Деловодна информация
01260
РКС18-РД93-7 27/04/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
27/04/2018 (дд/мм/гггг)
01260-2018-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Столична община - район Красно село 0006963270526
бул. Цар Борис ІІІ № 124
гр.София BG411 1612 България
Любомир Миладинов +359 28951156
l.miladinov@krasnoselo.net +359 28951172

Интернет адрес/и

www.krasnoselo.net

http://www.krasnoselo.net/content.php?cntid=181


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.krasnoselo.net/content.php?cntid=181
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Доставка на хранителни стоки на едро за нуждите на детските заведения и детската кухня на територията на район "Красно село"
15000000      
Доставки

Предметът на поръчката включва: „Доставка на хранителни стоки на едро за нуждите на детските заведения и детската кухня на територията на район "Красно село". Възложителят може да заяви по-малък брой доставки от прогнозните количества, в зависимост от необходимостта и в рамките на прогнозната стойност.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
3988000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
15000000      
15100000      
15200000      
15300000      
15400000      
15500000      
15600000      
15800000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Детските заведения и детската кухня на територията на Столична община - район "Красно село". Точното местонахождение е описано в документацията за участие.

Прясно мляко, 3,2 %-114160л, Кисело мляко 2 %- 64890бр, Кисело мляко 3.6 %- 197523бр, Плодово кисело мляко – 40500бр.,Краве масло 0.125кг - 82238бр, Краве масло 0.250кг -4534бр, Кашкавал от краве мляко -4465кг, Сирене краве 1кг- 9820кг, Сирене краве 8кг -3705кг, Сирене крема -6511бр,, Топено сирене- 1005бр, Топено сирене, ИЧ – 1045бр., Пушено сирене- 120бр., Извара - 3340кг, Пилешка пържола от бут- 672 кг, Пилешко филе- 14518кг, Пилешки бутчета- 6613кг, Пилешки бутчета обезкостени – 9500кг., Пуешко месо-1245кг, Телешко месо- 826кг, Телешко месо- 735кг, Свинско месо- 10642кг, Свинско месо- 3946кг, Месо мляно- 9511кг, Агнешко месо - 453кг, Заешко месо - 1763кг, Кайма смес - 6108кг, Сух колбас- 830кг, Шунка- 909кг, Филе Бяла Риба- 7833кг, Филе скумрия- 3732кг, Филе Пъстърва-2700кг.,Филе Тилапия - 6691кг, Яйца кокоши М -60448бр, Яйца кокоши L- 20160 бр., Слънчогледово масло - 11503л, Брашно- 7896кг, Жито -1860 кг, Ориз -10454кг, Грис- 2490кг, Баница вита- 2600бр, Кифла- 14711бр, Козунак -3843 бр, Кашкавалка -3261бр, Рогче- 3278бр, Тутманик -1801бр, Сиренка - 740бр, Питки - 12852бр, Хляб Добруджа - 120690бр, Хляб Пълнозърнест -40640бр, Макарони- 9448бр, Макарони пълнозърнести – 150бр. Овесени трици- 18бр., Фиде- 4160бр, Юфка - 2897бр, Овесени ядки - 1183кг, Домашна юфка- 4211бр, Кус кус- 8484бр, Спагети- 2766бр, Бисквити обикновени с краве масло -29336бр, Боб- 3923кг, Боб лющен -1153кг, Леща- 3291кг, Лющена леща- 650кг, Елда -105кг, Киноа- 920кг, Просо-70кг, Амарант-50кг, Чия-100кг, Пшеничен зародиш -100кг.,Качамак- 288кг, Нахут -120кг, Мюсли -1918кг, Орехови ядки -21кг, Халва- 1418кг, Тахан слънчогледов- 650бр, Тахан сусамов – 630бр, Стафиди- 6кг, Сушени сливи-16кг, Сушени кайсии-3кг, Бутер тесто- 890бр, Кори- 5850бр, Замразен грах- 5667кг, Замразен зелен фасул - 2298кг, Замразен карфиол - 559кг, Замразен спанак - 5642кг, Замразени броколи - 896кг, Замразени зеленчуци микс -1695кг,Замразени тиквички -1385кг, Замразени печени чушки- 1000бр., Замразена коприва- 500бр. Домати- 9162кг, Зеле- 21257кг, Копър - 8247вр, Краставици- 19912кг, Лук кромид зрял- 18348кг, Магданоз- 14459вр, Моркови - 19972кг, Праз лук -3323кг, Лук кромид пресен -1433кг, Марули- 938кг, Спанак- 311кг, Тиквички- 5857кг, Целина- 1710кг, Чесън сух - 251кг,Чушки -4830кг, Червено цвекло- 316кг, Пресен чесън- 432вр, Репички - 300вр, Ряпа- 268кг, Грах стерилизиран -5190бр, Гювеч -1176бр, Домати консерва- 35000бр, Зелен фасул консерва -8367бр, Капия печена белена- 24бр, Мариновани краставици -2140бр, Лютеница - 7038бр, Паприкаш- 3653бр, Доматено пюре - 9325бр, Маслини - 854кг, Маслини без костилка - 872кг, Банани - 68030кг, Грозде -16054кг, Дини -12659кг, Кайсии- 2780кг, Киви- 11541кг, Круши- 10660кг, Лимони -2697кг, Мандарини - 14424кг, Портокали -17141кг, Праскови -4634кг, Нектарини - 893кг, Пъпеши - 5031кг, Тиква - 3956кг, Череши - 2799кг, Ябълки - 81668кг, Сини сливи - 1280кг, Ягоди -1951кг, Компот кайсия - 348бр, Компот праскова- 1106бр, Компот сини сливи - 200бр, Компот круши -200бр , Компот дюли -100бр, Компот ягоди – 100бр., Нектар кайсия -502л, Нектар праскова -609л, Нектар ананас - 2727л, Натурален плодов сок ябълка -4242л, Натурален плодов сок портокал - 2928л, Сироп Арония бр -44бр, Мармалад- 2655бр, Конфитюр- 5437бр, Картофи- 56250кг, Картофено пюре- 3752бр., Нишесте- 36300бр, Захар- 14228кг, Пудра захар - 44кг, Мед пчелен - 10283бр, Чай билков- 5520бр, Чай плодов -2509бр, Боза със захар-6250бр, Ванилия - 7580бр, Дафинов лист -385бр, Джоджен сух -1552бр, Канела- 1545бр, Сода бикарбонат- 1155бр, Черен пипер- 355бр, Червен пипер - 3989бр, Чубрица ронена- 7547бр, Шарена сол- 1472бр, Бакпулвер - 665бр, Галета- 61кг, Мая суха - 1460бр, Подправка универсална зеленчукова - 459бр, Целина суха -3978бр, Кимион млян -400бр, Девисил сух - 445бр, Босилек сух- 130бр, Магданоз-сух– 100бр, Копър-сух-100бр,Пастет - 2870бр, Трапезна сол - ситна -2642кг, Трапезна сол -4784кг, Оцет- 673бр.
Критериите по-долу
 
ДА Мерки за осигуряване на превантивен контрол за безопасността и съответствието на хранителни продукти при изпълнение предмет на поръчката    50
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
3988000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
36

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


При условие, че възложителят своевременно е открил обществена поръчка с аналогичен предмет, съобразявайки законовоустановените срокове за обжалването й, но към момента на изтичане на срока на настоящия договор процедурата не е приключила с влязло в сила решение за избор на изпълнител при изпълнение на изискванията на чл.116 от ЗОП то възложителят си запазва правото да удължи срока на договора с 12 /дванадест/ месеца, като прогнозната стойност на допълнителното възлагане е в размер на 998 000 /деветстотин деветдесет и осем хиляди / лева без ДДС. Артикулите са предмет на основния договор, а количествата са описани в II.2.14 и VI.3 Допълнителна информация .
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Пр. мляко 3,2% 38053л,Кис. мляко 2%- 21630бр,Кис. мляко 3.6%- 65841бр,Пл.кис. мляко–13500бр.,Кр. масло 0.125кг-27 412бр, Кр. масло 0.250кг-1511бр,Кашкавал от кр.мляко-1488кг,Сирене кр.1кг-3273кг,Сирене кр.8кг-1235кг,Сирене крема-2170бр Топ. сирене-335бр,Топ. сирене,ИЧ–348бр.,Пуш.сирене- 40бр.,Извара-1113кг,Пил.пържола от бут-224кгПил.филе4839кгПил. бутчета-2204кг,Пил.бутчета обезк.3167кг
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Всеки участник трябва да разполага с обект, регистриран по чл. 12 от ЗХ за търговия на едро с храни от животински и от неживотински произход с обхват на регистрацията, включващ всички групи храни от предмета на поръчката, издадено от съответната ОДБХ.
При участник обединение на физически и/ или юридически лица всяко физическо/ юридическо лице, включено в обединението, което ще извършва дейност, за която е необходима посочената регистрация, следва да притежава удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, за търговия на едро с храни от животински и от неживотински произход, включващо групите храни от предмета на поръчката, съобразно с извършваната от лицето дейност, издадено от съответната ОДБХ. Националните регистри на обектите за производство и търговия на храни са публични и се публикуват в Интернет (чл. 14, ал. 3 от Закона за храните).
При участник чуждестранно лице, същото следва да разполага с обект, регистриран съгласно законодателството на съответната държава.При подаване на оферта, в съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV, буква „А“, т.1 информацията за обекта за търговия на едро с хранителни продукти, с който разполага с посочване на номер и дата на регистрация на обекта съгласно чл.12 от Закона за храните (за чуждестранните лица, съгласно законодателството на съответната държава), както и групите храни за които е валидна регистрацията му.
В случаите на чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП се представя декларация-описание на обекта/обектите, регистрирани по чл. 12 ЗХ, от които се извършва дейността, както и удостоверение за регистрация по чл. 12 ЗХ за търговия на едро, с обхват, съответстващ на предмета на поръчката, на името на участника.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността .
2. Участникът следва да е постигнал положително съотношение между определени активи и пасиви, както следва:
2.1. Коефициент на обща ликвидност (К ол)
Участниците следва да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви, а именно – между текущите активи и текущите задължения за последната отчетна година (2017 г.).Коефициентът на обща ликвидност се изчислява по Методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, Приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.) При подаване на оферта, съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в раздел Б, част IV, т.4 изчисления на база годишен финансов отчет (ГФО) към 31 декември 2017г. коефициент на обща ликвидност.
2.2. Коефициент на бърза ликвидност (К бл)
Този показател изразява непосредствената способност на предприятието на участника да обслужва текущите си задължения с по-бързо ликвидните краткосрочни активи. Изчислява се по Методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 ЗОП, въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на съответната година (2017).При подаване на оферта, съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в раздел Б, част IV, т.4 на ЕЕДОП изчисления на база годишен финансов отчет (ГФО) към 31 декември 2017г. коефициент на бърза ликвидност.
В случаите на чл.67, ал.5 и 6 от ЗОП се представя удостоверения от банки, годишния финансов отчет (ГФО) или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен и справка за общия оборот и оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от Възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


Минимално изискване по т. 1.Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, включително и опцията, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 7 976 000 (седем милиона деветстотин седемдесет и шест хиляди ) лева, от които 3 988 000 лв. ( три милиона деветстотин осемдесет и осем хиляди ) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Минимално изискване по т. 2:
2.1 Коефициент на обща ликвидност (К ол)- минимум 1,5, изчислен по Методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, Приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.).
2.2Коефициент на бърза ликвидност (К бл) - минимум 1, изчислен по Методиката към чл. 61, ал. 1, т. 3 ЗОП за установяване на минимални допустими съотношения между определени активи и пасиви, Приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 ППЗОП въз основа на данни (в хил. лв.) от счетоводния баланс към 31 декември на последната финансова година (2017 г.).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът трябва да има внедрени:
1.1 Система за управление на качество по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.
1.2Система за управление на безопасността на храните по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. Сертификатът трябва да е валиден и да е издаден от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки
2.Участникът да разполага с транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка. Транспортните средства за превоз на храни от животински произход следва да разполагат с валидни удостоверения за регистрация на специализирани транспортни средства, издадени от ОДБХ.


1. Система за управление на качество по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. При подаване на офертата участникът декларира сътоветствието с изискванията за технически изисквания в ЕЕДОП част IV, раздел Г. При поискване от възложителя по реда на чл. 67, ал. 5 ЗОП участникът, а при условията на чл. 67, ал. 6 ЗОП определеният изпълнител, следва да представи заверено копие от сертификат по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват–доставка на хранителни продукти
2. Система за управление на безопасността на храните по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентна с обхват доставка на хранителни продукти. При подаване на офертата участникът декларира сътоветствието с изискванията в ЕЕДОП част IV, раздел Г. При поискване от възложителя по реда на чл. 67, ал. 5 ЗОП участникът, а при условията на чл. 67, ал. 6 ЗОП определеният изпълнител, следва да представи заверено копие от сертификат по актуален към датата на подаване на офертата стандарт EN ISO 22000 или еквивалентен с обхват–доставка на хранителни продукти .
3.Участниците в процедурата трябва да разполагат с минимум 8 /осем / специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставка, тъй като доставките се извършват до различни обекти на възложителя, посочени в документацията. Транспортните средства, предвидени от участника за доставка на продукти от животински произход, трябва да са регистрирани от ОДБХ по реда на чл. 246 ЗВМД. Специализираните транспортни средства трябва да осигуряват съответните температурни параметри и условия за превоз на различни групи храни от животински произход. Удостоверенията за регистрация за транспортиране на хранителни продукти следва да са издадени след 01.01.2007 г. При подаване на офертата участникът декларира сътоветствието с изискванията за технически възможности в ЕЕДОП, част IV, раздел В, т.9.
При условията на чл.67 ал.5 и 6 от ЗОП участникът следва да представи декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано за изпълнение на поръчката, в която следва да се опишат транспортните средства, както и номерата на удостоверенията за регистрация, издадени от ОДБХ, когато е приложимо. В случай, че транспортните средства не са собствени, при условията на чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП се представя доказателство, че участникът ще разполага с тях за срока на договора за обществена поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Изпълнителят предоставя преди сключване на договор гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора. При представяне на банкова гаранция същата се предава в оригинал. Застрахователната гаранция се представя чрез нотариално заверено копие на застрахователната полица. Банковата или застахователната гаранция следва да са със срок на валидност с 30 дни по-голям от 36 месечния срок на настоящия договор. Гаранцията под формата на парична сума се превежда по сметката на Столична община - район "Красно село": BG15SOMB91303324913901 BIC SOMBBGSF, Общинска банка АД, клон Красно село.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

04/06/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр.София , бул. Цар Борис ІІІ № 124, ет. 2, зала № 209

Отварянето на офертите е публично. Кандидатите могат да присъстват при отваряне на офертите лично или чрез упълномощен представител. В случай, че не присъства при отваряне на офертите лицето, което по закон управлява или представлява участника, е необходимо представителят на кандидата да удостовери представителната си власт с изрично пълномощно, което се представя на комисията
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

ПРОД. ОТ2.2.14Пуешко месо-415кг,тел.месо-275кг тел.месо-245 кг,Свин. месо-3547кг,Свин. месо-1315кг,Месо мляно3170кг- Агн. месо-151кг Заешко месо-588кг,Кайма смес-2036кг ,Сух колбас-276кг,Шунка-303кг,Филе Бяла Риба-2611кг,Филе скумрия-1244кг,Филе-Пъстърва 900кг,филе Тилапия-2230кг,Яйца М-20149бр,Яйца L- 6720 бр,Слънч масло-3834л,Брашно 2632кг,Жито 620кг,Ориз-3484кг,Грис-830кг,Баница 866бр,Кифла-4903бр ,Козунак-1281бр,Кашкавалка-1087бр,Рогче-1092бр,Тутманик-600бр Сиренка-246бр,Питки-4284бр,Хляб Добруджа-40230бр, Хляб Пълноз.-13546бр,Макарони-3149бр,Макарони пълноз.–50бр.Овес. трици-6бр,Фиде-1386бр,Юфка-965бр,Овес. ядки-394 кг,Дом. юфка-1403бр,Кус кус-2828бр,Спагети-922бр,Бискв.обик с кр.масло -9778бр,Боб-1307кг,Боб лющен-384кг,Леща-1097кг,Лющена леща-216кг,Елда- 35кг,Киноа- 307кг,Просо-23кг, Амарант-17кг Чия-33кг,Пшеничен зародиш-33кг,Качамак- 96кг,Нахут40кг ,Мюсли-639кг,Орех. ядки-7кг,Халва -472кг,Тахан слънч.-217бр, Тахан сусам.–210бр,Стафиди-2кг,Суш.сливи-5кг,Суш.кайсии 1кг,Бутер тесто-296бр, Кори-1950бр,Зам. грах-1889кг,Зам. зелен фасул-766кг,Зам. карфиол-186кг,Зам. спанак-1880кг,Зам. броколи-298кг,Зам. зеленчуци микс-565кг,Зам. тиквички-461кг Зам. печ. чушки -333бр,Зам.коприва-167бр,Домати-3054кг,Зеле-7085кг,Копър-2749вр,Краставици-6637кг,Лук кр. зрял-6116кг Магданоз-4819вр,Моркови-6657кг,Праз лук-1107кг,Лук кр.пресен -477кг Марули-312кг,Спанак-103кг,Тиквички-1952кг Целина570кг,Чесън сух-83кг,Чушки-1610кг,Черв. цвекло-105кг,Пр. чесън-144вр,Репички-100вр,Ряпа-89кг,Грах стерил.-1730бр Гювеч-392бр, Дом.конс.11667бр,Зел.фасул конс.-2789бр,Капия печ.белена-8бр, Марин.краставици-713бр Лютеница-2346бр,Паприкаш-1217бр Дом.пюре-3108бр,Маслини-284кг,Маслини без кост.-290кг,Банани-22676кг,Грозде-5351кг,Дини-4219кг Кайсии- 926кг,Киви-3847кг Круши-3553кг,Лимони-899кг,Мандарини-4808кг Портокали-5714кг,Праскови-1545кг, Нектарини-298кг Пъпеши-1677кгТиква-1318кг,Череши-933кг,Ябълки-27222кг,Сини сливи-427кг,Ягоди-650кг,Компот кайсия116бр,Компот-праскова -369ббр,Компот сини сливи-67бр,Компот круши-67бр,Компот дюли33бр ,Компот ягоди–33бр,Нектар кайсия-167л,Нектар праскова -203л,Нектар ананас -909л,Нат.плод. сок ябълка-1414л, Нат.пл.сок портокал-976л,Сироп Арония-15бр,Мармалад-885бр,Конфитюр -1812бр, Картофи-18750кг,Карт.пюре-1250бр,Нишесте-12100бр Захар-4743кг,Пудра захар-15кг,Мед пч.-3427бр,Чай билков-1840бр,Чай пл.-836бр Боза-2083бр,Ванилия-2526бр Даф.лист-128бр,Джоджен-517бр,Канела-515бр,Сода бик.385бр,Черен пипер-118бр,Черв пипер-1330 Чубрица 2515бр,Шар. сол490бр,Бакпулвер-222бр,Галета-20кг,Мая суха-487бр,Подпр.уни.зеленч.-153бр,Целина-1326бр,Кимион-133бр,Девисил-148бр,Босилек-43бр,Магданоз33бр,Копър-сух33бр,Пастет-957бр,Трап.сол сит.881кг,Трап.сол-1595кг,Оцет224бр Отстр. на участниците:1Наличие на обстоятелства по чл.54 и чл. 55 ал.1 т.1,4,5 от ЗОП. 2.Който е представил оферта, която е непълна или не отговаря на условията, посочени в документ. за участие.3.Който не е посочил цена и % отстъпка или надценка за всички артикули от предмета на поръчката или е предложил единични цени и % отстъпка или надценка извън посочените граници на съответния артикул, обявена в бюлетина на "САПИ" ООД към датата на откр. на процедурата се отстр. от процедурата.4.В чието техн. предложение не са оферирани мин.15бр. изпитвания по органолепт.,микробиолог. и физико-хим. показатели за артикули обект на поръчката с изключение на пр. плод. и зелен. и минимум 10 броя сертиф. за съотв. с паз. стан-ти на европейския съюз за пр. плод. и зелен. съгл. чл. 12,13 и 14 на Рег.(ЕС)№543 /2011-прил. III на Регл.(ЕС)№543/2011 за 10 бр. разл.артикули се отстр. от процедурата.5.При липса на подадена таблица за съответствие за един или повече артикули или несъответствие с техн. задание на възложителя участникът се отстр. от участие.6. При липса на представени протоколи от изпитване, съответно сертифик. за сътоветствие за пресни плод. и зеленч., или на др. доказат. за съответствие, които удовлетворяват възложителя, за един или повече артикули от предмета на поръчката .

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал.1, т.1 от ЗОП в 10- десет дневен срок от изтичане на срока по чл.100, ал.3 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/04/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва