Версия за печат

BG-Кричим

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

НУ Васил Левски, бул. Тракия № 1, За: Сюзан Моллаюсеин; Диана Дишлиева - 0882/565753, Република България 4220, Кричим, Тел.: 03145 2224, E-mail: nuvlevski@abv.bg

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.nuvlevski.com/.

Адрес на профила на купувача: http://www.nuvlevski.com/index.php/profil-na-kupuvacha.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Доставка на закуски и храна за обедно хранене по две обособени позиции, както следва: Обособена позиция 1 – доставка на закуски за децата от подготвителните групи и учениците от първи, втори, трети и четвърти клас и обособена позиция 2 – доставка на готови ястия за обяд за учениците от първи, втори, трети и четвърти клас за нуждите на Начално училище „Васил Левски”, град Кричим“.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000, 15800000, 15810000, 15813000, 15880000, 15891000, 15894000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти
Различни хранителни продукти
Хляб, хлебни изделия и пресни сладкарски изделия
Хранителни продукти, използвани за закуска
Специални хранителни продукти
Супи и бульони
Преработени хранителни продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Прогнозната стойност по обособени позиции е както следва: • Обособена позиция 1: 15 808 (петнадесет хиляди осемстотин и осем лева) лева без ДДС; • Обособена позиция 2: 32 256 лв. (тридесет и две хиляди двеста петдесет и шест лева) лева без ДДС

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

51714 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

НУ „Васил Левски”, с адрес: гр. Кричим бул. „Тракия” № 1.

NUTS:

BG421

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1. Доставяната храна да е приготвена от хранителни продукти, които отговарят на изискванията, предвидени в Закона за храните, Наредба № 37/21.07.2009 на МЗ за здравословното хранене на учениците, Наредба № 9/16.09.2011 г. на МЗХ за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата и на Наредба № 6 от 10 август 2011 година за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения, Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на МЗ и др., описани в Указанията към документацията, 2.Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. 3. Храната да се приготвя в деня на доставката по предварително утвърдени Менютата-спецификации. Последните се изготвят от изпълнителя с участието на диетолог за период от един месец, като не се допуска повторяемост за поне 5 (пет) дни. Примерните менюта трябва да са изготвени по приложените към техническата оферта образци (Приложение № 12а и № 12б), и ще подлежат на одобрение от страна на възложителя. 4. Задължително е ежедневно присъствие на месо в едно от ястията – супа или основно ястие по Обособена позиция 2. 5. Участникът е длъжен да гарантира пълна подмяна на приготвената храна с отклонение в качеството и да извърши пълна подмяна на храната с негодно качество, в срок предложен от кандидата за участие в неговата оферта. 6. Храните следва да са със срок на годност не по-малък от 80 % към датата на доставката. 7. Доставяните храни да бъдат придружени от сертификат за качество, съдържащ информация за вида на доставката, съдържанието на хранителните продукти, по възможност - производителя, качеството, датата на производство и срока на годност. Доставените закуски следва да са индивидуално опаковани, като порция за всяко дете или ученик в опаковки за еднократна употреба, които предпазват продукта от външно замърсяване и не променят органолептичните му характеристики. Закуската на едно дете или ученик следва да бъде не по-малко от 120 грама. Готовата храна за обедното хранене включва - първо – супа, второ – основно ястие, трето – десерт и хляб. Доставя се в опаковки за еднократна употреба за всяко дете или ученик до стола.8. Доставките се извършват на база писмени или устни заявки от упълномощени от Директора на НУ „Васил Левски” лица, само в учебни дни, сутрин, съобразно бройката на присъстващите за деня деца. Закуската се доставя между 8:30 и 9:00 часа, а обядът – между 11:30 и 12:00 часа в учебните дни. 9.Изпълнителят следва да осигури всеки обед свой служител, който да раздава и сервира храната на учениците, както и събира еднократните опаковки след хранене. За целта Изпълнителят следва да подсигури всеки ден еднократни чували – най-малко 5 на брой, в които да се събират еднократните опаковки от доставената храна. 10. Всеки участник трябва да разполага с минимум 1 /един/ брой обект за производство или търговия с хранителни продукти, регистриран съгласно чл. 12 от ЗХ от ОДБХ по местонахождение на обекта. 11. Всеки участник следва да притежава минимум едно собствено или наето транспортно средство, регистрирано в РЗИ или БАБХ. 12.Всеки участник следва да разполага с нает на трудов или граждански договор персонал за изпълнение на обществената поръчка, съставен от поне две лица - готвач и шофьор. Участникът следва да има на разположение диетолог или технолог по хранене за изготвяне или съгласуване на предлаганите менюта с изискванията за ученическото и детско хранене. 13. За последните 3 год., участникът да е изпълнил поне 1 договор с предмет приготвяне и доставка на закуски и/или готова храна за училища или приготвяне на място на храна за училища или др. еквивалентни договори.14.Да има внедрена в обекта за производство система за анализ на опасностите и критичните контролни точки НАССР

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

1. Показател 1 – „Предлагана цена” – 80 точки; 2. Показател 2 - Срок за реакция в случай на рекламация – 20 точки.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

02/12/2015 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Участниците могат да подават оферти само за едната или и за двете обособени позиции, но само за пълния обем на съответната обособена позиция, за която участват.2. Срокът на валидност на офертата не трябва да бъде по-кратък от 30 (тридесет) календарни дни, считано от крайния срок за подаване на офертите. 3. Стойността на всяка обособена позиция се формира на база предложените единични цени за доставка умножени по броя на децата и учениците и хранодните за календарната 2016 година. За обособена позиция 1 – единичната цена на доставка е формирана въз основа на стойността на закуската, като независимо от вида на закуската, единичната цена трябва да е еднаква за всички предлагани закуски. За обособена позиция 2 – единичната цена на доставка се формира от сбора на стойностите за трите ястия: първо – супа, второ – основно ястие и хляб, трето – десерт, като независимо от разнообразието на ястията, предложени в менютата-спецификации, единичната цена на доставката за един ученик трябва да е еднаква за всички предлагани менюта. 4. Цената на закуските и готовата храна за обедно хранене трябва да включва всички разходи по производство и доставката на храната до мястото на доставка. 5. Предлаганите единични цени са твърди и не подлежат на преразглеждане. 6.Офертите се подават всеки работен ден от 08,00 часа до 16,00 часа в НУ „Васил Левски“. Срокът за подаване на офертите е до 16,00 часа на 02.12.2015 год. 7. Отварянето, разглеждането и оценяването на офертите ще се извърши на 03.12.2015 г. в централната сграда на училището в 10,00 ч. при условията на чл. 68, ал. 3 от ЗОП. По-подробна информация за обществената поръчка, както и всички бланки и документи могат да се открият в "Профила на купувача" на интернет страницата на НУ "Васил Левски" - nuvlevski@abv.bg.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

02/12/2015