Версия за печат

BG-Белослав

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

СОУ "Св.св. Кирил и Методий", ул. "Трети март" 62, За: Веска Чернева Вълканова -Данева, Станка Иванова Янчева, България 9178, Белослав, Тел.: 05112 2412, E-mail: soubeloslav@abv.bg, Факс: 05112 2179

Място/места за контакт: Белослав, обл. Варна, ул. "Трети март" 62

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http//soubeloslav.com.

Адрес на профила на купувача: http//soubeloslav.com.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

ДОСТАВКА НА ХРАНА ЗА НУЖДИТЕ НА СОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, ГРАД Белослав, обл. Варна с две обособени позиции: 1.Първа обособена позиция: Обяди за учениците, попадащи в обхвата на целодневната организация на учебния ден по Проект BG051РО001-3.1.06. " Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес"; 2. Втора обособена позиция: ”Ежедневна доставка на закуска/напитка и/или плод за ученици І-ІV клас,попадащи в обхвата на ПМС 308 /2010 г.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000, 15800000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти
Различни хранителни продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Обяди - за 170 дни, при среднодневен брой - 100. Закуски - за 160 дни, при среднодневен брой - 210.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

52217 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Град Белослав, обл. Варна и базата на производителя

NUTS:

BG331

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Предлаганата храна трябва да съответства на изискванията, посочени в настоящата документация и приложенията към нея, в проекто-договора и специалните изисквания, посочени в т. 3.2. и 3.3. от настоящите условия. 3.2. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания: 3.2.1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока; 3.2.2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните; 3.2.3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове; 3.2.4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; 3.2.5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; 3.2.6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; 3.2.7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните. 3.2.8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. 3.2.9. Всеки обяд трябва да съдържа минимум три ястия: - първо: супа или салата; - второ: основно ястие и хляб; - трето: десерт. 3.2.9. Всяка закуска трябва да съдържа печива или сандвичи и топла напитка. 3.3. Доставки. Участникът, определен за изпълнител, трябва да приготвя и ежедневно доставя обедна храна на следния адрес: град Белослав, община Белослав, ул. «Трети март» 62, СОУ «Св.св. Кирил и Методий», ученически стол между 11,00 и 12,30 часа и закуски на същия адрес между 7.00 и 7.30 часа. 3.4. Когато храната се доставя предварително опакована, то опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя органолептичните му характеристики. 3.5. Когато храната се доставя за разпределяне на място, то тя се пренася в термофорни кутии/съдове, запазващи нейните органолептични качества и се доставя до съответното помощно помещение за ученическо столово хранене, където се разпределя в посуда на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ .

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Оценката на офертите на допуснатите до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” при следните показатели: 14.1. 2. Цена – максимален брой точки - 80.; При този показател се съпоставя сумата на предложените цени за един брой обяд или един брой закуска, съгласно Приложение № 2. Участникът, предложил най-ниска сума получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската сума, предложена от участник и предложената от него сума, умножено по максималния брой точки за критерия. 14.1. 3. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой 20 точки. По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия или закуск . За най-голям общ брой на предложените ястия се дават максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия към най-големия брой на предлаганите ястия, умножено по максималния брой точки за критерия. 14.2. Комплексната оценка се получава като сбор от точките, получени по подкритериите „най-ниска цена” и „разнообразие на предлаганата храна”, по следната таблица: 14. 1. Оценката на офертите на допуснатите до участие в процедурата ще се извърши по основен критерий „икономически най-изгодна оферта” при следните показатели: 14.1. 2. Цена – максимален брой точки - 80.; При този показател се съпоставя сумата на предложените цени за един брой обяд или един брой закуска, съгласно Приложение № 2. Участникът, предложил най-ниска сума получава максималния брой точки, а всеки следващ – съответния брой точки, получени от съотношението между най-ниската сума, предложена от участник и предложената от него сума, умножено по максималния брой точки за критерия. 14.1. 3. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой 20 точки. По този критерий предложенията се оценяват по броя на предложените ястия или закуск . За най-голям общ брой на предложените ястия се дават максималният брой точки. За всяко следващо предложение оценката се получава като съотношение на предлагания от участника брой ястия към най-големия брой на предлаганите ястия, умножено по максималния брой точки за критерия. 14.2. Комплексната оценка се получава като сбор от точките, получени по подкритериите „най-ниска цена” и „разнообразие на предлаганата храна”, по следната таблица:

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

10/09/2013 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

http//soubeloslav.com

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

10/09/2013