка на закуска и/или плод за подпомагане храненето на децата от ПГ и учениците от I - IV клас за календарната 2014г.
КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):
15813000, 15811511, 15821000, 03220000, 03222200
Описание:
Хранителни продукти, използвани за закуска
Приготвени сандвичи
Хлебни и сладкарски печени продукти
Зеленчуци, плодове и черупкови плодове
Цитрусови плодове
КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:
Прогнозното количество необходими закуски е 622, съобразено с броя на децата в подготвителните групи и учениците от І-ІV клас, като доставката е пет пъти седмично. Прогнозният брой учебни дни е 154, а прогнозната стойност на поръчката е 56126 лв. с включен ДДС. Посоченият по-горе брой ученици е ориентировъчен, като точното количество закуски, които следва да се доставят ще се определя според реалното присъствие на учениците на учебни занятия в писмена заявка на възложителя до изпълнителя на договора.
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:
МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
Основно училище "П.Р.Славейков", град Варна, бул. "Вл.Варненчик" 80
NUTS:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
Изисквания към доставените закуски:
1.Закуските трябва да са висококачествени, пълноценни и безопастни като отговарят на всички изисквания на национолното и европейското законодателство.
2.Да се приготвят в обекти регистрирани по чл.12 от Закона за храните, за храните предмет на поръчката.
3.Да са приготвени от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове.
4.Доставените закуски следва да бъдат приготвени съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство "Техника", 2012г., одобрен с писмо №74-01-73/29.06.2012г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците.
5.Закуските да се приготвят, съгласно изискванията на Наредба №9/16.09.2011г. на Министерството на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопастността и качеството на храните, предлагани ДЗ и училищата.
6.Закуските да отговарят на Наредба №37/21.07.2009г. на Министерството на здравеопазването за здравословно хранене на учениците.
7.Всяка партида храна да се придружава от документ, удостоверяващ произхода на храната и документ за качество и безопастност.
8.Закуските да се доставят пакетирани индивидуално за всеки ученик, като опаковката следва да предпазва продукта от външно замрърсяване и да не променя органолептичните му характеристики.
9.Закуските трябва да се приготвят в деня на доставката, а плодовете да са банан, мандарина, портокал или ябълка.
10.Фирмата да бъде с опит в сферата на ученическото хранене, да има регистрирани обекти за производство и търговия с храни по Закона за храните и при приготвянето на храните да се спазва и Наредба № 37 от 21.07.2009г. за здравословно хранене на учениците.
11.Да разполага с квалифициран персонал, включително и такъв отговарящ за контрол на качеството.
12.Да разполага със собствени или наети МПС-отговорящи на санитарно-хигиенните изисквания за транспорт на хранителни продукти, с които ще се изпълняват доставките на храните предмет на поръчката.
13.Да притежава удостоверения за регистриране на транспортните средства, с които ще се извършват доставките на храните, предмет на поръчката, издадени от Областната дирекция за безопастност на храните.
14.Разходите по транспорт, опаковка и риска от погиването до мястото на доставка на готовите закуски са за сметка на изпълнителя.
КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:
Икономически най-изгодна оферта
ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:
1.Цената на една закуска при изрично посочване на точното количество (грам)-60 точки.
2.Разнообразие и енергийност на предложената храна (представя се каталог на асортимента)-25 точки.
3.Качество на предлаганите закуски (доказва се със сертификати, референции и други)-15 точки.
СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Кандидатите следва да подадат следните документи:
1.ЕИК съгласно гл.23 от ЗТР.
2.Декларации за липса на обстоятелства по чл. 47, ал. 1, т. 1 и ал. 5 от ЗОП.
3.Презентация на кандидата.
4.Примерно седмично меню.
5.Удостоверение за регистрация на обект за производство на храни, издадено от БАБХ.
6.Удостоверение за регистрация на МПС по ЗХ и други документи, доказващи възможностите на участника.
7. Ценова оферта. Офертата трябва да съдържа срок на валидност, като той не може да е по-кратък от 3 месеца от крайния срок за подаване на офертите. Офертата се представя в запечатан непрозрачен плик от участника или от упълномощен от него представител лично или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка. Върху плика участникът посочва предмета на пръчката "Доставка на закуска и/или плод за подпомагане храненето на учениците от ПГ и I - IV клас", адрес за кореспонденция, телефон, по възможност факс и електронен адрес.
До участие в процедурата се допускат български и чуждестранни юридически лица, включително техните обединения, които имат опит в извършването на подобна дейност. При непредставяне на документ, посочен в настоящата документация комисията отстранява участника от участие в процедурата. По свое желание кандидатът може да представи и други документи, извън задължително изискваните в настоящата документация, като за тях се изготвя отделен списък към офертата.
СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА: