Версия за печат

BG-Карнобат

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

община Карнобат, бул. "България" № 12, За: Маргарита Георгиева; Петко Петков, Република България 8400, Карнобат, Тел.: 0559 29126; 0559 29147, E-mail: karnobat@mail.bg, Факс: 0559 27165; 0559 27147

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http: // karnobat.acstre.com.

Адрес на профила на купувача: http: // karnobat.acstre.com.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Оценяване на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите по проект: „Реставрация, консервация и експониране на крепост Маркели и изграждане на техническа инфраструктура към нея. Развитие на туристическа атракция „Средновековен парк Маркели”. Съгласно Закона за устройство на територията, всички части на инвестиционните проекти, които са основание за издаване на разрешение за строеж, се оценяват за съответствието им със съществените изисквания към строежите. Оценяването на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите по проект: „Реставрация, консервация и експониране на крепост Маркели и изграждане на техническа инфраструктура към нея. Развитие на туристическа атракция „Средновековен парк Маркели” обхваща проверка за съответствие със: 1. правилата и нормативите за устройство на територията; 2. изискванията по чл. 169, ал. 1 и 2; 3. взаимната съгласуваност между частите на проекта; 4. пълнотата и структурното съответствие на инженерните изчисления; 5. изискванията за устройство, безопасна експлоатация и технически надзор на съоръжения с повишена опасност, ако в обекта има такива; 6. други специфични изисквания към определени видове строежи съгласно нормативен акт, ако за обекта има такива; 7. изискванията на влезли в сила административни актове, които в зависимост от вида и големината на строежа са необходимо условие за разрешаване на строителството по Закона за културното наследство или друг специален закон, както и отразяване на мерките и условията от тези актове в проекта; Оценката за съответствие да се извърши като комплексен доклад, съставен от регистрирана фирма - консултант, несвързана с проектанта. Стойността на строежа, за който ще се извърши оценка на съответствието със съществените изисквания към строежите е 1 757 607,93 лв. без включен ДДС. За обект: "Реставрация, консервация и експониране на Крепостта "Маркели" има издадено разрешение за строеж, с което той е определен за строеж ІІІ категория. Инвестиционният проект включва следните части: Архитектурна, Геодезия, Електро, Озеленяване, Геодезия и Пътна за подобект: път и паркинг. За част Консервация, реставрация и експониране на археологическа крепост Маркели няма издадено разрешение за строеж.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

71530000

Описание:

Строителни консултантски услуги


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Оценяването на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите по проект: „Реставрация, консервация и експониране на крепост Маркели и изграждане на техническа инфраструктура към нея. Развитие на туристическа атракция „Средновековен парк Маркели” обхваща проверка за съответствие със: 1. правилата и нормативите за устройство на територията; 2. изискванията по чл. 169, ал. 1 и 2; 3. взаимната съгласуваност между частите на проекта; 4. пълнотата и структурното съответствие на инженерните изчисления; 5. изискванията за устройство, безопасна експлоатация и технически надзор на съоръжения с повишена опасност, ако в обекта има такива; 6. други специфични изисквания към определени видове строежи съгласно нормативен акт, ако за обекта има такива; 7. изискванията на влезли в сила административни актове, които в зависимост от вида и големината на строежа са необходимо условие за разрешаване на строителството по Закона за културното наследство или друг специален закон, както и отразяване на мерките и условията от тези актове в проекта.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

8000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

крепост „Маркели”, община Карнобат

NUTS:

BG34

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изисквания за икономическо и финансово състояние: а)заверено копие на „Застраховка за професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ; чуждестранните участници представят документ, доказващ наличие на еквивалентна застраховка; б) декларация, подписана от представляващия участника, с която се задължава да осигури „Застраховка за професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за целия срок на договора, в свободен текст. Изисквания за технически възможности и квалификация към участниците: а)заверено копие на валиден лиценз за извършване на дейностите, съгласно Наредбата за условията и реда за издаване на лицензи на консултанти за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, приета с ПМС № 247 от 31.10.2003 г., съгласно чл. 166 от ЗУТ; б) декларация, съдържаща списък на договорите, с предмет сходен с предмета на поръчката през 2009, 2010 и 2011 г., придружени от препоръки за добро изпълнение; в препоръките да са посочени стойността, датата и предмета и дали е изпълнено професионално и в съответствие с нормативните изисквания; в декларацията да бъдат посочени лица за контакти, телефон и адрес, от които възложителят може да получи допълнителна информация. Участникът да е изпълнил през предходните три години (2009, 2010 и 2011 г.) минимум два договора за оценка съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите. в) списък на правоспособните технически лица, които ще участват в непосредственото изпълнение на поръчката, с приложени документи за образование, квалификация, трудов/граждански договор – заверени копия; Съгласно чл. 166, ал. 8 от ЗУТ за обекти - недвижими културни ценности, консултантската дейност се извършва с участието на лица, включени в регистъра по чл. 165 от Закона за културното наследство; Срок за изпълнение - до 20 работни дни от датата на подписване на договор; Срок за валидност на офертата - не по - малко от 60 календарни дни от датата на получаване на офертата. Гаранция за изпълнение на договора - 3 (три) % от стойността на договора.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

26/11/2012 12:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Допълнителна информация и документи, свързани с поръчката са предоставени на Интернет адреса, посочен в публичната покана. І.Изисквания към участниците: Офертата се представя в Център за административно-информационно обслужване и местни приходи (ЦАИОМП) при община Карнобат в срок до 12,00 часа на 26.11.2012 г., в непрозрачен, запечатан плик, с посочен адрес за кореспонденция и по възможност телефон, факс и електронен адрес. Адрес: община Карнобат, Център за административно-информационно обслужване и местни приходи, бул. „България” № 11, гр. Карнобат, п. код 8400 За участие в процедура по чл. 14, ал. 4, т. 2 от ЗОП с предмет: „Оценяване на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите по проект: „Реставрация, консервация и експониране на крепост Маркели и изграждане на техническа инфраструктура към нея. Развитие на туристическа атракция „Средновековен парк Маркели”. Представената оферта трябва да съдържа: 1.Административни сведения за участника. 2. Регистрационни документи на участника: единен идентификационен код съгласно чл. 23 от Закона за търговския регистър – заверено копие. 3.Декларации за липсата на обстоятелствата по чл.47, ал.1, ал. 2 и ал. 5 от ЗОП. 4.Заверено копие на „Застраховка за професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ. 5.Заверено копие на валиден лиценз за извършване на дейностите, съгласно Наредбата за условията и реда за издаване на лицензи на консултанти за оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор, приета с ПМС № 247 от 31.10.2003 г., съгласно чл. 166 от ЗУТ. 6.Декларация, подписана от представляващия участника, с която се задължава да осигури „Застраховка за професионална отговорност” по чл. 171 от ЗУТ за целия срок на договора, в свободен текст. 7.Декларация, съдържаща списък на договорите, с предмет сходен с предмета на поръчката през 2009, 2010 и 2011 г., придружени от препоръки за добро изпълнение; в препоръките да са посочени стойността, датата и предмета и дали е изпълнено професионално и в съответствие с нормативните изисквания; в декларацията да бъдат посочени лица за контакти, телефон и адрес, от които възложителят може да получи допълнителна информация. 8. Списък на правоспособните технически лица, които ще участват в непосредственото изпълнение на поръчката, с приложени документи за образование, квалификация, трудов/граждански договор – заверени копия; Съгласно чл. 166, ал. 8 от ЗУТ за обекти - недвижими културни ценности, консултантската дейност се извършва с участието на лица, включени в регистъра по чл. 165 от Закона за културното наследство; 9.Оферта за изпълнение, включваща: цена за изпълнение на поръчката, без включен ДДС, срок за изпълнение на поръчката, срок на валидност на офертата - не по-малко от 60 (шестдесет) календарни дни, включително от крайния срок за получаване на офертите.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

26/11/2012