Деловодна информация
717
К-2480 10/10/2018 (дд/мм/гггг)
не
717-2018-0009 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ОБЩИНА БОЙЧИНОВЦИ 000320566
УЛ. ГАВРИЛ ГЕНОВ 2
БОЙЧИНОВЦИ BG312 3430 България
ПЕТЪР ВИНЕШКИ +359 9513-2236/ +359 88210-4724
munb@mail.orbitel.bg +359 9513-2236

Интернет адрес/и

http://boychinovtsi.bg/home.html

http://boychinovtsi.bg/section-150-content.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.boychinovtsi.bg/currentNews-796-newitem.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Бойчиновци“
45230000      
Строителство

„Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Бойчиновци“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1133903.32      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45230000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG312

община Бойчиновци

„Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа на територията на община Бойчиновци“
Критериите по-долу
 
ДА Техническа оценка    70
Цена
30
II.2.6) Прогнозна стойност
1133903.32      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
180

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя на основание чл. 6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя. Регистрацията да отговаря на предмета на поръчката – IV група, III категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (еЕЕДОП). Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви

участникът трябва да има Коефициент на обща ликвидност 1,5 за 2017г. и Коефициент на бърза ликвидност 1,00 за 2017г. Коефициентът на обща ликвидност се изчислява по следната формула:
КОЛ= Текущи активи(ТА)/Текущи задължения(ТЗ), където КОЛ е коефициент обща ликвидност на стойност 1,5;
ТА- сума на текущи активи(краткотрайни/краткосрочни); всички активи, придобити с цел да бъдат използвани или реализирани в срок от една и над една година съобразно оперативния цикъл на предприятието
ТЗ- сумата на текущите задължения(текущи пасиви); всички задължения които следва да бъдат погасени в срок до една година.
ТА и ТЗ се определят съгласно Методика към чл.61, ал.1, т.3 от ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, Приложение №2 към чл.31, ал.2 от ППЗОП.
Коефициентът на бърза ликвидност се изчислява по следната формула:
КБЛ=Вземания + Краткосрочни инвестиции + Парични средства/Текущи задължения(ТЗ), където –
КБЛ- коефициент на бърза ликвидност на стойност 1
Вземания, Краткосрочни инвестиции, Парични средства и Текущи задължения(ТЗ) се определят съгласно Методика по Приложение №2 към чл.31, ал.2 от ППЗОП, за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви.
При подаване на оферта, на основание чл.67, ал.1 от ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор чрез представяне на ЕЕДОП, попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел Б: икономическо и финансово състояние, т.6.
Преди сключване на договор за обществена поръчка Възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл.62, ал.1, т.3 от ЗОП- годишен финансов отчет(ГФО) на предприятието на участника към 31 декември 2017г. и счетоводния баланс към 31.12.2018г., когато публикуването им се изисква. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който Възложителя приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да е изпълнил идентично или сходно с предмета на поръчката строителство през последните 5 години.
*** Под идентично или сходно с предмета на поръчката строителство се разбира строителство, при които е изпълнявано реконструкция и/или рехабилитация и/или ремонт на пътища и/или улици.
2.Участникът трябва да разполага с персонал и/или с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнение на поръчката.


Участникът следва да е изпълнил идентично или сходно с предмета на поръчката строителство /минимум едно/ през последните 5 години.
2.Участникът трябва да разполага минимум със следния екип за изпълнение на поръчката, както следва:
Ръководител на обекта
• да има завършено висше образование с квалификация „строителен инженер”, специалност «Пътно строителство» или еквивалентна, степен „магистър” или еквивалентно;
• да има минимум 5 години опит по специалността и да е участвал като „Ръководител на обект” в изпълнението на минимум две строителства, идентични или сходни на предмета на поръчката.
Технически ръководител (Геодезист)
• изисква се да е назначен по трудов договор, съгласно чл.163а, ал.1 от ЗУТ, да има завършено средно образование с четири годишен курс на обучение и придобита професионална квалификация „техник –геодезист” в областите „Архитектура и строителство” и ”Техника„ или еквивалентна;
• да има минимум 5 години опит по специалността и да е участвал като „Технически ръководител/геодезист” в изпълнението на минимум едно строителство, идентично или сходно на предмета на поръчката.
Специалист по безопасност и охрана на труда – координатор по БЗР.
• изисква се да е назначен по трудов договор, съгласно чл.15, ал.1, т.4, б.”в” от ЗКС, да е преминал професионално обучение по здравословни и безопасни условия на труд в съответствие с чл.5, ал.2 от Наредба №2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалентно, и да притежава валидно удостоверение за координатор по БЗР или еквивалентно;
• да е участвал като Координатор „Координатор по Безопасност и здраве” в изпълнението на минимум две строителства идентични или сходни на предмета на поръчката:
Специалист по контрол на качеството.
• изисква се да е назначен по трудов договор, съгласно чл.15, ал.1, т.4, б. от ЗКС, да има завършено висше образование с квалификация „строителен инженер”, степен „Бакалавър“ или „Магистър” или еквивалентно;
• да притежава валидно удостоверение /сертификат за преминат курс за контрол върху качеството и съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно.
• да e участвал като „Специалист по контрол на качеството „в изпълнението на минимум две строителства, идентични или сходни на предмета на поръчката;
Участникът попълва поле 1а) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ е ЕЕДОП.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали то е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
При подаване на оферта участниците попълват само съответния раздел в е ЕЕДОП.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в е ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1. Възложителят изисква от определения за изпълнител участник да предостави гаранция за изпълнение в размер на 2%/два процента/от стойността на договора без ДДС, която да обезпечи неговото изпълнение.
2. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранция за изпълнение.
3. Гаранциите се предоставят в една от следните форми:
-парична сума; -банкова гаранция; -застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя;
4. Гаранцията за изпълнение на договора може да се представи под формата на парична сума преведена по сметката на Община Бойчиновци:
5. В случай, че избрания изпълнител желае да ползва аванс до 20% той представя на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и гаранция, която обезпечава авансово предоставените средства.
6. Гаранцията за авансово предоставени средства се представя по избор на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ в една от формите, посочени в ЗОП, при съответно спазване на изискванията на Чл.2 от настоящия проекто договор.
7. Гаранцията за авансово предоставе
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

08/11/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

09/11/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

сградата на община Бойчиновци

Отваряне на офертите е публично На него могат да присъстват участниците,техни упълномощени представители и представители на средствата за масово осведомяване
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

I. Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, когато:
1. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление по чл. 108а, чл. 159а – 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 – 217, чл. 219 – 252, чл. 253 – 260, чл. 301 – 307, чл. 321, 321а и чл. 352 – 353е от Наказателния кодекс;
2. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;
3. има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на кандидата или участника, или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълженията или задължението е по акт, който не е влязъл в сила;
4. е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП;
5. е установено, че:
а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;
б) не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор.
6. е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение, че при изпълнение на договор за обществена поръчка е нарушил чл. 118, чл. 128, чл. 245 и чл. 301 – 305 от Кодекса на труда или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;
7. е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен. Основанията по I. т. 1, 2 и 7 се отнасят за лицата, които представляват участника или кандидата, членовете на управителни и надзорни органи и за други лица, които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи. т. 3 не се прилага, когато:
1. се налага да се защитят особено важни държавни или обществени интереси;
2. размерът на неплатените дължими данъци или социално осигурителни вноски е не повече от 1 на сто от сумата на годишния общ оборот за последната приключена финансова година.
II. Възложителят ще отстрани от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка кандидат или участник, за когото е налице и някое от следните обстоятелства: 1. обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че кандидатът или участникът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;
2. лишен е от правото да упражнява определена професия или дейност съгласно законодателството на държавата, в която е извършено деянието;
3. сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;
4. доказано е, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора;
5. опитал е да:
а) повлияе на вземането на решение от страна на възложителя, свързано с отстраняването, подбора или възлагането, включително чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация, или
б) получи информация, която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на обществена поръчка.
Лицата по I. т. 1, 2 и 7 и II, т. 5 са:
1. лицата, които представляват участника

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срока за подаване на жалби е съгласно чл.197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/10/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва