Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Столична община, ул. "Московска" №33, За: Таня Кирилова, София, Тел.: 02 9377311, E-mail: tkirilova@sofia.bg, Факс: 02 9377467

Място/места за контакт: Дирекция "Обществени поръчки и концесии", ул. "Париж" №3

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.sofia.bg.

Адрес на профила на купувача: www.sofia.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Избор на външен изпълнител относно изпълнението на работен пакет 3 от проект R4R по проект "Политики в областта на рециклирането на отпадъците , прилагани в страните-членки на ЕС" по Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IV C на ЕС Описание - във връзка с одобрен проект „Политики в областта на рециклирането на отпадъци, прилагани в страните-членки на ЕС” (R4R-Regions for Recycling) по Програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IV C на ЕС, е необходимо да бъде проведена процедура за избор на изпълнител, който да участва в: обмяната на опит между партньорите по проекта с цел идентифициране и анализ на добрите практики от страните на ЕС в сферата на рециклиране на отпадъци; проучване на регионалните и националните политики в страните на ЕС за рециклиране на отпадъци; изготвяне на доклади за проучените добри практики; събиране и предоставяне на информация за добри практики на територията на Столична община във връзка с предмета на настоящата поръчка; изготвяне на индикатори за оценка на политиките и добрите практики; изготвяне на единна методология за оценка на ефективността на политиките и добрите практики; участие в семинари, работни срещи, работни визити и посещения на място, с цел идентификация на добрите практики и проучване на регионалните политики; подготвяне на прeзентации и доклади, с цел представяне на Столична община на мeждународни форуми и срещи; участие в срещи и обучения в страната и в чужбина.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

79400000

Описание:

Консултантски услуги по управление и стопанска дейност и свързаните с тях услуги


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Основните задачи на изпълнителя включват: - проучване на регионалните/локалните политики, стратегии и програми в сферата на рециклиране на отпадъци; - идентификация на добри практики, в следствие на проучването на политиките, събиране и проучване на най-малко 50 добри практики. Представяне на добри практики от територията на СО. Докладването им в стандартен формат, зададен от водещия партньор; - оценка на добрите практики чрез подходящ набор от индикатори; - предложения за подобряване на местните политики и планове за превенция образуването на отпадъци; - провеждане но обучения за персонала на възложителя; - участие в експертната група по проекта; - подготовка на презентации; - подготовка на материали за публикация на сайта на проекта; - участие в семинари, работни посещения и конференция в гр. Атина, Република Гърция; Оденсе, Германия; Талин, Естония; Грац, Австрия; Брюксел, Белгия. - подготовка и участие в конференциите и работните срещи в София; - активно включва и участие при подготовката на финалната конференция по проекта, която ще се проведе в гр. София; - проучване и правен анализ на екологичното законодателство у нас в сферата на рециклеране на отпадъци; - проучване и правен анализ на нормативната уредба/законови и подзаконови нормативни актове/, която регулира рециклиране на отпадъци на територията на Столична община; - идентифициране на добрите практики на СО; - извършване на консултации; - участие в семинари, работни посещения и конференция в гр. Атина, Република Гърция; Оденсе, Германия; Талин, Естония; Грац, Австрия; Брюксел, Белгия. Процедурата има за цел да се удовлетворят потребностите от идентифицирането и проучването на 50 добри практики в ЕС за рециклиране на отпадъци. Изготвяне на доклади за проучените практики на български и английски език. Проучването на регионалните политики в сферата на рециклиране на отпадъци на градовете партньори на български и английски език. Изготвяне на индикатори и единна методология за оценката им на български и английски език. Изготвяне на резюмета от проучването на български и английски език.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

60000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. София

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1.Минимални изисквания за икономическо и финансово състояние: 1.1.Всеки участник трябва да има оборот не по-малко от 120 000 лв. сумарно за последните три години (2009, 2010 и 2011) 2. Изисквания за технически възможности и професионална квалификация: 2.1.Всеки участник трябва да е участвал в изпълнението на поне 2 проекта в сферата на управлението на отпадъци през последните три години, считано до крайния срок за подаване на оферти. 2.2. Всеки участник трябва да разполага с екип от експерти, който включва минимум: 1. Ръководител на проекта – експерт с висше образование – екология, биология, право (с опит в екологичното законодателство), който да е участвал/изпълнил поне един договор/проект/поръчка в сферата на проучването, анализирането и/или изготвянето на национални и/или регионални документи в областта на управление на отпадъците. 2. Експерт рециклиране на отпадъци - висше образование – екология или биология с професионален опит в областта на рециклирането на отпадъци минимум 5 години 3. Технически персонал – един асистент, който да отговаря за комуникацията между Възложителя и Изпълнителя, да участва по време на срещите, да изготвя протоколи от проведени срещи, доклади от проучвания и посещения на място. Да разпространява материалите, подготвени от ръководителя и експерта по проекта 4. Наличие на минимум едно лице в екипа на учасника, което владее отлично английски език Срок на договора - до 31.12.2014

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

20/08/2012 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всяка оферта трябва да съдържа: 1. Списък на документите в офертата 2. Администратични сведения - Образец №1 3. Отчет за приходите и разходите за последните три години 4. Списък на основните договори (с посочени дата, стойност, възложител), с приложени минимум две референции към два от договорите в списъка 5. Списък на ключовите експерти в екипа на участника, с приложени за всеки експерт: •автобиография; •копие от диплома за завършено образование; •копие от документи доказващи изискуемия професионален опит: трудова/служебна книжка, договори, длъжностни характеристики, заповеди за сформиране на екипи и др.; •копие от дипломи/сертификати за владеене на език; 6.Ценово предложение - Образец №2 7. Предложение за изпълнение на поръчката Когато участникът в процедурата е чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, всички документи на езици, различни от български, се представят и в превод на български език. ВСЕКИ ЕДИН ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ОФЕРТАТА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ОТ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯ УЧАСТНИКА ИЛИ УПЪЛНОМОЩЕНО ОТ НЕГО ЛИЦЕ. Oбразци №1 и №2 са публикувани на интернет адреса на Столична община www.sofia.bg (в секцията Електронна община, "Обществени поръчки и съобщения") Офертите за участие се подават в запечатан непрозрачен плик на ул. „Московска” №33, фронт-офис. При подписване на договора, задължително се представя свидетелство за съдимост, декларация по чл.47, ал.5, документ за регистрация на участника, съгласно изискванията на националното му законодателство и документ за гаранция за изпълнение в размер на 2% от стойността на договора в една от следните форми: - банкова гаранция или - парична сума, внесена по банков път на името на Столична община, Дирекция “Финанси” по една от следните сметки: Сметка в лв (BGN) IBAN: BG 72 SOMB 9130 33 33008301 BIC Code: SOMBBGSF Наименование на банката: Общинска банка, клон Врабча, ул. ''Врабча'' № 6. Прогнозната стойност е с включен ДДС.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

20/08/2012