Деловодна информация
00104
ОП-32 04/05/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
04/05/2018 (дд/мм/гггг)
00104-2018-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Мадан 000614984
ул. “Обединение” № 14
Мадан BG424 4900 България
инж. Мартин Моллов- Директор на Дирекция Специализирана администрация; Християна Романова +359 30898220
madanoba@gmail.com +359 30898277

Интернет адрес/и

www.madan.bg

http://www.madan.bg/currentNews-3391-newitem.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.madan.bg/currentNews-3391-newitem.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Мадан 000614984
Деловодство на община Мадан с адрес: ул. “Обединение” № 14, ет. 2, стая 201- Канцелария на заместник-кмета
Мадан BG424 4900 България
Снежана Филипова +359 30898220
madanoba@gmail.com +359 30898277

Интернет адрес/и

www.madan.bg

http://www.madan.bg/currentNews-3391-newitem.html

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„ИНЖЕНЕРИНГ – ИЗГОТВЯНЕ НА РАБОТЕН ПРОЕКТ, ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРОИТЕЛНО - МОНТАЖНИ РАБОТИ НА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ТРЕТИРАНЕ НА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОБЩА ИНФРАСТРУКТУРА, ДОСТАВКА И...прод.
45000000      
Строителство

Дейност 1. Изготвяне на работен проект на общата инфраструктура и инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци, включително доставка и монтаж на необходимото технологично оборудване. Дейност 2. Изпълнение на строително – монтажни работи. Изпълнението на СМР включва: Изграждане на обща инфраструктура и Изграждане на инсталация за предварително третиранеДейност 3. Доставка монтаж и пуск на технологично оборудване, необходимо за инсталацията за предварително третиране на битови отпадъциДейност 4. Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на строителството, съгласно одобрения работен проект
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4599732.92      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45222110      
39713300      
71300000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG424

Община Мадан

Дейност 1. Изготвяне на работен проект на общата инфраструктура и инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци, включително доставка и монтаж на необходимото технологично оборудване. Съгласуване на изготвения работен проект с всички компетентни органи/лица и експлоатационни дружества до степен на готовност за възлагане извършването на оценка на съответствието по чл. 142, ал.6, т. 2 от ЗУТ – пълна проектна документация във всички части, съгласно изискванията на ЗУТ и Наредба 4/21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти. Дейност 2. Изпълнение на строително – монтажни работи. Изпълнението на СМР включва:
•Изграждане на обща инфраструктура •Изграждане на инсталация за предварително третиране, с два модула -сепарираща инсталация с капацитет до 5000 т/г; -инсталация за стабилизиране на подситовата фракция с капацитет до 1000 т/г. Изпълнителят следва да изготви цялата необходима документация по време на строителството, съгласно Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, до въвеждане на обекта в експлоатация.
Дейност 3. Доставка, монтаж и пуск на технологично оборудване, необходимо за инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци. Оборудване, съоръжения и техника за инсталацията за предварително третиране, съгласно избраната технология - в два модула – сепарираща инсталация и инсталация за стабилизиране на подситовата фракция. Обучение на персонала за работа с инсталацията. Дейност 4. Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР, съгласно одобрения работен проект, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове за неговото прилагане и подписване на всички актове и протоколи по време на изпълнение на СМР, съгласно ЗУТ и Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, до въвеждане на обекта в експлоатация, посещение на обекта(строежа) по време на авторския надзор, консултации на строителната площадка при изпълнение на обекта, извършване на допустими от закона промени в проекта, чрез отразяване в екзекутивни чертежи при необходимост, съдействие на Възложителя при реализацията на проекта.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изготвяне на работен проект - П1    10
Технологична последователност на дейностите и организация на персонала по поръчката – П2 /Технологична последователност и организация при: проектиране и авторски надзор-20т.;при изпълнение на СМР-30т/    50
Критерий, свързан с разходи 1 20
Цена за изготвяне на работен проект - П3.1    5
Цена за СМР на инсталацията за предварително третиране - П3.2    10
Цена за СМР на съпътстващата инфраструктура - П3.3    10
Цена за доставка, монтаж и пуск на технологично оборудване - П3.4    10
Цена за упражняване на авторски надзор - П3.5    5
II.2.6) Прогнозна стойност
4599732.92      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
545

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци на територията на РДБО Мадан, за общините Мадан, Златоград и Неделино“, ..прод...

.... финансиран от оперативна програма „Околна среда 2014 -2020 г.“
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнение на строежи Четвърта група – Втора категория, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 4.2. от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС (ПРВВЦПРС) или за по-висока категория строежи от същата група, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата в която са установени.В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството.
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители или трети лица изискването се доказва за тези подизпълнители и трети лица, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.
Доказване: При подаване на офертата участниците само декларират изискването, като попълнят съответната част от Раздел А : Годност, Част IV “Критерии за подбор“ от приложения образец на еЕЕДОП.
За доказване на изискването, при подписване на договор участникът, избран за изпълнител, представя заверено копие на валидно удостоверение за вписване в ЦПРС. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държавата в която участникът е установен, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник,за когото са налице специфичните основания за отстраняване: обстоятелствата по чл. 54 и 55 от ЗОП,чл.3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРСЛТДС, освен изкл.на чл. 4 ,за когото са налице обстоятелства по чл. 69 от ЗПКОНПИ и чл.107т.4 от ЗОП
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“ по чл.171 от ЗУТ. При подаване на офертата участниците само декларират изискването, като попълват поле 5) от раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“, Част IV “Критерии за подбор“ от приложения образец на еЕЕДОП. За доказване на изискването, при подписване на договор участникът, избран за изпълнител, представя заверено/и копие/я на валидната полица за застраховка „Професионална отговорност” по чл.171 от ЗУТ, с минимална застрахователна сума в съответствие с чл.5, ал.1, т.2 и ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, издаден от компетентен орган на държавата в която участника е установен.Изискването не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Когато предоставената застраховка или гаранция покрива само частично рисковете, възложителят може да изиска допълнителна застраховка или гаранция, която да обхване непокритите рискове, в съответствие с чл. 173, ал. 2 и чл. 174, ал. 1 от ЗУТ и при спазване изискванията на чл. 27, ал. 3 от Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

1. Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ за проектант по чл.171 от ЗУТ с минимална застрахователна сума в съответствие с чл.5, ал.1, т.2 Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ издаден от компетентен орган на държавата в която участника е установен.2. Участникът трябва да има валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството“ за строител по чл.171 от ЗУТ с минимална застрахователна сума в съответствие с чл.5, ал.2, т.2 от Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ издаден от компетентен орган на държавата в която участника е установен.
ТЕХНИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ КЪМ РАЗДЕЛ III.1.3.:Участникът прилага система за управление на качеството, съгласно стандарта ISO EN 9001:2008/ ISO EN 9001:2015 или еквивалентен, в обхват на дейностите „проектиране на инсталации за третиране на битови/неопасни отпадъци“ или екв. И Участникът прилага система за управление на качеството, съгласно стандарта ISO EN 9001:2008/ ISO EN 9001:2015 или еквивалентен, в обхват на дейностите „изграждане (строителство), вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци“ или екв. ИЛИ Участникът прилага система за управление на качеството, съгласно стандарта ISO EN 9001:2008/ ISO EN 9001:2015 или еквивалентен, в обхват на дейностите „проектиране и „изграждане (строителство), вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци“или екв. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от орган/и, установен/и в друга/и държава/и членка/и, както и други доказателства за еквивалентни мерки за внедрена система за управление на качеството с обхват на дейностите „проектиране“ /„строителство“ или еквивалентни.При подаване на офертата участниците само декларират изискването, като следва да попълнят съответната част от раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление Част IV “Критерии за подбор“ от приложения образец на еЕЕДОП.Преди сключване на договора за обществена поръчка, определения изпълнител, представя сертификати по чл.64, ал.5-8 от ЗОП , удостоверяващи съответствието с изискуемия стандарт. Участникът да прилага системи или стандарти за опазване на околната среда, съгласно стандарта ISO 14001:2005 или еквивалентен, в обхват на дейностите „проектиране на инсталации за третиране на битови/неопасни отпадъци“ или екв. И Участникът прилага система за управление на околната среда, съгласно стандарта ISO 14001:2005 или еквивалентен, в обхват на дейностите „изграждане (строителство), вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци“ или екв. ИЛИ учаастникът прилага система за управление, съгласно стандарта ISO 14001:2005 или еквивалентен, в обхват на дейностите „проектиране и изграждане (строителство), вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци“ или екв.*Забележка:Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган за акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да е изпълнил за последните 3(три)год, считано от датата на подаване на офертата му мин.1(една) услуга с предмет,идентичен или сходен с този на поръчката.За„изпълнена услуга, сходна с предмета на поръката“ се приема:а)„сходна с предмета на поръката“ е услуга за изработване на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти за изграждане, вкл. доставка и монтаж на съоръжения,оборудване и механизация и упражняване на авторски надзор по време на строителството на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестр. участници).б)„изпълнена услуга“ е приемане на обекта с Акт обр.16,съгл. Наредба №3/31.07.2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството или екв.И Участникът трябва да е изпълнил през последните 5(пет) години от датата на подаване на офертата минимум 1(един)обект с предмет идентичен или сходен с тези на поръчката.За„изпълнен обект,сходен с предмета на поръката“ се приема:а)„сходен с предмета на поръката“ е изграждане, вкл. доставка и монтаж на съоръжения,оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестр. участници; б)"изпълнен обект“ е обект,приет с Акт обр.16,съгласно Наредба №3/31.07.200 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството или екв.ИЛИ един договор изпълнен през последните 5(пет) год. от датата на подаване на офертата,за изпълнение на инженеринг (проектиране и извършване на строителство) на 1(един) обект с предмет идентичен или сходен с тези на поръчката.За „изпълнен договор за инженеринг,сходен с предмета на поръката“ се приема:а)„инженеринг сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира проектиране на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти за изпълнение на строителство, упражняване на авторски надзор по време на строителството и изграждане вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестр.участници)б)„изпълнен договор“е приемане на обекта с Акт обр.16, съгласно Наредба №3/31.07.2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството или екв.При подаване на офертата, участниците само декларират изискването, като следва да попълнят съответната част от Раздел В: Технически и професионални способности Част IV “Критерии за подбор“ поле 1а/1б, от приложения образец на еЕЕДОП. Участникът, избран за изпълнител,представя Списък на обектите/услугите/инженеринг (чл.64, ал.1, т.1/2 от ЗОП), които са идентични или сходни с предмета на поръчката на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга (референции, удостоверения за добро изпълнение, препратка към публичен регистър, както и всички други документи, доказващи изпълнението на услугата и др.)Участникът трябва да разполага със следния ръководен състав за изпълнение на предмета на поръчката:Ръководител обект - висше обр. „магистър”/“бакалавър“ или екв, в област на висшето обр. „Технически науки“, или еквивалентно, професионално направление шифър 5.1 „Машинно инженерство“ или шифър 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика“ или шифър5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгласно КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв. ОПО по придобитата спец.-мин 5 години; СО на ръководна позиция (ръководител или екв) в изпълнението на един проект/договор за проектиране и изграждане на инсталация, вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци и упражняване на авторски надзор (или съпоставими с тях за чуждестранни участници)Участникът трябва да разполага със следните технически лица за изпълнение на строителството:Технически ръководител-...прод.

образование и квалификация, съгласно чл.163а, ал.4 от ЗУТ или екв. - Техническият ръководител е строителен инженер, архитект или строителен техник, който ръководи строителните работи и осигурява изпълнение на отговорностите по чл.163,ал.2,т.1–5/ЗУТ или екв., СО, като техн. рък. на 1 обект за изпълнение на строеж от Четвърта група – Втора категория или по-висока категория строежи от същата група или екв (съгласно законодателството на държавата, в която участника е придобил опита).- Координатор по БЗ – да притежава валидно удостоверение за Координатор по БЗС, съгл. Наредба №2/22.03.2004г. или екв.(съгласно законодателството на държавата, в която участника е установен).СО като длъжностно лице по здраве и безопасност или екв, на 1 обект - строеж от Четвърта група – Втора категория или по-висока категория строежи от същата група или еквивалентно (съгласно законодателството на държавата, в която участника е придобил опита).- Експерт по опазване на околна среда - висше образование с „магистър”/“бакалавър“ или екв, в област на висшето образование „Природни науки, математика и информатика“ или „Технически науки“ или еквивалентно, професионално направление шифър 4.4 „Науки за земята“ или шифър 5.10 „Химични технологии“ или шифър 5.11 „Биотехнологии“ или шифър 5.13 „Общо инженерство“, съгласно КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.СО в качеството му на експерт по прилагане и контрол на екологичните норми и стандарти или екв. на 1 обект за изграждане, вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници)Участникът трябва да разполага със следния персонал за изпълнение на проектантските дейности:Ръководител на проектантския екип - проектант по част „Технологична“– висше обр.,„магистър”/“бакалавър“ или екв., в област на висшето обр.„Технически науки“, или екв., проф. напр. шифър 5.1 „Машинно инженерство“ или шифър5.2 „Електротехника,електроника и автоматика“ или шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгл.КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП по част „Технологична“ или екв, съгл. чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв., със стаж по спец. мин. 3год.Спец.опит в изр.на част „Технологична“ на инв.проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г., за изграждане, вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници)– мин.1проектПроектант по част „Архитектурна“ – висше обр.„Магистър“ или екв.в област на висшето обр.„Технически науки“, или екв., проф. напр.шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгласно КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП, съгласно чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.Спец.опит в изр.на част „Архитектура“ на инв. проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г.,за стр.на обект – строеж от четвърта група – Втора категория или от по-висока категория строежи от същата група или екв– мин. 1 проектПроектант по част „Конструктивна“– висше обр.„Магистър“/“Бакалавър“ или екв. в област на висшето обр.„Технически науки“, или екв., проф.напр.шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгл. КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП, съгласно чл.230 от ЗУТ иЗКАИИП или екв.Спец.опит в изр.на част „Конструктивна“ на инв.пр.фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г.,за изграждане,вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) –мин.1 проектПроектант по част „Геодезия“– висше обр.„Магистър“/“Бакалавър“ или екв.в обл.на висшето обр.„Технически науки“,или екв.,проф. напр.шифър 5.7„Архитектура, строителство и геодезия“,съгл.КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП,съгл.чл.230 от ЗУТи Наредба..прод.в доп.инф.-VІ.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят изисква от определения изпълнител да предостави гаранция за обезпечаване на авансовото плащане и гаранция, която да обезпечат изпълнението на договора.Гаранцията, обезпечаваща авансовото плащане е в пълния размер на предоставените авансово средства,гаранцията за изпълнението на договора е 3 /три/ на сто от стойността на договора,След приключване срока на договора и преди освобождаване на гаранцията за изпълнение на договора, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е длъжен да представи на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ гаранция обезпечаваща гаранционното поддържане на договора (гаранционните срокове), в размер на 1% от стойността на договора за изпълнение. Гаранциите се представят в една от следните форми:1.парична сума 2.банкова гаранция 3.застраховка.Плащания:авансово плащане в размер на 10% от Цената,междинни плащания се извършват до 80% от Цената с приспадане на аванса и окончателно плащане след приспадане на всички извършени плащания, в срок до 45к.д.от приемане изпълнението на предмета на договора.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

14/06/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Заседателна зала №310 на третия етаж на административната сграда на Община Мадан, находяща се на ул. “Обединение” № 14

Отварянето на офертата е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

прод..от Раздел II.1.1. ...МОНТАЖ НА НЕОБХОДИМОТО ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ И УПРАЖНЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР ПО ВРЕМЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РДБО МАДАН“;
прод..III.1.3.№4/21.05.2001 г., за строителство на обект – строеж от четвърта група – Втора категория или от по-висока категория строежи от същата група или екв-.мин.1проект.Проектант по част „ВиК“ – висше обр. „Магистър“/“Бакалавър“ или екв.в обл.на висшето обр.„Технически науки“,или екв.,проф.напр.шифър5.7„Архитектура, строителство и геодезия“,съгл. КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП, съгласно чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.Спец.опит в изр. на част „ВиК“ на инв.проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г, вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) мин.1проект.Проектант по част „Електро“ – висше обр.„Магистър“/“Бакалавър“ или екв. в обл. на висшето обр.„Технически науки“,или екв., проф.напр.шифър5.2 „Електротехника, електроника и автоматика“,съгл.КОВОПН,приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП,съгл.чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.СО в изр. на част „Електро“ на инв.проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г.,за изграждане, вкл.доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) – мин.1проектПроектант част„ПБ“ – висше обр.„Магистър“/“Бакалавър“ или екв. в обл. на висшето обр.„Технически науки“ или екв.,съгл. КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП, съгласно чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.Проектант по част„Пътна“висше обр.Магистър“/“Бакалавър“ или екв.в обл.на висшето обр. „Технически науки“ или екв. проф. напр. шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“,съгл.КОВОПН,приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП,съгл. чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИПили екв.СО в изр.на част „Пътна“ на инв.проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г.,за изграждане, вкл.доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) – мин.1проект.Проектант по част „Озеленяване“ – висше обр.с„Магистър“/“Бакалавър“ или екв. в обл. на висшето обр.„Технически науки“,или екв.,проф.напр.шифър5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгл.КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежаваППП,съгл.чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.Проектант част ОВК - висше обр. „Магистър“/“Бакалавър“ или екв.в обл. на висшето обр.„Технически науки“,или екв.,проф.напр.шифър5.4„Енергетика“, съгл.КОВОПН,приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да притежава ППП,съгл.чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.СО в изр. на част „ОВК“ на инв.проект фаза „технически“и/или„работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001г.,за изграждане,вкл.доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) – мин.1проект.Проектант по част „Енергийна ефективност“ – висше обр.„Магистър“/“Бакалавър“ или екв.в област на висшето обр.„Технически науки“ или екв.,проф.напр.шифър 5.4 „Енергетика“ или шифър5.7„Архитектура,строителство и геодезия“,съгл.КОВОПН приет с ПМС №125/2002 г или екв.Да прит. ППП,съгл.чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.СО в изр.на част „ЕЕ“на инв.проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г.за изграждане, вкл. доставка и монтаж на съоръжения, оборудване и механизация на инсталация за третиране на битови/неопасни отпадъци (или съпоставими с тях за чуждестранни участници) – мин.1 проект Проектант част ПБЗ – висше обр. „Магистър“/“Бакалавър“ или екв. в обл. на висшето обр. „Технически науки“ или екв. Да притежава ПППсъгл. чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. и завършен курс по „ПБЗ“ или екв.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от: 1. изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП – срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация; 2. получаването на решението за определяне на изпълнител или за прекратяване на процедурата;
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 04/05/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва