Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Столична община, ул. Московска №33, За: Таня Кирилова, България 1000, София, Тел.: 02 9377311, E-mail: tkirilova@sofia.bg, Факс: 02 9809866

Място/места за контакт: Дирекция " Обществени поръчки и концесии"

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.sofia.bg.

Адрес на профила на купувача: www.sofia.bg.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

"Проучване и събиране на данни за програми и инструменти за финансиране на иновации в публичния сектор", съгласно Компонент 3 по проект "Комплексни предизвикателства, иновативни градове" (COMPLEX CHALLENGES, INNOVATIVE CITIES - CCIC), по програма INTERREG IV C на ЕС. За целите на проект CCIC, финансиран по програма INTERREG IVC на ЕС и МРРБ, е необходимо да се изберат шест кореспондента от държави извън партньорския консорциум на проекта, които са утвърдени иновационни лидери или иновационни последователи и притежават познания в сферата на публичните иновации и тяхната оценка. Съгласно одобрената апликационна форма на проект CCIC, като такива страни са определени: Белгия, Германия, Дания, Ирландия, Норвегия и Франция. Кореспондентите ще предоставят данни за програми и инструменти за финансиране на иновации в публичния сектор в съответната страна. Всеки от тях ще идентифицира, ще проучи и ще изготви информация за добри практики в областта на публичните иновации, които се прилагат в техните държави, в четирите тематични области на проект CCIC („Иновативни финансови инструменти”, „Обществени поръчки и иновации”, „Публични предприятия и иновации”, „Включване на гражданското общество в процеса на реализиране на публични иновации”), както и за местните/регионалните пречки за иновациите в публичната сфера.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

79400000

Описание:

Консултантски услуги по управление и стопанска дейност и свързаните с тях услуги


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

За всека една от държавите: изготвяне на доклад, включващ 6 добри практики по четирите тематични области на проект CCIC („Иновативни финансови инструменти”, „Обществени поръчки и иновации”, „Публични предприятия и иновации”, „Включване на гражданското общество в процеса на реализиране на публични иновации”), като по всяка тема трябва да представят най-малко една добра практика. Докладът трябва да включва и информация относно местните/регионалните пречки за иновациите в публичната сфера.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

20000 EUR

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

гр. София

NUTS:

BG411

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1. Основни задачи на всеки кореспондент: - Проучване и събиране на данни за програми и инструменти за финансиране на иновации в публичния сектор, които действат от 2007 г. до настоящия момент, или които са приключили след 2007 г. и са били с продължителност най-малко 3 години; - Изготвяне на доклад, включващ 6 добри практики по четирите тематични области на проект CCIC („Иновативни финансови инструменти”, „Обществени поръчки и иновации”, „Публични предприятия и иновации”, „Включване на гражданското общество в процеса на реализиране на публични иновации”), като по всяка тема трябва да представят най-малко една добра практика. Докладът трябва да включва и информация относно местните/регионалните пречки за иновациите в публичната сфера. - Да предложи организиране на едно двудневно обучително посещение за 25 представители на партньорите по проект CCIC в страната на един от кореспондентите. Всеки кореспондент да предложи цена за своя труд по организацията на събитието. Разходите за зала, кетъринг и други необходими дейности се поемат от лидера на Компонент 3 (Община Юваскюла, Финландия). Конкретната държава за осъществяване на това посещение ще бъде определена след финализиране на избора на всички кореспонденти. 2. Същност на дейността на националните кореспонденти: - Изготвяне на обзор (1-2 стр.), който да включва: един абзац върху историята и управлението на страната/региона; един параграф върху иновациите в публичната сфера; два параграфа резюме на идентифицираните добри практики от съответната страна/регион; - Качване на попълнените доклади под формата на чернови на интернет страницата на проект CCIC. Лидерът на компонент 3, подпомаган от проектния консорциум, ще проведе оценка на качеството и ще публикува доклада, ако не са необходими корекции по него. Ако се налага информацията в доклада да се коригира, то той ще бъде върнат за ревизия на съответния кореспондент; - Отразяване на корекции на основание на прегледите на текста на доклада, до одобрение на финалната му версия; - Предоставяне на помощ на лидера на Компонент 3 за осъществяване на контакт с релевантни социално-икономически актьори и заинтересовани страни (с оглед покана за участие на проектни събития, обучения и т.н.). - Всички материали и доклади трябва да бъдат предоставени на английски език. - Срокът за изпълнение обхваща периода от юли - декември 2012 година. Докладите следва да бъдат изготвени до края на м.септември. - Да има посочено лице или лица за контакт, пряко отговорни за изпълнението на Заданието.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Класирането ще се извърши за всяка държава поотделно, въз основа на критерия най-ниска предложена цена за доклад на кореспондент за съответната държава.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

23/07/2012 17:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Всяка оферта трябва да съдържа: 1. професионална автобиография 2. административни сведения (Образец №1) 3. ценово предложение (Образец №2) 4. документи, доказващи, че участникът е изпълнил/участвал в минимум един проект или има минимум една изготвена публикация, свързани с изследване, анализ, обмен или пренос на добри практики в сферата на иновациите в публичния сектор (договори/ рефееренции/ публикации или др.) Когато участникът в процедурата е чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, всички документи на езици, различни от български, се представят и в превод на български език. ВСЕКИ ЕДИН ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, СЪДЪРЖАЩИ СЕ В ОФЕРТАТА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОДПИСАН ОТ ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯ УЧАСТНИКА ИЛИ УПЪЛНОМОЩЕНО ОТ НЕГО ЛИЦЕ. Oбразци №1 и №2 са публикувани на интернет адреса на Столична община www.sofia.bg (в секцията Електронна община, "Обществени поръчки и съобщения") Офертите за участие се подават в запечатан непрозрачен плик на ул. „Московска” №33, фронт-офис. При подписване на договора, задължително се представя свидетелство за съдимост, декларация по чл.47, ал.5, документ за регистрация на участника, съгласно изискванията на националното му законодателство и документ за гаранция за изпълнение в размер на 2% от стойността на договора в една от следните форми: - банкова гаранция или - парична сума, внесена по банков път на името на Столична община, Дирекция “Финанси” по една от следните сметки: Сметка в лв (BGN) IBAN: BG 72 SOMB 9130 33 33008301 BIC Code: SOMBBGSF Наименование на банката: Общинска банка, клон Врабча, ул. ''Врабча'' № 6. Прогнозната стойност е с включен ДДС.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

23/07/2012