Деловодна информация
00299
 
да
да
22/06/2017 (дд/мм/гггг)
00299-2017-0016 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Търговище 000875920
пл. Свобода
Търговище BG334 7700 България
Никола Станчев - Ръководител на проект +359 060168-733
stanchev.n@targovishte.bg +359 060162-212

Интернет адрес/и

http://www.targovishte.bg

http://ezop.uslugi.io/public/obshtina_targovishte/#27


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://ezop.uslugi.io/public/obshtina_targovishte/#27
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Тътрговище 000875920
пл. Свобода
Търговище BG334 7700 България
Павлина Захариева +359 060168-716
zaharieva.p@targovishte.bg +359 060162-212

Интернет адрес/и

http://www.targovishte.bg

http://ezop.uslugi.io/public/obshtina_targovishte/#27

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”, осъществяван по ОПРР 2014-2020, по 4 обособени позиции
45000000      
Строителство

Извършване на СМР за основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на 4 обекта на образователната инфраструктура в град Търговище. За всеки обект се предвижда извършването на:
• ремонт и реконструкция на сградата като се предвидят мерки за привеждането на сградата в съответствие с основните изисквания към строежите по отношение енергийна ефективност – икономия на енергия и топлосъхранение, достъпност и безопасност при експлоатация, хигиена, здраве и околна среда, безопасност в случай на пожар;
• благоустрояване и озеленяване на двор, спортни площадки, осветление и достъпна архитектурна среда.
Строително-монтажните работи на всеки един от обектите ще се изпълняват в условията на неработещо учебно/детско заведение. Преди започване на СМР, обектът ще бъде освободен (няма да има персонал и ученици/деца) и в него няма да се провеждат мероприятия до окончателното приемане на изпълнените работи и въвеждането му в експлоатация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
6133158.44      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
само една обособена позиция

II.2) Описание 1

Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ № 7 „Снежанка”, гр. Търговище 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG334

УПИ ІІ, кв. 6, ПИ № 73626.508.43, гр. Търговище, кв. „Запад” 1.

Основният ремонт включва: Сеизмична осигуреност на сградите. Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.Подмяна на настилките и покритията по стени и тавани.Дограмата – външна и вътрешна ще се подмени изцяло с нова, отговаряща на условията за енергийна ефективност.Цялостен ремонт на покрива.По всички външни повърхности на сградата ще се положи топлоизолация, а върху нея минерална мазилка. В единия открит вътрешен двор ще се подменят тротоарните плочки около сградата за да се отведе дъждовната вода от основите, а във вторият вътрешен двор е проектирана актова зала с метална конструкция по конструктивни чертежи и ограждащи стени от трислойни панели. Пералното помещение се преустройва във физкултурен салон. Достъпът до него ще се осъществява от новопроектирани топли връзки върху плоския покрив и съществуващата на първи етаж. Външните алеи в двора на детската градина, ще се препокрият с нови бетонови плочи и ще се оградят с градински бордюри. Около съоръженията за игра, които ще се заменят с нови, отговарящи на изискванията за проектиране на детски площадки да се изпълни ударопоглъщаща настилка в зоните на падане.Масивната част на оградата ще се запази, а металните пана ще се пребоядисат.Съществуващите клетки в санитарните възли ще се демонтират и ще се изпълнят нови. Подовите и стенните покрития ще се подменят изцяло. Подмяна на осветителни тела и внедряване на енергоспестяващо осветление.Подмяна на ключове за осветление и контакти. Подмяна на амортизирана и нефункционираща мълниезащитна инсталация, внедряване на мерки за защита от пренапрежения и защита от индиректен допир при напрежение. Разработване на пожароизвестителна инсталация, сигнализираща събитие пожар, видеонаблюдение, сигнално –охранителна инсталация и комуникационна – интернет и телефонна инсталация.Пълна замяна на хоризонталната и вертикална водопроводна мрежа с нова за студена, топла и циркулационна вода. Старите и амортизирани поцинковани тръби се подменят с PP-R. Изцяло се реконструира съществуващия водомерен възел, който е амортизиран. Предвижда се ново сградно водно отклонение с връзка към уличен водопровод. Изградената противопажарна водопроводна инсталация ще се реконструира. Топла вода за нуждите на водочерпните прибори ще се подава от бойлер, разположен на подходящо място в котелното. Демонтаж на съществуваща отоплителна инсталация и монтаж на нова, реконструкция на котелна инсталация – колектори.Монтаж на нова отоплителна инсталация.За осигуряване на топла вода за битово-горещо водоснабдяване на детската градина е проектирана инсталация за БГВ с бойлер 1000л. и 6 броя плоски слънчеви колектори.
Срокът за изпълнение на СМР е по предложение на участника, като същият НЕ подлежи на оценка, съгласно одобрения от Възложителя критерий за възлагане.
Минималният и максималният срок за изпълнение на СМР са следните: минимален срок - 4 (четири) месеца, максимален срок - 5 (пет) месеца.
Ценовото предложение на участниците не може да надхвърля посочената максимална обща стойност на обособената позиция, както и стойността на непредвидените разходи.
Оферти, надхвърлящи максималната обща стойност на обособената позиция, както и стойността и процентът на непредвидените разходи, ще бъдат предложени за отстраняване поради несъответствие с това предварително обявено условие.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1212848.27      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
5

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“

Прогнозната стойност е максим. и включва ст-стта на всички предвидени дейности, доставки и услуги, необх. за изпълнение на строителството – 1 102 589,34 лв., и непредв. разходи в размер на 10% върху тази сума, представляващи 110 258,93 лв.
Непредв.разходи са начислени в общата ст-ст от 1 212 848,27 лв. без ДДС, и следва да бъдат начислени и в офертата на участника, върху общия сбор на всички СМР

II.2) Описание 1

Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ № 9 „Приказка”, гр. Търговище 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG334

УПИ ІІІ, кв. 306, ПИ № 73626.508.91, гр. Търговище, кв. „Запад” 2.

Основният ремонт включва:Сеизмична осигуреност на сградите. Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания- рампи за придвижване на инвалиди, и нова асансьорна уредба. По етажите ще се подменят настилките и покритията по стени и тавани. Дограмата – външна и вътрешна ще се подмени изцяло с нова, отговаряща на условията за енергийна ефективност.
Проектът предвижда цялостен ремонт на покрива. По всички външни повърхности на сградата ще се положи топлоизолация, съгласно приложения проект по част „Енергийна ефективност”, а върху нея минерална мазилка. Подмяна на осветителни тела и внедряване на енергоспестяващо осветление, изчисляване на необходимата осветеност, подмяна на ключове за осветление и контакти. Подмяна на амортизирана и нефункционираща мълниезащитна инсталация, внедряване на мерки за защита от пренапрежения и защита от индиректен допир при напрежение. Разработване на пожароизвестителна инсталация, сигнализираща събитие пожар, видеонаблюдение, сигнално – охранителна инсталация и комуникационна – интернет и телефонна инсталация.
Отводняване на външния и вътрешния двор. Изцяло се подменят амортизираните вътрешни водопроводни и канализационни инсталации с нови такива, проектирани със съвременни материали и съгласно всички нормативни уредби. Изцяло се реконструира съществуващия водомерен възел.Външните алеи в двора на детската градина, ще се препокрият с нови бетонови плочи и ще се оградят с градински бордюри. Около съоръженията за игра, които ще се заменят с нови, отговарящи на изискванията за проектиране на детски площадки да се изпълни ударопоглъщаща настилка в зоните на падане.
Масивната част на оградата ще се запази, а металните пана ще се пребоядисат.Санитарните възли не отговарят на изискванията на Наредба № 4 от 1.07.2009 г. Съществуващите клетки ще се демонтират и ще се изпълнят нови. Подовите и стенните покрития ще се подменят изцяло.Върху покрива, над котелното, ще се монтират общо 6 бр. слънчеви колектори, които ще захранват бойлер /1000 литра/ за топла вода, разположен в котелното. От него ще се осигурява топла вода за мивките в санитарните възли.Преградните, гипсови панели в складовите помещения към кухнята ще се демонтират и където е необходимо ще се изпълнят преградни стени от гипсокартон на метален щендер.В занималните към групите не прониква достатъчно слънчева светлина. Поради тази причина прозорците ще се изнесат навън, в една ос със спалните помещения. Върху цялата външна мазилка, ще се положи топлоизолация.Парапетите по терасите ще се подменят с нови.
Срокът за изпълнение на СМР е по предложение на участника, като същият НЕ подлежи на оценка, съгласно одобрения от Възложителя критерий за възлагане.
Минималният и максималният срок за изпълнение на СМР са следните: минимален срок - 4 (четири) месеца, максимален срок - 5 (пет) месеца.
Ценовото предложение на участниците не може да надхвърля посочената максимална обща стойност на обособената позиция, както и стойността на непредвидените разходи.
Оферти, надхвърлящи максималната обща стойност на обособената позиция, както и стойността и процентът на непредвидените разходи, ще бъдат предложени за отстраняване поради несъответствие с това предварително обявено условие.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1092545.43      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
5

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“

Прогнозната стойност е максимална и включва стойността на всички предвидени дейности, доставки и услуги, необх. за изпълнение на строителството – 993 223,12 лв., и непредв. разходи в размер на 10 % върху тази сума, представляващи 99 322,31 лв.
Непредв. разходи са начислени в общата ст-ст от 1 092 545,43 лв. без ДДС, и следва да бъдат начислени и в офертата на уч-ка, върху общия сбор на всичи СМР.

II.2) Описание 1

Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на І ОУ „Христо Ботев”, гр. Търговище 3
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG334

УПИ І, кв. 124, ПИ 73626.506.571, гр. Търговище, ул. „Иван Вазов” № 3.

Основният ремонт включва дейности и в северозападната част на сградата на І ОУ „Христо Ботев”, предоставена за стопанисване и управление на Държавен куклен театър с Решение № 91, протокол № 7/18.02.1991 год. на ОбС-Търговище.Основният ремонт включва:Замяна на подовата конструкция на първи етаж в тяло 1, на кота +0,00 с нова – стоманобетонова плоча. Осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. В сградата на ОУ “Христо Ботев” се изпълняват рампи за придвижване на инвалиди, както и нова асансьорна уредба.По всички външни повърхности на фасадните стени на сградата ще се положи топлоизолация.Подмяна на осветителни тела и внедряване на енергоспестяващо осветление.Подмяна на амортизирана и нефункционираща мълниезащитна инсталация, внедряване на мерки за защита от пренапрежения и защита от индиректен допир при напрежение. Разработване на пожароизвестителна инсталация, сигнализираща събитие пожар, видеонаблюдение, сигнално –охранителна инсталация, комуникационна – интернет и телефонна инсталация, както и училищна радиоуредба.Пълна замяна на хоризонталната и вертикална водопроводна мрежа с нова за студена, топла и циркулационна вода. Изцяло се реконструира съществуващия водомерен възел, като се монтира нов комбиниран водомер DN-50 с радио-модул за дистанционно отчитане. В сградата на кукления театър се монтира отделен абонатен водомерен възел. Изготвя се проект за отводняване на външния и вътрешния двор.Каменната облицовка по фасадата ще се почисти с водоструйка, а обрушените камъни ще се подменят. Масивната част на оградата от юг и запад ще се подмени и върху нея ще се поставят нови метални пана.Стълбите на училището ще се ремонтират, а за кукления театър ще се изпълни ново стб. стълбище с рампа за достъп на хора с увреждания. По всички етажи ще се подменят настилките и покритията по стени и тавани. Довършителните работи са описани по чертежи „Разпределение” на съответните нива.Вътрешната дограма ще се поднови изцяло, а външната където е необходимо.Санитарните възли са недостатъчно за броя учащи и учители. Поради тази причина на мястото на пристройка 2 по всички етажи са проектирани санитарни възли. Върху южния скат на покрива, над санитарните възли, ще се монтират общо 6 бр. слънчеви колектори, които ще захранват бойлер за топла вода, разположен в бойлерно помещение в сутерена до санитарните възли. От него ще се осигурява топла вода за мивките в санитарните възли.В тяло 4 ще се преустроят помещенията, които към момента са отдадени под наем. Залата ще се преустрои в актова зала, а офисът в съблекални към физкултурния салон.
Срокът за изпълнение на СМР е по предложение на участника, като същият НЕ подлежи на оценка, съгласно одобрения от Възложителя критерий за възлагане.
Минималният и максималният срок за изпълнение на СМР са следните: минимален срок - 7 (седем) месеца, максимален срок - 8 (осем) месеца.
Ценовото предложение на участниците не може да надхвърля посочената максимална обща стойност на обособената позиция, както и стойността на непредвидените разходи.
Оферти, надхвърлящи максималната обща стойност на обособената позиция, както и стойността и процентът на непредвидените разходи, ще бъдат предложени за отстраняване поради несъответствие с това предварително обявено условие.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
2859363.78      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
8

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“

Прогнозната стойност е максимална и включва стойността на всички предвидени дейности, доставки и услуги, необх. за изпълнение на строителството – 2 599 421,62 лв, и непредв. разходи в размер на 10% върху тази сума, представляващи 259 942,16лв.
Непредв. разходи са начислени в общата ст-ст от 2 859 363,78 лв. без ДДС, и следва да бъдат начислени и в офертата на уч-ка, върху общия сбор на всичи СМР.

II.2) Описание 1

Основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на Детска ясла № 1 „Първи юни”, гр. Търговище 4
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG334

УПИ І (ПИ №73626.507.288), кв.128, гр. Търговище, ул. „Трапезица” № 2.

Основният ремонт включва:демонтаж на съществуващата външна дървена и метална дограма, демонтаж/събаряне на балконски парапети и на слънцезащитни съоръжения и козирки; цялостен демонтаж на покривното покритие от керемиди, частичен демонтаж на компрометирани дъсчена и летвена обшивки, демонтаж на компрометирани челни дъски, демонтаж на обшивки от ламарина, олуци, водосточни тръби и казанчета; частично отстраняване на външна и вътрешна мазилка за подготовка на стените за торкретиране съгласно конструктивния проект; демонтаж на вътрешна дървена и метална дограма, демонтаж на стълбищни парапети; цялостно или частично отстраняване на заварени довършителни работи в помещенията по под, стени и тавани; избиване на отвори в тухлени стени; демонтаж на заварени инсталации, съоръжения, оборудване и др.; изпълнение на укрепващи мероприятия - обрамчващи външни колони в ъглите, долепени до ивичните основи и греди на ниво настилка и етажни плочи, торкретиране на тухлени стени и др.; изпълнение на подпрозоречни парапети от керамични тухли; изпълнение на нови преградни стени от керамични тухли, зазиждане на отвори с тухла или с трислойна щендерна стена от гипсокартон; монтаж на нови прозорци, витрини, и външни врати с РVC дограма, остъклена със стъклопакет; монтаж на нова вътрешна дограма; изпълнение на нови мазилки и шпакловки по стени и тавани частично по стари стени и тавани и изцяло по нови; изпълнение на окачени тавани от гипсокартон (обикновен и водоустойчив); изпълнение на нови изравнителни замазки под подови покрития, в зависимост от вида им; изпълнение на нови довършителни работи в помещенията – настилки от венецианска мозайка, гранитогрес, PVC настилки, циклене и лакиране на съществуващ паркет, нова МДФ ламперия по стени, радиаторни решетки, боядисване с латексова боя по стени и тавани, фаянсова облицовка, монтиране на нови стълбищни парапети. Новите настилки в помещенията да се съобразят с нивото на запазващите се настилки; изпълнение на изолационни работи – пароизолация, топлоизолация по ограждащите конструкции (под, стени, таван) съгласно проекта за енергийна ефективност на сградата; частична подмяна на дъсчена обшивка по покрив, изпълнение на хидроизолация под покривно покритие, препокриване с демонтирани керемиди и покриване с нови керемиди, нова дървена челна дъска, нови обшивки и поли от ламарина, нови олуци, водосточни тръби и казанчета; изпълнение на външна силиконова мазилка по стени, мозаечна мазилка по цокъл, метални балконски парапети. изпълнение на козирки с метална конструкция и покритие от бардолин; оборудване на обекта с нови инсталации, съоръжения и оборудване.събаряне на съществуващата ограда от зидана плътна част и колони с метални пана, демонтаж на съществуващите детски съоръжения, отстраняване на компрометираните асфалтова настилка, настилка от тротоарни плочи и плочи пясъчник, както и на бордюрите;нова ограда;места за паркиране на 3бр. автомобили ;4бр. нови площадки за игра на открито;реконструкция на заварения детски басейн в двора, районно осветление на двора. Срокът за изпълнение на СМР е по предложение на участника, като същият НЕ подлежи на оценка, съгласно одобрения от Възложителя критерий за възлагане. Минималният и максималният срок за изпълнение на СМР са следните: минимален срок - 4 (четири) месеца, максимален срок - 5 (пет) месеца. Ценовото предложение на участниците не може да надхвърля посочената максимална обща стойност на обособената позиция, както и стойността на непредвидените разходи. Оферти, надхвърлящи максималната обща стойност на обособената позиция, както и стойността и процентът на непредвидените разходи, ще бъдат предложени за отстраняване, поради несъответствие с това предварително обявено условие.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
968400.96      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
5

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
„Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура”, по процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“

Прогнозната стойност е максимална и включва стойността на всички предвидени дейности, доставки и услуги, необх. за изпълнение на строителството – 880 364,51 лв., и непредв. разходи в размер на 10 % върху тази сума, представляващи 88 036,45 лв.
Непредв. разходи са начислени в общата ст-ст от 968 400,96 лв. без ДДС, и следва да бъдат начислени и в офертата на уч-ка, върху общия сбор на всичи СМР.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя, за изпълнение на строежи, със следния обхват: Обособена позиция №1 - строителни дейности по обекти първа група, четвърта категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ.Обособена позиция №2 - строителни дейности по обекти първа група, четвърта категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ. Обособена позиция №3 - строителни дейности по обекти първа група, трета категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ. Обособена позиция №4 - строителни дейности по обекти първа група, четвърта категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ.
Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
При подаване на оферта, съответствието с горното изискване се декларира в ЕЕДОП. Прeди сключване на договор, участникът, оределен за изпълнител следва да представи документи за изпълнение на горния критерий, а именно: копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС, съгласно групата и категорията на обекта, включен в обособената позиция, за която подава оферта.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът да има застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на съответната обособена позиция, за която се подава оферта или произтичащо от нормативен акт.

Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ на лицето/лицата, което/които ще осъществява строителството за вреди, причинени от други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им за целия срок на договора.
За участник, установен/регистриран в РБългария, застраховката „Професионална отговорност”, следва да бъде съгласно чл.171, ал.1 от ЗУТ за строителство, покриваща минималната застрахователна сума за строител за строежи, по обособени позиции, както следва:
Обособена позиция №1 - в размер на 100 000 лв, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
Обособена позиция №2 - в размер на 100 000 лв, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
Обособена позиция №3 - в размер на 200 000 лв, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 3 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
Обособена позиция №4 - в размер на 100 000 лв, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
За участник, установен/регистриран извън РБългария, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участикът. При подаване на оферта, съответствието с горното изискване се декларира в ЕЕДОП. Прeди сключване на договор, участникът, оределен за изпълнител следва да представи документи за изпълнение на горния критерий, а именно: копие на валидна застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на съответната обособена позиция.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът през последните 5 години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил дейности с предмет и обем идентични или сходни с тази на поръчката.
2. Участникът да прилага системи за управление на качеството ISO 9001:2008 или еквивалент.


1. Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил строителство, идентично или сходно с предмета на настоящата обществена поръчка, на минимум 1 (един) обект.Под „строителство, сходно с предмета на настоящата обществена поръчка“ следва да се разбира осъществяване на изграждане/ново строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на минимум 1 (една) сграда.
2. Участникът да има въведена сертифицирана система за управление на качеството съгласно стандарт ISO 9001:2008, или еквивалент, с обхват на сертификата в областта на строителството .Възложителят ще приеме еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.
Изискванията по т. 1 и т. 2 се отнасят за всяка обособена позиция.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с минималните изисквания за технически и професионални способности се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него. При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосочените изисквания за технически и професионални способности съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
При подаване на оферта, участникът декларира съответствието с горните изисквания в ЕЕДОП. Преди подписване на договора, избраният за изпълнител участник доказва изпълнението на горните критерии чрез представяне на документи, посочени в чл. 64 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


При подписване на договора за всяка обособена позиция, Изпълнителят представя гаранция за изпълнение на договора в размер на 5% от стойността на договора без ДДС и гаранция за авансово предоставените средства в размер на 30% от стойността на договора без непредвидените разходи, обезпечаваща цялата сума на авансово предоставените средства с ДДС. Същите могат да се представят в една от следните форми: 1.Парична сума; 2.Банкова гаранция; 3.Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Условията за задържане и освобождаване на гаранциите са посочени в проекта на договор.
Срокът за изпълнение на СМР, за всяка ОП, започва да тече от датата на подписване на Протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа и приключва със съставянето на Констат. акт за установяване годността за приемане на строежа.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2

2016/S 031-049258
(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)
712841

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/07/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

31/07/2017 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Община Търговище, гр. Търговище 7700, пл. "Свобода", зала №74

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представителите на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Финансовите средства за изпълнение на настоящата поръчка ще бъдат осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“.
В описателната част на всяка фактура следва да бъде изписан следния текст: „Разходът е по договор за безвъзмездна помощ № BG16RFOP001-1.033-0001-C01 по ОПРР 2014-2020 г.”.
За обособени позиции № 1, 2 и 3 Община Търговище ще осигури собствени финансови средства за изпълнение на дейности, посочени в образеца на Количествено-стойностна сметка /КСС/ за обекта (Образец № 4-1, Образец № 4-2, Образец № 4-3), в частта Таблица на позиции от количествено - стойностна сметка, обект на собствено финансиране от община Търговище, а за обособена позиция № 3 и в частта Таблица на позиции от количествено-стойностна сметка, обект на собствено финансиране от община Търговище - Куклен театър.
За дейностите, обект на собствено финансиране от община Търговище, изпълнителят съставя отделни документи за отчитане и заплащане на извършената работа.
Изисквания към личното състояние на участниците - от участие в процедурата се отстранява участник, за който е налице което и да е от обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т.1-7 от ЗОП. За участника не трябва да са налице и специфичните основания за изключване, посочени в Указанията за подготовка на офертите - част от Документацията за обществената поръчка. Участникът удостоверява липсата на обстоятелствата по чл.54, ал.1, т.1-7 от ЗОП и липсата на специфичните основания за изключване с попълване на Част III Основания за изключване на ЕЕДОП, в приложимите полета.
Когато участникът се позовава на капацитета на ТЛ, той трябва да може да докаже, че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от ТЛ задължения. ТЛ трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Срокът за обжалване е съгласно част Шеста, Глава двадесет и седма, чл. 197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Община Търговище, юрисконсулт
пл. Свобода
Търговище 7700 България
nikolova.n@targovishte.bg +359 060168-701
http://www.targovishte.bg +359 060162-212

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 22/06/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва