Версия за печат

BG-Кричим

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

НУ "Васил Левски", бул. "Тракия" № 1, За: Сюзан Моллаюсеин; Диана Дишлиева - 0882/565753, Република България 4220, Кричим, Тел.: 03145 2224, E-mail: nuvlevski@abv.bg

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.nuvlevski.com/.

Адрес на профила на купувача: http://www.nuvlevski.com/index.php/profil-na-kupuvacha.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

„Доставка на закуски и храна за обедно хранене по две обособени позиции, както следва: Обособена позиция 1 – доставка на закуски за децата от подготвителните групи и учениците от първи, втори, трети и четвърти клас и обособена позиция 2 – доставка на готови ястия за обяд за учениците от първи, втори, трети и четвърти клас за нуждите на Начално училище „Васил Левски”, град Кричим“.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

15000000, 15800000, 15810000, 15813000, 15880000, 15891000, 15894000

Описание:

Хранителни продукти, напитки, тютюн и свързани с него продукти
Различни хранителни продукти
Хляб, хлебни изделия и пресни сладкарски изделия
Хранителни продукти, използвани за закуска
Специални хранителни продукти
Супи и бульони
Преработени хранителни продукти


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Прогнозната стойност по обособени позиции е както следва: • Обособена позиция 1: 15 808 (петнадесет хиляди осемстотин и осем лева) лева без ДДС; • Обособена позиция 2: 32 256 лв. (тридесет и две хиляди двеста петдесет и шест лева) лева без ДДС

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

48064 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

НУ „Васил Левски”, с адрес: гр. Кричим бул. „Тракия” № 1.

NUTS:

BG421

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

1. Заверено копие от документа за регистрация или посочване на единен идентификационен код – за българско юридическо лице или едноличен търговец по чл. 23 от Закона за търговския регистър, а когато участникът е физическо лице – копие от документ за самоличност; както и адрес, включително електронен, за кореспонденция при провеждането на процедурата; 2. Декларация по чл. 47, ал. 9 от ЗОП; 3. При участници обединения – копие на договора за обединение, а когато в договора не е посочено лицето, което представлява участниците в обединението – и нотариално заверен документ,в който се посочва представляващият; 4. Списък на основните договори с предмет приготвяне и доставка на закуски и/или готова храна за училища или приготвяне на място на храна за училища или други договори еквивалентни или подобни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните 3 години (2011, 2012 и 2013 г.) от участника, включително стойностите, датите, на които е започнало и приключило изпълнението и получателите (и за двете обособени позиции). Към списъка се прилагат Препоръки /референции/. 5. Списък на персонала, нает на трудов или граждански договор и отговорен за изпълнение на обществената поръчка, с посочване на образованието, професионалната квалификация, професионалния опит и вида правоотношение на служителите на участника и/или на ръководните му служители, включително на лицата, които отговарят за извършването на доставките (и за двете обособени позиции). Участникът представя и документи, удостоверяващи ангажираността на посочения екип за изпълнение на настоящата обществената поръчка. Участникът представя документ, доказващ ангажираността на диетолог или технолог по хранене при изпълнението на договора за доставка по настоящата процедура. 6.Декларация от участниците за обекта/ите за производство или търговия с хранителни продукти от животински и неживотински произход, с които разполага за изпълнение на обществената поръчка, регистриран/и съгласно чл. 12 от Закона за храните от ОДБХ по местонахождение на обекта. Удостоверенията за регистрация по чл. 12 от Закона за храните да обхващат всички групи храни, включени в обособените позиции, за които участника подава оферта. Задължително се прилагат заверени от участника копия на удостоверенията за регистрация на обектите за производство или търговия с хранителни продукти, издадени от ОДБХ по местонахождение на обекта. 7.Декларация от участниците за притежаваните собствени или наети транспортни средства, регистрираио в РЗИ или БАБХ. За доказване на това обстоятелство участникът следва да представи документ за собственост или договор за наем на МПС, чрез което ще се извършва доставката на приготвяната храна и удостоверение за регистрация от РЗИ по реда на чл. 3, ал. 3 от Наредба № 9 за условията и реда за създаване на публичен регистър на обектите с обществено предназначение или от БАБХ по реда на чл. 246, ал. 4 от Закона за ветеринаромедицинката дейност и чл. 6 от Регламент (ЕО) № 852/2004г. 8. Сертификат за въведена система за безопасност на храните - Система за анализ на опасностите и критичните контролни точки (HACCP) на участника или еквивалентен; 9.Декларация за липса на свързаност с друг участник или кандидат в съответствие с чл. 55, ал. 7 от ЗОП, както и за липса на обстоятелство по чл. 8, ал. 8, т. 2 от ЗОП. 10.Декларация, че доставяните или вложени в готовата храна хранителни продукти отговарят на изискванията, посочени в Закона за храните; Наредба № 6 от 10 август 2011 година за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения; Наредба № 9/16.09.2011 г. на Министерство на земеделието и храните за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата; Наредба № 37/21.07.2009 на Министерство на здравеопазването за здравословното хранене на учениците; Наредба №5 от 25 май 2006 година за хигиената на храните, издадена на основание чл.17, ал.2 от Закона за храните;

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

1. Показател 1 – „Предлагана цена” – 80 точки; 2. Показател 2 - План за организация на работата – 20 точки.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

11/12/2014 16:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните; Наредба № 23/19.07.2005 г. за физиологичните норми за хранене на населението на Министерство на здравеопазването; Наредба № 32 от 23 март 2006 година за окачествяване, съхраняване и предлагане на пазара на месо и черен дроб от домашни птици; Наредба № 1 от 9 януари 2008 година за изискванията за търговия с яйца за консумация. 11.Декларация, че продуктите, които ще се доставят, ще бъдат с остатъчен срок на годност не по-кратък от 80 % от срока на годност на конкретния продукт. Доставяните храни да бъдат придружени от сертификат за качество, който да съдържа информация за вида на доставката, съдържанието на хранителните продукти, по възможност - производителя, качеството, датата на производство и срока на годност, съгласно Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните и чл. 6 от Наредба № 9 от 16 септември 2011 година за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици. Доставките на закуски следва да са индивидуално опаковани, като порция за всяко дете или ученик в опаковки за еднократна употреба, които предпазват продукта от външно замърсяване и не променят органолептичните му характеристики. Закуската на едно дете или ученик следва да бъде не по-малко от 120 грама. Готовата храна за обедното хранене включва - първо – супа, второ – основно ястие, трето – десерт и хляб. Доставя се до съответното помещение за ученическо столово хранене в опаковки за еднократна употреба за всяко дете или ученик. Доставяната храна следва да бъде приготвяна съгласно сборника рецепти за ученическо столово хранене, издателство Техника, 2012 г., одобрен с писмо № 74-01-73/28.06.2012 г. на МЗ и да се спазват изискванията за съответната възрастова група на учениците. Предлаганите продукти да не съдържат генетично модифицирани организми, съгласно чл. 4а, ал. 4 и чл. 19б, ал. 2 от Закона за храните. Храната да се приготвя в деня на доставката. Не се допуска доставка на храна приготвена от предния ден. Менютата-спецификации за приготвяните и доставяни ястия и закуски се изготвят от изпълнителя с участието на диетолог за период от един месец, като не се допуска повторяемост за поне 5 (пет) дни. Задължително е ежедневно присъствие на месо в едно от ястията – супа или основно ястие по Обособена позиция 2

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

11/12/2014