Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Столична община, ул. "Московска" № 33, За: Теодора Кирова, България 1000, София, Тел.: 02 9377545, E-mail: tkirova@sofia.bg, Факс: 02 9377312

Място/места за контакт: Дирекция "Обществени поръчки и концесии", ул. "Париж" № 3

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.sofia.bg.

Адрес на профила на купувача: http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=12.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

"Организиране на системата за разделно събиране, приемане за последващо третиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата на територията на Столична община"

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

90520000

Описание:

Услуги, свързани с радиоактивни, токсични, медицински и опасни отпадъци


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Основни групи отпадъци от общия поток битови отпадъци: - Живак и живакосъдържащи уреди (с изключение на луминисцентни лампи); - Лаково-бояджийски - емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.; - Домакински препарати и химикали - почистваци препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; - Фармацефтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност; - Мастила, замърсени опаковки и др.; - Други видове опасни отпадъци, изхвърлени в съдове за битови отпадъци или на територията общинска собственост, чийто състав, количество и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда, и при третирането, на които следва да се прилагат по-строги хигиенни изисквания (в случаите на нустановен, неизвестен причинител).

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

50000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Територията на Столична община

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Специфични изисквания: 1. Изпълнителят приема опасните отпадъци от домакинствата, обект на настоящата поръчка като организира посещение на място, осигурява транспорт и опаковка за безопасното транспортиране на отпадъците в съответствие с международните правни актове за превоз на опасни товари, ратифицирани от Република Балгария със закон. 2. Изпълнителят организира кол-център за приемане на заявки от гражданите – един телефонен номер и един оператор. 3. Извозването на отпадъците се извършва след подписване на приемо-предавателени протоколи, в които се посочват имената и адреса на лицето, предаващо отпадъците, както и вида и количествата на предадените отпадъци. 4. Изпълнителят осигурява транспортиране на отпасните отпадъци, в случаите на неизвестен причинител, при наличие на информация за състава на отпадъците, в срок от двадесет и четири часа (в работни дни) след подаване на заявка от Столичен инспекторат. 5. Цената, за извозване на отпадъците се калкулира на база килограм отпадък, в български лева без ДДС. 6. Изпълнителят трябва да притежава валидно разрешение за извършване на дейностите по събиране, транспортиране, оползотворяване и/или обезвреждане на отпадъци, включително предварително третиране преди оползотворяване и/или обезвреждане, издадено по реда на чл.67 от Закона за управление на отпадъците, което да обхваща всички кодове на отпадъци, обект на настоящата поръчка. 7. Изпълнителят трябва да провежда информационни разяснителни кампании за популяризиране на организираната система – брошури и прес-съобщения. Информационно-разяснителните кампании се извършват съвместно с Възложителя. Брошурите следва да са с формат А4, двустранни, прегънат на три, цветни. Изпълнителят следва да изготви и електронен вариант на брошурата, която ще бъде качена на интернет страницата на Столична община; Столичен инспекторат и др. Основната информация и снимковия материал ще бъде предоставен от Възложителя. Прес-съобщенията ще бъдат публикувани в сайтовете посочени от Възложителя като се съгласуват преди публикуването с Възложителя.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Предложената най-ниска цена за съответната дейност, получава максималния брой точки, посочени в Приложение № 1. Точките на предложените от другите участници цени се изчисляват по формулата: С1 = (Смин.n * Xi) / С Смин е стойността на най – ниската предложена цена за съответната дейност (без ДДС); С е стойността на съответната дейност, която се оценява от съответното ценово предложение (без ДДС). Xi- посочените в Приложение № 1 точки за съответния вид дейности. Оценката на участника за - С 1 се определя като се сумират получените точки за отделните видове дейности.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

12/11/2012 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всяка оферта трябва да съдържа: 1. Администратични сведения - Образец №1. 2. Ценово предложение -Образец №2. 3. Изпълнителят трябва да представи валидно разрешение за извършване на дейностите по събиране, транспортиране, оползотворяване и/или обезвреждане на отпадъци, включително предварително третиране преди оползотворяване и/или обезвреждане, издадено по реда на чл.67 от Закона за управление на отпадъците, което да обхваща всички кодове на отпадъци, обект на настоящата поръчка. ВСЕКИ ЕДИН ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ОФЕРТАТА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ОТ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯ УЧАСТНИКА ИЛИ УПЪЛНОМОЩЕНО ОТ НЕГО ЛИЦЕ. Oбразците са публикувани на интернет адреса на Столична община www.sofia.bg (в секцията Електронна община, "Профил на купувача" http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=12). Офертите за участие се подават в запечатан непрозрачен плик на ул. „Московска” №33, фронт-офис. При подписване на договора, задължително се представя свидетелство за съдимост, декларация по чл.47, ал.5 и документ за гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора в една от следните форми: - банкова гаранция или - парична сума, внесена по банков път на името на Столична община, Дирекция “Финанси” по една от следните сметки: Сметка в лв (BGN) IBAN: BG 72 SOMB 9130 33 33008301 BIC Code: SOMBBGSF Наименование на банката: Общинска банка, клон Врабча, ул. ''Врабча'' № 6.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

07/11/2012