Деловодна информация
02716
ПО-05-30 25/05/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
25/05/2018 (дд/мм/гггг)
02716-2018-0069 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Югоизточно държавно предприятие Териториално поделение Държавно горско стопанство Казанлък 2016176540149
гр.Казанлък, ул. Освобождение 19
Казанлък BG344 6100 България
инж. Ивайло Антонов - Зам.Директор +359 43164776
dgskazanluk@uidp-sliven.com +359 43164775

Интернет адрес/и

http://www.uidp-sliven.com

http://uidp-sliven.com/procedures/2148


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://uidp-sliven.com/procedures/2148
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Стопанисване и управление на горски територии, държавна собственост

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Доставка на нетна електрическа енергия и избор на оператор на балансираща група за обекти собственост на ТП ДГС Казанлък за срок от 12 месеца”
09310000      
Доставки

Тази процедура се провежда за определяне на изпълнител, който ще извършва доставка на нетна електрическа енергия и ще бъде оператор на балансираща група за обекти собственост на ТП ДГС Казанлък за срок от 12 месеца, разделени по ниво на напрежение на присъединяване, както следва:
1.Обекти присъединени към мрежата на ниско напрежение – 5 (пет) бр.- с обща консумация в размер до 30 (тридесет) MWh за срок от 12 месеца.
Доставките ще се извършват по договорени 2 (две) отделни единични цени: дневна цена на енергията по две тарифи на отчитане и нощна цена на енергията по две тарифи на отчитане.
Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка са подробно описани и регламентирани в Технически спецификации, неразделна част към настоящата документация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
5700      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
09310000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG344

Обекти на Възложителя на територията на община Казанлък, съгласно Приложение №1 към Техническата спецификация - част от документацията за участие.

Тази процедура се провежда за определяне на изпълнител, който ще извършва доставка на нетна електрическа енергия и ще бъде оператор на балансираща група за обекти собственост на ТП ДГС Казанлък за срок от 12 месеца, разделени по ниво на напрежение на присъединяване, както следва:
1.Обекти присъединени към мрежата на ниско напрежение – 5 (пет) бр.- с обща консумация в размер до 30 (тридесет) MWh за срок от 12 месеца.
Електрическата енергия следва да е с качество, съгласно нормативните изисквания, касаещи предмета на поръчката.
Доставките ще се извършват по договорени 2 (две) отделни единични цени: дневна цена на енергията по две тарифи на отчитане и нощна цена на енергията по две тарифи на отчитане.
Изпълнителят ще извършва доставка на ел. енергия за период от 12 /дванадесет/ месеца, считано от датата на влизане в сила на договора с избрания Изпълнител на нетна активна електрическа енергия и оператор на балансираща група за ниско напрежение за 5 (пет) измервателни точки, в съответствие с Приложение № 1 към Техническата спецификация, за нуждите на ТП ДГС Казанлък– гр.Казанлък.
Откритата процедура се провежда с цел възлагане на обществена поръчка за доставка на електрическа енергия по свободно договорени цени съгласно чл. 100, чл. 101, чл. 102 и чл. 103 от ЗЕ и Правилата за търговия с електрическа енергия за захранване на обекти на ТП ДГС Казанлък, мрежа средно и ниско напрежение.
Цената за доставката включва активна електрическа енергия, разходи за балансиране и разходи на участника за осигуряване на посочените услуги, без в балансиращата група допълнително да се начисляват суми за излишък и недостиг на небалансите.
Възложителят не заплаща за балансираща група и не поема разходите за небаланси.
В случай на необходимост, в рамките на срока на действие на договора и предвидения финансов ресурс, Възложителят може да включи нови обекти, за които ще заплаща по договорената с изпълнителя цена.
При изпълнение на поръчката следва да се спазват всички изисквания на Техническата спецификация. Обобщени данни за количествата енергия по тарифни зони са посочени в Техническата Спецификация.
Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на обществената поръчка са подробно описани и регламентирани в Технически спецификации, неразделна част към настоящата документация.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
5700      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
12

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участник в настоящата процедура може да бъде лице, което притежава валиден лиценз за търговия с електрическа енергия, с включени права и задължения за дейността „координатор на стандартна балансираща група“, издаден от Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за дейностите по чл.39, ал.1, т.5 от Закона за енергетиката или еквивалентен.
Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва дейностите по предмета на поръчката съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
* На етап подаване на оферта, за доказване на съответствие с изискването по т. 2.3., участникът декларира в Част IV. „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ – „Вписване в съответния професионален регистър“ от електронния Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за лиценза- номер и дата на издаден на лиценз за дейността "търговия с електрическа енергия, с включени права и задължения за дейността „координатор на стандартна балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката или друга еквивалентна регистрация или лиценз/ за чуждестранните участници/.
** Възложителят може по всяко време да изиска от участникът представяне на документите по т.2.3., чрез които се доказва посочената в еЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразно провеждане на процедурата.
** На етап сключване на договор, участникът, избран за изпълнител, следва да представи: заверено копие на валиден лиценз, издаден от КЕВР, съгласно чл. 39, ал. 1, т. 5 от Закона за енергетиката, включващ права и задължения, свързани с дейността „координатор на балансираща група“, съгласно чл. 39, ал. 5 от ЗЕ
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Няма изискване.

Няма изискване.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1/ Участникът трябва да е изпълнил успешно една или повече доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
*Като идентични или сходни с предмета на поръчката доставки, Възложителят приема изпълнението на дейности за „доставка на нетна електрическа енергия“ или „доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване на задължения като координатор на балансираща група“.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с минималните изисквания за технически и професионални способности по т. 2.5. се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосочените изисквания за технически и професионални способности по т. 2.5. съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
!!!Съгласно чл. 65 от ЗОП участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите способности и професионалната компетентност. По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност, участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако лицата, с чиито образование, квалификация или опит се доказва изпълнение на изискванията на възложителя, ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет.
Когато участникът се позовава на капацитета на трети лица, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения.
Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет


1/ Участникът трябва да е изпълнил успешно една или повече доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
*Като идентични или сходни с предмета на поръчката доставки, Възложителят приема изпълнението на дейности за „доставка на нетна електрическа енергия“ или „доставка на нетна електрическа енергия и осъществяване на задължения като координатор на балансираща група“.
*На етап подаване на оферта, Участникът следва да предостави в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“ – „За поръчки за доставки – извършени доставки от съответния вид“ на еЕЕДОП информация за доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, изпълнени за последните три години, считано от датата на подаване на офертата.
** На етап сключване на договора, участникът, избран за изпълнител на обществената поръчка, следва да представи доказателства за изпълнени доставки с предмет и обем, идентичен или сходен с този на обществената поръчка, за последните три години, считано от датата на подаване на офертата - под формата на списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка и/или списък с посочване на публичните регистри, в които е публикувана информация за изпълнените дейности.
Възложителят може по всяко време да изиска от участникът представяне на документите по т.2.5., чрез който се доказва посочената в ЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразно провеждане на процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 3 % (три процента) от стойността на договора без ДДС .
Доставките ще се извършват по договорени 2 (две) отделни единични цени: дневна цена на енергията по две тарифи на отчитане и нощна цена на енергията по две тарифи на отчитане.
Място на изпълнение на поръчката – обекти на Възложителя, съгласно Приложение № 1 към Техническата спецификация.
Изпълнителят ще извършва доставка на ел. енергия за период от 12 /дванадесет/ месеца, считано от датата на влизане в сила на договора с избрания Изпълнител на нетна активна електрическа енергия и оператор на балансираща група за ниско напрежение за 5 (пет) измервателни точки, в съответствие с Приложение № 1 към Техническата спецификация, за нуждите на ТП ДГС Казанлък– гр.Казанлък.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

29/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/07/2018 (дд/мм/гггг)   09:30 (чч:мм)

гр.Казанлък, ул. Освобождение 19, етаж ІІ, стая 205

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

IV. Изисквания към личното състояние на уч-ците - от участие в процедурата се отстранява участник, за който е налице, което и да е от обстоятелствата по чл. 54,ал.1, т.1 - т.7 от ЗОП и обстоятелствата по чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП. За уч-икът не трябва да са налице и специф. основания за изключване, посочени в Указанията за подготовка на офертите - част от документацията за участие.
Уч-кът удостоверява липсата на обстоятелствата по чл.54,ал.1, т.1-7 от ЗОП, по чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП и липсата на специф. основания за изключване с попълване на Част III Основания за изключване на еЕЕДОП, в приложимите полета.
В Част ІІІ „Основания за изключване“, Раздел Г „Специфични национални основания за изключване“ на еЕЕДОП, участниците следва да декларират всички други задължителни основания за изключване по чл.54, ал.1, т.1-7 от ЗОП, които са предвидени в националното законодателство на държавата членка на възлагащия орган или Възложителя, и които не са посочени в приложимите полета на Раздел А-В от Част ІІІ „Основания за изключване“ на еЕЕДОП.
В този раздел, участникът изрично посочва конкретните специфични основания за изключване, които не са налице по отношение на него.
Когато изискванията по чл. 54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 от ЗОП се отнасят за повече от едно лице, всички лица подписват един и същ еЕЕДОП. Когато е налице необходимост от защита на личните данни или при различие в обстоятелствата, свързани с личното състояние, информацията относно изискванията по чл. 54, ал. 1, т. 1, 2 и 7 от ЗОП се попълва в отделен еЕЕДОП за всяко лице или за някои от лицата.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 Гвиана
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срокът за обалване е съгласно част Шеста, Глава двадесет и седма, чл. 197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/05/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва