Деловодна информация
1267
РОБ17-ВК08-43/16/ 21/02/2018 (дд/мм/гггг)
не
1267-2018-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Столична община - район Оборище 0006963270511
бул. Мадрид №1
София BG411 1505 България
Л. Дончев, И. Костова +359 28157636/ +359 28157626
office@so-oborishte.com +359 29441667

Интернет адрес/и

http://so-oborishte.com/

http://so-oborishte.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://so-oborishte.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изпълнение на строително-монтажни работи във връзка с реализацията на проект “Разширение на сградата на Първа английска гимназия“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“- етап ІБ
45214200      
Строителство

Конструктивно укрепване, пристрояване и надстрояване на Корпус 2 и Корпус 3 и изпълнение на вертикалната планировка, паркоустройство и благоустройство
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
3151898.56      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Сградата на Първа английска гимназия“ и 112 ОУ „Стоян Заимов“- етап ІБ, гр София, район „Оборище“, УПИ ІV, кв.535, м. „Центъра – Зона А-север” бул. Дондуков 60

Конструктивно укрепване, пристрояване и надстрояване на Корпус 2 и Корпус 3 и изпълнение на вертикалната планировка, паркоустройство и благоустройство
Критериите по-долу
 
ДА Показател „Техническа оценка”    60%
Цена
40%
II.2.6) Прогнозна стойност
3151898.56      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Възложителят ще отстранява от участие в процедурата участник, за когото е налице някое от обстоятелствата по чл. 55, ал. 1 от ЗОП.
Обществената поръчка се възлага при условията на чл. 114 от ЗОП.
Предвидена е гаранция гаранция за изпълнение на договора в размер на 5% и гаранция, обезпечаваща авансово предоставяне на средства в размер на 20 % от стойността на договора.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът, респективно член на Обединение, който ще изпълнява СМР, в процедурата трябва да притежава валидна регистрация в Централен професионален регистър на строителя към Камара на строителите в България за Първа група, Трета категория / чл. 137, ал.1, т.3, буква „в“ от ЗУТ- жилищни и смесени сгради с високо застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с ръзгъната застроена площ над 5000кв.м. или с капацитет от 200 до 1000 места за посетители;/, а за чуждестранни лица- в аналогични регистри съглсно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава- страна по Споразумение за Европейско икономическо пространство, като в този случайучастникът посочва еквивалентен документ, доказващ регистрация членство в аналогична професионална организация на държавата, в която е установен, и има сила на вписване в Централния професионален регистър на строителя за обхвата на дейностите, за който е издаден. За чуждестранно лице в ЕЕДОП се посочва еквивалентен документ, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителни работи – обект на настоящата обществена поръчка.
При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването за годност, като попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП), като се посочва, информация относно вписването на участника в съответния професионален или търговски регистър в държавата членка, я която е установен като се посочва дали съответните документи са на разположение в електронен формат, както и уеб адрес, орган или служба, издаващи документа за регистрация и точно позоваване на документа.
В случаите на чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП се доказва с представяне на заверено копие от удостоверение за регистрация в ЦПРС или еквивалентен документ.
При участие на Обединения, които не са юридически лица следва да се спазват и изискванията на чл.59, ал.6 от ЗОП. При деклариране на подизпълнители следва да се спазват изискванията на чл.66, ал.2 от ЗОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните 3 /три/ приключени финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, не по-малък от 6 400 000,00 лв.
Участникът следва да е реализирал минимален сходен оборот, изчислен на база годишните обороти за последните 3 /три/ приключени финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си, не по-малък от 3 200 000,00 лв.
Под оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката следва да се включва сума, равна на частта от нетните приходи от продажби, реализирани от изпълнение на ново строителство, и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт на сграда.
Обстоятелството се удостоверява в Част IV, Раздел Б, т.1а и т.2а от ЕЕДОП с посочване на информация за размера на оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
В случаите на чл.67, ал. 5 и ал.6 от ЗОП изискването се доказва с представяне на ГФО или техни съставни части, когато публикуването им се изисква и/или справка за реализирания оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Когато по основателни причини участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, които възложителят приема за подходящ.
За изпълнението на поръчката е необходимо участниците да притежават застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството по чл. 171 ЗУТ с минимална застрахователна сума в размер, съгласно чл.5, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството за категорията строителство, съобразно строежа – предмет на обществената поръчка, а именно Първа група, Трета категория.
Съответствието си с това изискване участниците удостоверяват, като попълват полето 5 в част IV, буква „Б“ в ЕЕДОП
За доказване на съответствието си с това изискване в случаите по чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, участниците представят заверено копие на валидна застраховка „Професионална отговорност“.
При участие на Обединения, които не са юридически лица следва да се спазват и изискванията на чл.59, ал.6 от ЗОП. При деклариране на подизпълнители следва да се спазват изискванията на чл.66, ал.2 от ЗОП.


III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът , през последните 5 / пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, следва да е изпълнил дейност минимум 1 /един/ обект, идентичен или сходен с предмета и обема на обществената поръчка.
Под дейност идентична или сходна с предмета и обема на обществената поръчка, следва да се разбира ново строителство, и/или реконструкция, и/или основен ремонт, и/или текущ ремонт на сграда с разгъната застроена площ, съотвестваща на обекта на поръчката (РЗП не по- малко от 10 000,00 м2).
Участникът трябва да разполага с квалифициран персонал за изпълнение на поръчката, отговарящ на изискванията на Възложителя, както следва:
1. Ръководител на проекта - висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“, професионална квалификация строителен инженер ; специалност „ССС“, „ПГС“ или еквивалентнa специалност, със стаж по специалността минимум 10 /десет/ години; да има опит като ръководител на обект на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
2. Технически ръководител - да има придобита професионална квалификация, отговаряща на изискванията на чл.163а, ал.2 от ЗУТ или еквивалентна; със стаж по специалността минимум 5 /пет/ години ; Да има опит като технически ръководител при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
3. Координатор по контрол на качеството – да има валиден сертификат за преминат курс за контрол на качеството или еквивалентно. Да има опит като Координатор по контрол на качеството при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
4. Координатор по здравословни и безопасни условия на труд – да притежава валидно удостоверение (сертификат) за завършен курс за длъжностно лице по здраве и безопасност или еквивалентно. Да има опит като Координатор по здравословни и безопасно условия на труд при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
5. Специалист по част ВиК- висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“, професионална квалификация строителен инженер - ВиК; с минимум 5 / пет/ години опит по специалността; Да има опит като специалист ВиК при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
6. Специалист по част Електро- висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“, професионална квалификация Електроинженер; с минимум 5 / пет/ години опит по специалността; Да има опит като специалист Електро при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
7. Специалист по ОВК: висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“; с професионална квалификация „машинен инженер“ или еквивалентна, с минимум 5 / пет/ години опит по специалността; Да има опит като специалист ОВК при изпълнението на минимум 1 /един/ обект, сходен с предмета на поръчката.
Едно лице не може да съвместява две длъжности.
Обстоятелството се удостоверява в Част ІV, раздел В, т. 2 на ЕЕДОП. Трябва да се посочат изчерпателни данни и информация с точно позоваване на документите свързани с придобиване от екипа на изискуемата професионална компетентност.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се удостоверява с представяне на Списък на технически лица и/или организации, включени или не в структурата на участника, включително тези, които отговарят за контрола на качеството, а при обществени поръчки за строителство – лицата, които ще изпълняват строителството.
Участникът трябва да има внедрени системи за управление на качеството, както следва:
- EN ISO 9001:2008 / EN ISO 9001:2015 „Системи за управление на качеството” или еквивалент,
- EN ISO 14001:2004 / EN ISO 14001:2015 „Системи за управление на околната среда ” или еквивалент.
Обхватът на внедрените системи трябва да е за строителни дейности в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
Обстоятелството се удостоверява в част ІV, раздел Г на ЕЕДОП.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се удостоверява със заверени копия.


III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Крайният срок за изпълнение на дейностите е 2 години, от датата на сключване на договора между Възложителя и Изпълнителя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

21/03/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

22/03/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. София, бул. "Мадрид" №1, ет.2, заседателна зала

Съгласно чл.54, ал.2 от ППЗОП - Получените заявления за участие или оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват кандидатите или участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средставата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.1 от Закона за обществените поръчки.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 21/02/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва