ВЪЗЛОЖИТЕЛ:
Средно общообразователно училище "Св.св. Кирил и Методий", ул. "Трети март" 62, За: Веска Чернева Вълканова -Данева, България 9178, Белослав, Тел.: 05112 2179, E-mail: soubeloslav@abv.bg, Факс: 05112 2179
Място/места за контакт: ул. "Трети март" 62
Интернет адрес/и:
Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.soubeloslav.com.
Адрес на профила на купувача: www.soubeloslav.com.
ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:
КРАТКО ОПИСАНИЕ:
ДОСТАВКА НА ХРАНА ЗА НУЖДИТЕ НА СОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, ГРАД Белослав, обл. Варна с две обособени позиции:
1.Първа обособена позиция: Обяди за учениците, попадащи в обхвата на целодневната организация на учебния ден по Проект BG051РО001-3.1.06. " Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес";
2. Втора обособена позиция: ”Ежедневна доставка на закуска/напитка и/или плод за ученици І-ІV клас,попадащи в обхвата на ПМС 308 /2010 г.
КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):
15800000
Описание:
Различни хранителни продукти
КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:
Обяди - за 146 дни, при среднодневен брой 90; Закуски - за 146 дни при среднодневен брой 190.
ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:
МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
град Белослав, обл. Варна и базата на производителя
NUTS:
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:
3.2. Доставяната храна трябва да отговаря на следните изисквания:
3.2.1. Да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока;
3.2.2. Да се приготвя в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните;
3.2.3. Да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните и свързаните с него подзаконови нормативни актове;
3.2.4. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците;
3.2.5. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата;
3.2.6. Да отговаря на изискванията, посочени в Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването;
3.2.7. Да отговаря на изискванията на Наредба № 5 за хигиената на храните от 25.05.2006 на Министерство на земеделието и храните.
3.2.8. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците.
3.2.9. Всеки обяд трябва да съдържа минимум три ястия:
- първо: супа или салата;
- второ: основно ястие и хляб;
- трето: десерт.
3.2.9. Всяка закуска трябва да съдържа печива или сандвичи и топла напитка.
КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:
Икономически най-изгодна оферта
ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:
1. Цена – максимален брой точки - 80.;
2. Разнообразие на предлаганата храна – максимален брой 20 точки.
Методиката е подробно описана в документацията към публичната покана.
СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:
ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
град Белослав, община Белослав, ул. "Трети март" 62, стая №6 - ЗАС или на адрес www.soubeloslav,com
СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА: