Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Министерство на образованието, младежта и науката, бул. "Княз Дондуков" № 2А, За: Лора Конова; Бистра Липовска, Република България 1000, София, Тел.: 02 9217545; 02 9217636, E-mail: l.pavlova@mon.bg, Факс: 02 9217681

Място/места за контакт: проект "Наука и бизнес"

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.mon.bg.

Адрес на профила на купувача: http://mon.bg/left_menu/contracts/.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Целта на поръчката е Разработване на методология за кариерно развитие на млади учени за професионална реализация /краткосрочна или постоянна/ в практиката и науката.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

73210000

Описание:

Консултантски услуги, свързани с научни изследвания


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Необходимо е да се изготви един брой методология.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

50000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Министерство на образованието, младежта и науката, с адрес гр. гр. София, бул. "Княз Дондуков" № 2 А

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изискванията са подробно описани в документацията за участие, която е налична на интернет сайта на Министерство на образованието, младежта и науката.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Качество на предложената концепция за методология – относителна тежест 60 %; Предлагана обща цена – относителна тежест 40 %.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

27/08/2012 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

За да се постигне повишаване мотивацията на младите хора за професионално развитие в научния сектор у нас, трябва да се предложи пакет от мерки, които да са организирани в общ методологически модел, целеположен в кариерното развитие на младите учени за професионална реализация (краткосрочна или постоянна) в практиката и науката. От изпълнителя на настоящата обществена поръчка се изисква да изготви такава методология за кариерно развитие на младите учени в България, която да съдържа предложения за ефективни мерки с ясно разписване на тези, които са адресирани до Министерство на образованието, младежта и науката. С оглед на търсената ефективност и пряка обществена полза от въвеждането на тези мерки в действие следва опитът за реформиране на настоящия кариерен модел в науката у нас да се ръководи от споменатите по-горе актуални обстоятелства и причини, довели до тях. Затова общите мерки, заложени в новия модел на кариерно развитие на младите учени за професионална реализация в практиката и науката, трябва да са в следните насоки: • привличане на младите учени (постдокторанти, докторанти и специализанти) в България към научно-изследователска дейност; • насърчаване работата на младите учени (специализанти, докторанти и постдокторанти) в България в областта на научно-приложните изследвания; • задържане на младите българи в кариерната пътека на науката с възможност за професионално развитие както в хоризонтален, така и във вертикален план. Стимулирането на младите хора в България към избор на научна кариера следва да се осъществи чрез прилагане на конкретни мерки, извлечени от каузалните предпоставки на академичната ситуация в момента. От изпълнителя на настоящата поръчка се изисква да представи адекватен набор от конкретни мерки, представляващи основна структурна част от методологията за кариерно развитие на млади учени за професионална реализация в практиката и науката, организирани в следните насоки: • повишаване социално-икономическия статус на учените; • повишаване атрактивността на условията за научна дейност; • оптимизиране на процедурата за кариерно израстване в академичната йерархия; • подобряване публичния образ на учените в масовото съзнание на българската аудитория.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

27/08/2012